Bugün 10 Mayıs 2025 Cumartesi
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    4146.904
    %0.01
  • Dolar
    38.744
    %0.00
  • Euro
    43.3975
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Doğan: "Ham Karpuz Milli Ekonomiye Zarar"
23 Mayıs 2021 Pazar 09:38

Doğan: "Ham Karpuz Milli Ekonomiye Zarar"

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, olgunlaşmadan hasat edilen karpuzun milli ekonomiye zarar verdiğini söyledi.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, olgunlaşmadan hasat edilen karpuzun milli ekonomiye zarar verdiğini söyledi.

Başkan Doğan, ham karpuz konusunda tüccarı uyararak, "Adana karpuzu rengiyle, tadıyla, kokusuyla, aromasıyla dünyada eşi benzeri olmayan bir karpuzdur. Biz bu karpuzu tescillemek için 2017 yılından bu yana uğraştık ve en sonunda bu sene karpuzu tescilledik. Adana karpuzu artık bir marka oldu ve bu karpuzun korunması amacıyla ham kırılmamalı. Bizler vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla karpuz yesin diye önlemler alıyoruz ancak yine de bazı tüccarlar karpuzu olgunlaşmadan hasat ediyor. Buda milli ekonomiye bir zarar veriyor. Bu ham karpuzlar nedeniyle fiyatlar düşüyor. Geçen günlerde 3 buçuk lira olan karpuzun kilogram fiyatı 2 liraya kadar geriledi" diye konuştu.

Karpuzun genetik büyüklüğe erişmiş olmadan hasat edilmemesi gerektiğini belirten Doğan, "Karpuzun sapındaki kulakçık yaprağının sararmış ve kurumuş, üzerindeki tüycüklerin dökülmüş olması gerekir. Karpuzun dala bağlandığı sapın incelmiş olması ve güneş gören üst tarafının hafiften parlak bir ayna yapması gerekiyor. Bunlar karpuzun tarladaki yetişme kriteri. Bu konuda Adana Valimiz Süleyman Elban'ın da hassasiyet göstereceğine, gerekli talimatları vereceğine inanıyoruz" dedi.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 907 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim