- IMKB
% - Altın
6901.21
%0.73 - Dolar
44.3019
%0.19 - Euro
50.8284
%-0.05
- GÜNCEL
- RESMİ İLANLAR
- SPOR
- SAĞLIK
- POLİTİKA
- EKONOMİ
- YAZARLAR
- EĞİTİM
- KÜLTÜR SANAT
- DÜNYA
- GENEL
- YEREL
- ASAYİŞ
- ÇEVRE VE İKLİM
- 01:33 - HATAY’DA ORMANLIK ALANDA ÇIKAN YANGIN BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ
- 01:31 - MAKÜ 20. YILINDA
- 01:16 - VALİ ŞAHİN: ÇANAKKALE, TARİHİ BİR DÖNÜM NOKTASIDIR
- 00:59 - ANTALYA CUMHURİYET BAŞSAVCISI DEĞİŞTİ
- 00:53 - MERSİN’DE YABANCI UYRUKLU KADIN KOCASI TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ
- 00:47 - BATI AKDENİZ İHRACATÇILARI, BAŞKAN ADAYI CAN'LA İFTARDA BULUŞTU
- 20:33 - ÇANAKKALE RUHU ANTALYA’DA YAD EDİLDİ
- 19:53 - JOAO PEREİRA: "LİGİ İYİ BİR ŞEKİLDE BİTİRMEMİZ GEREKİYOR’’
- 19:49 - BAŞKAN ÇANDIR'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
- 19:38 - ANTGİAD BAŞKANI YAVAŞ'TAN BAYRAM MESAJI
- 19:18 - VOLKAN KAZAK: "BU SKORU UNUTMAYACAĞIZ’’
- 19:17 - DURUŞMA SONRASI BASIN AÇIKLAMASI
- 19:03 - ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DAVASINDA ARA KARAR AÇIKLANDI
- 19:03 - ESNAF KAVGASINDA 1 KİŞİYİ ÖLDÜREN, 2 KİŞİYİ AĞIR YARALAYAN ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
- 18:48 - AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YAYMAN: "SORUNLAR SAVAŞLA DEĞİL, DİPLOMASİYLE ÇÖZÜLMELİ"

ÖMER YETGİN / BUGÜNLÜK


Döşemealtı ve Kırkgöz…
Döşemealtı Belediyesi tarafından ‘’Doğal Yaşam Vadisi Projesi’’ yapılacak olan Kırkgöz Gölü mevkiinde çalışmalar ne zaman başlayacak?
Bu sorularla çok sık karşılaşıyorum.
Bu alanın 1. Derece SİT alanı olduğunu biliyoruz ve Döşemealtı Belediyesi’nin sözkonusu alan için yapmayı düşündüğü 300 bin metrekare yeni yeşil alan kazandırmaya yönelik Doğal Yaşam Vadisi Projesi’nin hangi aşamada olduğu gerçekten merak edilen konular arasında.
İlçe sakinleri Döşemealtı Belediyesi’nin doğal su deposu olan Kırkgöz Gölü’nün Doğal Yaşam Vadisi Projesi’nin ile Döşemealtı’na ve dolayısıyla Antalya’ya ne zaman kazandırılacağını merak ediyor.
Bu konu ile ilgili olarak gazetemizde anımsayacağınız üzere ‘’Bu Değere Sahip Çıkalım’’ başlıklı bir haberi manşetten vermiştik.
Bu haberden sonra Döşemealtı Belediyesi Kırkgöz Gölü ve etrafındaki görsel kirliliği önlemeye yönelik bir çalışma başlattı.
Evet… Döşemealtı Belediyesi, ilçe sınırlarında yer alan ve birinci derece doğal SİT alanı olan Kırkgöz Gölü ve çevresinde başlattığı temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Göl içinde balçık temizliği yapılırken suyun çekildiği alanlara mıcır serildi, kameriyeler boyandı ve uyarı levhaları konuldu.
Antalya’nın en büyük su kaynaklarından beslenen doğa harikası Kırkgöz Gölü içinde ve çevresinde Döşemealtı Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar aralıksız devam ediyor. Değişik türde kuşlara ev sahipliği yapan, nilüfer çiçekleriyle görsel şölen sunan 1. Derece SİT alanı içindeki Kırkgöz Gölü’nde ilk etap da göl içindeki bitki çöpleri, balçık ve atıklar toplandı ardından suyun çekildiği alanlar mıcır ile kaplandı, son olarak da piknik yapmaya gelenler için hazırlanan kameriyeler boyandı.
Diğer taraftan doğal gölde yapılan temizlik çalışmalarının yerinde olduğunu söyleyen ilçe sakinleri, seçim vaatleri arasında yer alan Doğal Yaşam Vadisi Projesi’nin de artık start almasını istiyor.
Döşemealtı’nın sadece tarihi değil, doğal güzellikleri ile de büyük bir potansiyele sahip bir ilçe olduğunu söyleyen ilçe sakinleri, Kırkgöz Gölü’nün çok önemli bir yaşam alanı olduğunu belirterek, Doğal Yaşam Vadisi Projesi’nin bir an önce hayata geçirilmesini, bu doğal alanın kimliğini koruyarak gelecek kuşaklara vizyon bir proje ile buluşturulmasını bekliyor.
Özellikle hayata geçirilmesi planlanan projede 300 bin metrekare yeni yeşil alan yaratılacak olması çok önemli.
Bekleyip hep birlikte göreceğiz…

ÂLİM ÇOKTU; BİLİM NEDEN YOKTU?TARIK ÇELENK
YOK FARKLARI!..VEDAT GÜRHAN
RESİMDE KONUNURİ SEZEN
AŞK YAKAR, SEVGİ ISITIRAHMET İLBARS
MODERN İNSANIN VİCDAN EŞİĞİNİNA ŞAHİN
KAVAK İFTAR PROGRAMI, ÖDÜL TÖRENİ VE DOÇ. DR. TEKİN AVANERHASAN YAKUP CANGÜVEN
ÇANAKKALE GÜNLÜĞÜŞENER METE
TÜKETİCİ HUKUKU KAPSAMINDA UYGULANAN İDARİ PARA CEZALARIAV CÜNEYT KARASU
GELDİLER, GÖRDÜLER, TATTILAR, GERİSİN GERİ GİTTİLERAV İBRAHİM GÜLLÜ
'BOMBALARIN KARBONU'CEM ARÜV
TAZİYEMİZ VARPROF DR RAMAZAN DEMİR
VATAN MİLLET SEVGİSİNE DAİRALİ İHSAN DİLMEN
ULVİYE KÜCCÜK İLE EDEBİYAT VE YAŞAM YOLCULUĞUNU KONUŞTUKGAZANFER ERYÜKSEL
YÜREĞİN HAFIZASIBAHAR UYSAL HAMALOĞLU
ŞİMDİ YENİ ŞEYLER SÖYLEMEK LAZIMIŞIK YARGIN
SANA BİR MEKTUP YAZDIMYUNUS YAŞAR
MEKANIN CENNET OLSUN / İLBER ORTAYLI'NIN ANISINA...MÜJGAN AKBÜLBÜL ÇELİK
BİR TATLI UYKU SONRASI HÜZÜNŞEBNEM YAPA ÖZTOPRAK
ÇOCUK EĞİTİMİ Mİ, DİNİ PROPAGANDA MI?MUHARREM YELLİCE
BİR RESSAM POTRESİ: CEMALETTİN TİMURHALİL ERDEM
KADIN OLMANIN SESSİZ HİKAYESİGÜLŞEN ARAS GÜLMEZ
ANTALYASPOR YAYIN GELİR PAYI ARTAR MI?KAHRAMAN KÖKTÜRK
ÇANAKKALE SAVAŞI'NDA EDEBİYATÇILARHAKAN ERCAN
MOBİLİTE ÇAĞINDA KİTLE TURİZMİNİZAMETTİN ŞEN
ANTEP FISTIKLI BAKLAVADA 'BEZELYE' HİLESİ
PROBİYOTİK ZENGİNİ BESLENME BEYNE İYİ GELİYOR
'AŞK İKSİRİ' YENİDEN SAHNEDE
LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR VE AİLELERİ İFTARDA BULUŞTU
KOLON KANSERİNDE YAŞ SINIRI GİDEREK DÜŞÜYOR
KEMER, DÜNYA SUP ŞAMPİYONASI TAKVİMİNE GİRDİ
CAN SUYU PROJESİ İLE 10 TON SU ÜCRETSİZ
KILIÇ: "EMEKLİYE BAYRAMDA EN AZ BİR MAAŞ İKRAMİYE VERİLMELİ"

Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim





