Bugün 30 Nisan 2024 Salı
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2430.881
    %-0.31
  • Dolar
    32.3957
    %-0.53
  • Euro
    34.7576
    %-0.63

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

El emeği ürünleri ve pazarlar…

19 Ekim 2020 Pazartesi 14:11

 

            Son yıllarda el emeği ürünlerinin değerlendirildiği, ekonomiye katkı sağlandığı ve bu vesileyle ürünlerin sergilendiği pazarlar açılıyor.

            Özellikle  ev hanımlarımızın el emeği göz nuru ürünlerini sergilediği bu pazarlara vatandaşların da ilgisini gözlemliyorum.

            Örneğin;  yerel belediyelerimizin bu çalışmaları teşvik etmek amacıyla açtığı pazarların sayısı artarken, vatandaşlar da bu tarz faaliyetlerin teşvik edici olması gerektiği yönünde birleşiyorlar.

            Bu faaliyetlerde bulunan girişimcilerin teşvik edilirken, titizlikle seçilmesi gerektiğini, gerçekten paraya ihtiyacı olanlara bu imkanların sağlanması gerektiğini düşünüyorum.

            Maddi zorluklar içerisindeki kadınlarımızın ailelerine katkıda bulunuyor olması gerçekten güzel bir olgu. Ancak; el emeği göz nuru ürünlerin sergilenmesi ve satışı noktasında yerel belediyelerin de titiz bir çalışma içerisinde olması gerek.

            Yazımın başında da vurguladığım gibi; yerel belediyelerin bu girişimlere öncülük etmesi ve imkanlar sağlaması olumlu.

Tıpkı Muratpaşa ve Konyaaltı Belediyesi gibi; Kepez Belediyesi de el becerilerini ekonomik değere dönüştürmek isteyen hanımlara yönelik ‘El Emeği Çarşısı’ açtı. Pandemi koşullarına uygun olarak hazırlanan çarşı, Kepez Kent Meydanı’nda Çarşamba ve Perşembe günleri ev ekonomilerine katkı sunmak isteyen kadınları, alıcılarla buluşturacak.  

   Evet. Kepez Belediyesi, kadınların el emeği ürünlerini ekonomik değere dönüştürebilecekleri El Emeği Çarşısı’nı hizmete açtı. Antalya’nın en büyük meydanı Kepez Kent Meydanı’nda açılan el emeği çarşısı, maharetli hanımların elinden çıkan el emeği göz nuru ürünlerle renklendi. El emeği çarşısına 50’si kooperatif üyesi olmak üzere el becerilerini ekonomik değere dönüştürmek isteyen 70 kadın tarafından 70  stant açıldı. 

   Çarşıda, dantelden iğne oyasına, örgüden nakış işlerine, takıdan taş işlemeciliğine kadar geniş bir el emeği göz nuru ürün yelpazesi yer alıyor. Ziyaretçiler, çeyizliklerden hediyelik eşyalara kadar aradıkları her türlü ürüne El Emeği Çarşısı’nda ulaşabiliyor. El yapımı bebeklerden arabalara, çantadan takıya, şapkadan eldivene kadar her türlü ürün kadın emeği içeriyor. Aile ekonomilerine katkı sağlamak ve emeklerini kazanca çevirmek isteyen hanımlara büyük olanak sağlayacak El Emeği Çarşısı, Çarşamba ve Perşembe günleri 10.00 ile 22.00 saatleri arasında ziyaretçi kabul edecek.

            Yazımın başında da değindiğim gibi, gerçek ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi, yer açılması ve teşvik edilmesi gerek.

            Bu anlamda emeği geçenleri kutluyorum.

Bu yazı toplam 392 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim