Bugün 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Antalya30 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

En anlamlı kampanya

26 Ocak 2024 Cuma 00:05

 

            Zaman zaman kampanyalar düzenleniyor, farklı çalışmalar yapılıyor. Atıkların ekonomiye tekrar kazandırılmasından tutun da, daha yeşil bir çevre için kamu kurum ve kuruluşlar, yerel belediyeler  ve STK’lar projeler düzenliyor.

            Daha yaşanabilir bir çevre adına ortaya konan projelerin yanı sıra eğitim odaklı, sosyal ve kültürel yaşamı renklendirme adına ortaya konan projeler çok daha anlamlı.

            “Atıl Kitap Kampanyası’’

                        Bugün Konyaaltı Belediyesi’nin son derece anlamlı bir etkinliğinden söz edeceğim.

  Tam da bu noktada  Konyaaltı Belediyesi’nin başlattığı “Atıl Kitap Kampanyası” hızla büyüyor. Kampanya kapsamında evlerden toplanan test kitapları Konyaaltı Belediyesi’nin Gürsu Mahallesi’nde bulunan KONSEM Etüt Merkezi’nde üniversiteye hazırlanan gençlere dağıtıldı.

  Konyaaltı Belediyesi iklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün başlattığı “Atıl Kitap Kampanyası” hızla büyüyor. Kampanya kapsamında kullanılmayan başta test kitapları olmak üzere tüm kitaplar belediye ekipleri tarafından, vatandaşların evlerinden toplanıp KOSHİM Kütüphanesi’ne getirilerek ayrıştırılıyor. Ayrıştırma işleminden sonra kullanılamayacak durumda olan kitaplar geri dönüşüm için gönderilirken, güncelliğini yitirmemiş kullanılabilir kitaplar ise ücretsiz olarak lise ve üniversite hazırlık dönemindeki öğrencilerin kullanımına sunuluyor. Toplanan atıl kitaplar son olarak, Konyaaltı Belediyesi’nin Gürsu Mahallesi’nde bulunan KONSEM Etüt Merkezi’nde üniversiteye hazırlanan gençlere ücretsiz olarak dağıtıldı.

  Öte yandan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, sıfır atık projesi kapsamında yaptıkları kitap toplama kampanyasının öğrencilerin bütçelerine bir nebze katkısı olmasından memnuniyet duyduklarını söyledi. Esen, “Test kitaplarımız KONSEM Etüt Merkezimizde eğitim gören öğrencilerimize dağıtıldı. Bu kitaplar umarım öğrencilerimizin akademik başarılarına katkı sağlar ve istedikleri üniversiteleri kazanmalarında etkili olur.’’ Şeklinde görüşlerini dile getirdi.

            Her zaman dile getirdiğim gibi kitap okumak insanın ufkunu genişletir, bilgi dağarcığını zenginleştirir.

            Okuma alışkanlığımızın adeta diplerde gezindiği, bilgisayar ve cep telefonlarının revaçta olduğu günümüzde kullanılmış kitap kampanyasının yerinde olacağını düşünüyorum.

            

Bu yazı toplam 265 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim