Bugün 09 Haziran 2026 Salı
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    6365.34
    %-0.86
  • Dolar
    46.1128
    %0
  • Euro
    53.3261
    %0.14
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FESTİVALDE 'KEŞANLI ALİ DESTANI' SAHNELENDİ
17 Mayıs 2026 Pazar 16:33

FESTİVALDE 'KEŞANLI ALİ DESTANI' SAHNELENDİ

Antalya'da bu yıl 16'ncısı düzenlenen 'Devlet Tiyatroları Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali'nde sona gelindi. 'Keşanlı Ali Destanı', açık havada tiyatroseverle buluştu.

Büyük coşkuyla devam eden ve sona yaklaşılan festivalde Kayseri Devlet Tiyatrosu 'Keşanlı Ali Destanı' adlı müzikal oyunu Kepez Dokumapark'taki Yeşilçam Sokağı'nda sahneledi. Haldun Taner'in yazdığı, Boğaçhan Sözmen'in yönettiği, kostüm tasarımını Sevgi Türkay- Tuğçe Özdemir'in, dekor tasarımını Sinan Yardımedici'nin hazırladığı eserde 30 oyuncu rol aldı.

KEŞANLI ALİ İLE ZİLHA'NIN AŞKI'

Keşanlı Ali Destanı'nda, işlemediği bir cinayetten dolayı 'mahkûm ve kahraman' olan Keşanlı Ali ile kenar mahalle güzeli Zilha'nın imkânsız aşkı anyatılıyor. Eser, masal kadar uzaktaki şehre tepeden bakan Sineklidağ'da geçen bol şarkılı bir kahramanlık parodisi. Antalyalı çocuk, genç ve yetişkinlerin açık hava sahnesinde keyifle izlediği 'Keşanlı Ali Destanı'nda oyuncular alkış yağmuruna tutuldu.

ANTALYALI TİYATROYA DOYDU

Antalyalıları yerli ve yabancı tiyatro eserlerine doyuran festivalin perdesi, İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu 'Büyük Romulus', 'Küçük Bir İş İçin Yaşlı Bir Palyaço Aranıyor' adlı eserlerle 19 Mayıs Salı akşamı kapanacak. Son eserler Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de sahnelenecek.

 

Bu haber toplam 775 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim