Bugün 10 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2445.837
    %0.67
  • Dolar
    32.2104
    %-0.11
  • Euro
    34.6879
    %-0.29

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Finike ve ilçelerde yatırım

21 Kasım 2022 Pazartesi 00:05

 

            Şehrimizin hızla gelişen ilçelerinden birisi olan ve narenciye ürünleri ile adından söz ettiren Finike’de son dönemde yapılan yatırımların artması olumlu bir gelişme.

            Finike narenciye ürünleri, denizi, iklimi ve doğal güzellikleri ile revaçta olan bir ilçemiz. Özellikle emekli vatandaşların yerleşmeyi tercih ettiği, son dönemlerde de yabancı yatırımcıların ilgisini çeken Finike’de ciddi anlamda alt ve üst yapı yatırımları gerekiyor.

            Diğer ilçeler gibi Finike de yabancıların mülk satın aldığı ilçelerin başında geliyor ve doğal olarak ilçenin nüfusu sürekli artıyor.

            Böyle bir tabloda orta ve büyük ölçekli projelere gereksinim var.

   Tam da bu noktada, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 27 Milyon liralık yatırım bedeli ile hayata geçireceği Finike Cumhuriyet Meydanı ve Rekreasyon Alanı Projesi devam ediyor. Söz konusu proje tamamlandığında Finike modern bir yaşam alanına kavuşacak. 

   Planlı, kurallı ve kimlikli bir kent hedefiyle çalışmalarını sürdüren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Finike’ye modern bir Cumhuriyet Meydanı kazandırıyor. Finike Cumhuriyet Meydanı ve Rekreasyon Alanı Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, projede yer alan Mescit ve Tuvaletlerin temelleri döktü. Çalışmaların devam ettiği projede ekipler, sulama alt yapı çalışmaları ve elektrik alt yapı çalışmalarına başladı. Alt yapı çalışmalarının akabinde saha betonu dökülecek. Finike Meydanı ve Rekreasyon Alanı Projesi ile Finike modern bir yaşam alanına kavuşacak.

   Aynı şekilde proje kapsamında Finike Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Anıtı ve sahil bandı ile bütüncül olarak bir kentsel tasarım projesi hazırlandı. 14 bin metrekare sert zemin, 8 bin metrekare yeşil alandan oluşan projede meydan, seyir terasları, oturma alanları, gölgelikler, satış birimleri, çocuk oyun alanları, mescit, tuvalet, yürüyüş yolu ve peyzaj düzenlemeleri yer alıyor.

            Antalya ve ilçelerinde yatırım anlamında yapılan her çalışma, çakılan her çivi büyük önem taşıyor.

            Böylesi çalışmaların aralıksız ve aynı hızla devam etmesi gerekiyor.

Bu yazı toplam 379 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim