Bugün 20 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2511.269
    %0.28
  • Dolar
    32.2117
    %0.03
  • Euro
    35.01
    %-0.23

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Gastronomi Festivali ve...

02 Eylül 2022 Cuma 00:05

 

         Antalya geç de olsa önemli bir festival için start vermeye hazırlanıyor...  . 1. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali  Antalya’da önemli bir eksikliği giderecek özellikte.

 Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 23-25 Eylül'de Karaalioğlu Parkı'nda düzenlenecek olan International FoodFest (Gastronomi Festivali) için hazırlıklar sürerken, dün de bu önemli organizasyonun lansman toplantısı gerçekleştirildi.

Söz konusu tanıtım toplantısında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Dünyadan ve Türkiye'den birbirinden ünlü mişelin yıldızlı şefleri, gurmeleri, gastronomi ve turizm yazarlarını, kısacası sektörün farklı alanlarındaki profesyonellerini ağırlayacağız. Festival süresince sergiler, duayen şeflerle paneller, söyleşiler, yarışmalar ve daha pek çok renkli etkinlikler düzenleyeceğiz" dedi.

   Festivalin tanıtım toplantısına  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ATSO Başkanı Davut Çetin, OSB Başkanı Ali Bahar, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, ATB Başkan Vekili Halil Bülbül ve çok sayıda davetli olmak üzere gazeteciler katıldı.

         Her şeyden önce medeniyetlerin beşiği Antalya’da böyle bir festivalin eksikliği yıllardan beri ‘hissediliyordu.’’ Kültürel, sosyal ve sanatsal motifleriyle  dikkat çekici özellikleri bünyesinde barındıran Antalya; 700 bin yatak kapasitesi, 649 km. eşsiz sahil bandı, eşsiz falezleri, kendine özgü lezzetleri, meyvesi, sebzesi ve organik ürünleri ile Dünyanın göz bebeği bir şehir.

         Gastronomi olgusu ise son yıllarda yükselen bir değer olarak belleklerdeki yerini alırken, Antalya’nın bu farklılıkları bir başka bahara ertelemesi artık düşünülemezdi.

         Bu noktadan hareketle 2 yıllık pandeminin verdiği durağanlık yerini yeni hedeflere bıraktı.

         Anımsayacağınız üzere Antalya deyince akıllara hemen Altın Portakal Film Festivali geliyor. Bu önemli uzun soluklu  organizasyonun yanı sıra Piyano Festivali, Kaleiçi Festivali, Aspendos Festivali ve Kitap Fuarı gibi organizasyonlar var.

         13 coğrafik ürün işareti bulunan Antalya’nın kendi özgün değerlerini vitrine çıkarabilmesi için böylesi bir adıma gereksinim vardı. Festivaller, fuarlar, şenlikler ve önemli organizasyonlar şehri Antalya’da her şeyden önce Büyükşehir, ATSO, ATB, Antalya Organize Sanayi Bölgesi ve AESOB gibi kurumların  elini taşın altına koyması dikkat çekici.

         Ve ortak akılla önemli bir eksikliğin giderilmesi adına atılan bu adım olumlu…

         Festivalin çıkış noktası ve ana hedefi, yerel gıda ve nitelikli tarıma sahip çıkmak. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhiitin Böcek’in;  ‘’Mottomuzu "Antalya'dan dünyaya", temamızı ise "sürdürülebilirlik, biyoçeşitlilik ve yerel ürünlerin desteklenmesi" olarak belirledik. Çevremizi ve doğal kaynaklarımızı koruyarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefliyoruz" sözleri ise festivalin dikkat çeken hedefleri.

         ATSO Başkanı Davut Çetin’in özellikle yerel odaklı olarak coğrafi ürün sayısının arttırılmasına yönelik çalışmalarına ve hassasiyetine ek olarak; ‘’Bu festival Antalya açısından çok anlamlı. Biz her türlü desteğe açığız. Bu festivalde coğrafi işaretlere bir başlık açılmasını istiyoruz. Bazı ürünlerin ticarileştirilmesini istiyoruz. Antalya'da artık gastronomi daha çok konuşulmalı ve gelen turiste daha çok anlatılması gerektiğine inanıyorum. Havalimanı burada en önemli ayaktır. Bizim de burada birkaç ürünü ticarileştirmek için havalimanını kullanmamız lazım.’’ şeklindeki açıklamalarını yerinde ve  olumlu buluyorum.

         Evet… Antalya’nın 5 yıldızlı oteller cenneti olmasının yanında diğer özgün değerlerinin ön plana çıkarılması ve kent kimliğinin tarımı, organik ürünleri, lezzetleri, farklılıkları ile vitrine çıkarılması gerekiyordu. Bu anlamda . 1. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali geç de olsa bu açığı kapatacak gibi görünüyor.

         Emek ve destek veren tüm kurumlarımıza teşekkürler…

Bu yazı toplam 418 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim