Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Geç de olsa...

16 Haziran 2022 Perşembe 00:05

 

        Antalya’nın hizmet anlamında eksikliklerinin olduğu ve bazı bölümlerinin bakımsızlığa terk edildiği mekanlarından birisi olan Uncalı mezarlığındaki yenileme çalışmaları devam ediyor.

        Bu anlamda artık ihtiyaca cevap vermekte güçlük çeken Uncalı mezarlığındaki yenileme çalışmaları sürerken, vatandaşlar da bu projenin bir an önce tamamlanmasını istiyor.

Tam da bu noktada Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Uncalı Kent Mezarlığı'nda defin ve ibadet hizmetlerinin daha modern ve sağlıklı koşullarda verilebilmesini sağlayacak Yenileme Projesi sürüyor.

  Anımsanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Uncalı Kent Mezarlığı’nda, cami, morg, gasilhane ve diğer hizmet birimlerinin yetersiz kalması nedeniyle yenileme çalışması başlatılmıştı. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen projeyle Konyaaltı İlçesi Molla Yusuf Mahallesi’ndeki Uncalı Kent Mezarlığı’ndaki birim ve tesisler modern koşullarda ve ihtiyaca cevap verecek şekilde yeniden inşa ediliyor.

   Proje kapsamında açık ve kapalı ibadethaneler, gasilhane, morg, abdesthaneler, idari bina ve otoparkı kapsayan Uncalı Kent Mezarlığı projesinde kaba inşaatın yüzde 80’i tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yatırımlar Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen projede yapıların betonarme imalatları devam ederken, duvar ve kalıp imalatları da başladı. Önümüzdeki günlerde de sıva ve mermer çalışmalarının başlayacağı ifade edildi.

 

   Öte yandan yaklaşık olarak 26 milyon TL maliyetli Uncalı Kent Mezarlığı Projesi kapsamında 5 bin metrekarelik alanda gasilhane sayısı 2’den 6’ya, morg sayısı 12’den 36’ya yükseltilirken, 85 metrekarelik cami yerine 245 metrekarelik cami, yarı açık ibadet alanı, kadın ve erkek için abdesthane, idari ve hizmet binaları, atölyeler, dinlenme alanları yapılacak. Vatandaşlar cenaze ve definle ilgili tüm işlemlerini daha modern koşullarda kolayca yapabilecek.

        Umarım bu çalışma bir an önce tamamlanır ve eksiklikler hızla giderilir.

Diğer taraftan Uncalı Kent Mezarlığı alanını çevreleyen duvarlar ile mezarlığın dışında kalan alandaki görüntü kirliliğini dile getiren bir haber yapmıştım. Büyükşehir Belediyesi'nden bu konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada mezarlık alanının dışındaki alandan sorumlu olmadıklarını, düzenleme yetkisinin Karayolları'nda olduğu vurgulanmıştı. Haberimizin ardından sözünü ettiğim alandaki moloz yığınları, çöp atıkları ve hafriyat atıkları yetkililerce temizlendi. Yetki bizde veya yetki bizde değil tartışmalarının uzantısında bir çevre temizliğinin spekülasyon konusu olmaması gerekirdi.

  Sonuç olarak görüntü kirliliği ve kaderine terk edilmişlik asla kabul edilmeyecek bir durum. Görüntü kirliliğinin en azından ortadan kaldırılması ve geç de olsa temizlik çalışmalarının yapılması olumlu bir adım. 

 

Bu yazı toplam 405 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim