Bugün 20 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2511.269
    %0.28
  • Dolar
    32.2117
    %0.03
  • Euro
    35.01
    %-0.23

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Haşerede gelinen nokta...

15 Temmuz 2022 Cuma 09:31

 Antalya çok sıcak ve nemli bir şehir.  Dolayısıyla sadece  yaz mevsimi boyunca değil, tüm yıl boyunca haşere ile mücadelede yetersiz kalınmaması gereken bir şehir.
  Kurban Bayramı geride kalırken maalesef çöp konteynerlerinin zamanında toplanmaması nedeniyle sinek ve sivrisinek şikayetleri de doruğa çıktı.


  Haşere ile mücadele ise oldukça yetersiz kaldı.
  Bayramda ilçelerde vatandaşın en çok şikayet ettiği husus karasinek başta olmak üzere sivrisinek konusuydu.
  Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılan ilaçlama yetersiz kaldı. Muratpaşa'da, Keoez'de başta olmak üzere neredeyse tüm ilçelerde haşere sorunu ön plana çıktı. 
  Muratpasa'nın sorunlu mahallelerinden Balbey, Tahılpazarı, Varlık, Yıldız, Altındağ, Elmalı, Dutlubahçe, Etiler gibi bölgelerinde çok ciddi haşere sorunu var. 


 Öte yandan geride bıraktığımız Kurban Bayramında Korkuteli ilcesindeydim ve ilçe sakinleri için karasinek adete bir kabus haline gelmiş durumda.  Kurban Bayramında çöplerin zamanında toplanmaması ve sakatat türü atıkların etrafa gelişi güzel bırakılması hem ağır bir koku, hem de karasinek şikayetlerini arttırdı. 


 Diğer ilçelerde de benzer durumlar olduğu yönünde bilgiler aldım.
  Aksu, Serik, Dösemealtı ve Alanya'da da haşere sorunu ile ilgili serzenişte bulunan ilçe sakinleri özellikle son yıllarda yaşanan sinek ve sivrisinek mücadelesinin yetersiz oluşundan dert yanıyor.
  Sıcak ve rekor derecede nemli havanın hüküm sürdüğü bugünlerde zamanında gerçek anlamda yapılamayan ilaçlama, bu tabloyu oluşturmuş durumda..  


  Yeraltı konteynerleri konusunda daha fazla çalışma yürütülmesi gerekiyor. 
  Diğer taraftan Muratpaşa’da falezlerin olduğu bölge sinek ve sivrisinek mücadelesinin çok yoğun yapılması gereken bölgeler.  Zamanında toplanmayan ve yollara kadar taşan çöpler ise ayrı bir sorun.
 Antalya gerçekten bu görüntülerle hatırlanmamalı...
  Bir Dünya kenti dediğimiz bu şehir görüntü kirliliği, kaldırım işgalleri, tabela kirliliği, ulaşım sorunu  gibi kronik meselelerin yanında bir de giderek kronikleşen haşere sorunu ile sürekli olarak gündeme gelmemeli...

Bu yazı toplam 221 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim