Bugün 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Hayat şartları zor…

15 Ocak 2024 Pazartesi 00:05

 

            Hiç dikkat ettiniz mi bilmiyorum her sektörde fiyatlar sürekli artarken  ikinci el eşyanın da popülaritesi hiç olmadığı kadar arttı.

            Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar sıfır eşya almaktansa ikinci elde bütçesine uygun ürün alabilmenin telaşına düştü.

            Cep telefonları, fotoğraf makineleri, beyaz eşya ile başlayan bu akım, şimdilerde hemen hemen her üründe kendini gösteriyor.

   Ekonomik zorluklar, hayat şartlarının giderek zorlaşması ve satın alma gücünün azalmasıyla birlikte ikinci el eşya alım – satım piyasası adeta altın günlerini yaşıyor.

            Öyle ki; hayat şartlarının zorluğu vatandaşları ikinci el ürün satmaya teşvik ederken, giderek canlanan bu sektörde de vatandaşlar ikinci el giyim eşyası ve ürün satan pazarlara yöneldi.

            Farklı mahallelerde kurulan pazarlarda ikinci el giyim ve ev eşyası ürünleri satışı adeta altın günlerini yaşıyor.

            Örneğin, Antalya’da Meltem mahallesi başta olmak üzere şehrin farklı noktalarında kurulan ikinci el ürün satış pazarlarına talep her geçen gün artıyor.

            Giyim eşyasından elektroniğe, mutfak araç – gereçlerinden hırdavat ürünlerine kadar her alanda farklı ürünlerin satıldığı pazarların müşterileri her geçen gün artarken, sıfır ürün almakta zorlanan vatandaş da bu pazarlarda ihtiyacına göre ürün bakıyor.

            Ekonomik zorlukların ikinci el ürün satışını teşvik ettiğini, ayakkabıdan elektronik eşyaya, mutfak araç – gereçlerden hırdavat ürünlerine kadar eşyanın alınıp satıldığı pazarlardaki yoğunluk artmaya başladı.

            Anımsayacağınız üzere önceleri birkaç noktada kurulan bu tip pazarlar şimdilerde haftanın her günü farklı mahallelerde kuruluyor. Kullanılmış ikinci el mutfak aletlerinden giyim eşyasına kadar çok geniş noktada her ürünü bulmak mümkün. Sıfır fiyatına göre her ne kadar uygun olmasa da alım gücü nispetinde vatandaşlar buraya geliyor. Özellikle son 2 yıldır bu tip pazarlar her geçen gün sürekli büyüyor.

  Eskiden eskimiş eşyalarımızı hurdaya bırakırdık, ya da çöpe atardık. Şimdi ekonomik sıkıntılar nedeniyle vatandaşlar getirip buralarda ikinci el fiyatına satıyorlar. Bu da ekonominin geldiği durumu gözler önüne seriyor aslında. Dar gelirli ve asgari ücretli çalışan aileler için ikinci el pazarları artık daha cazip hale gelmeye başladı…

            Ekonomik şartlar, satın alma gücünün azalması böylesi bir pazarı her geçen gün daha da cazip hale getirmiş durumda.

            Spotçuların görevini şimdilerde internet ortamında satılan ikinci el eşyalar alırken, aynı zamanda ikinci el pazarları da hızla artmaya başladı…

 

Bu yazı toplam 263 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim