Bugün 28 Nisan 2024 Pazar
  • Antalya28 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

HDP Artı PKK Eşittir Şeytan

28 Kasım 2018 Çarşamba 00:34
KONUK YAZAR)
HDP Artı PKK Eşittir Şeytan 
   Yerel seçimlerde “Kürt seçmenin rolü etkili ve belirleyici olacağından hiç kimsenin şüphesi yok.
   Doğu- Güneydoğu başta olmak üzere, en büyük ve kalabalık kentleri, İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, Adana ve Antalya başta olmak üzere Türkiye’nin her yerinde Kürt seçmeni var.
  AKP İktidarını devam ettirtmek için, tek şansı, Kürtleri HDP’den koparmaktır.
  Doğu ve Güneydoğu’da HDP’nin çoğunlukla almış oldukları belediye başkanlarının tamama yakını görevden alınmış “ terörle ilişki” iddiasıyla tutuklanmış durumdalar.  
   HDP’nin eş başkanı Selahattin Demirtaş dâhil birçok milletvekili ve lider kadrosu birçok söylemlerinin ” Vatan haini” iddiası ile halen tutuklu olarak cezaevinde yargılanmaktadırlar.
  Kamuoyu nezdinde HDP’yi şeytanlaştırarak halkın gözünde düşürmek için HDP’nin siyasi kanadını temsil eden yöneticilerini eylem ve söylemlerinin bir bütün olarak ele alınmadan sadece işine yarayan kısmını cımbızlayarak radyo, gazete, televizyon ve sosyal medya üzerinden anlatarak itibardan düşürmek,
  AKP’nin asıl amacı “HDP artı PKK eşittir şeytan” diyerek, dindar ve muhafazakâr Kürtleri HDP’den uzaklaştırmak için her türlü taktik uygulanmaktadır.
  AKP bir yandan HDP’yi “Vatan haini ve PKK uzantısı” diye tanımlayarak itibarsızlaştırırken, diğer yandan da Kürtlerin ağa, şeyh ve aşiret reisleri ile gizli ittifaklarını sürdürerek Kürtlerden almış olduğu oyu arttırmaya çalışmaktadır.
 
  Ayrıca, can simiti gibi “Devletin bekası” söylemiyle MHP’nin her dediğine katlanarak, istek ve önerilerini kabul etmek suretiyle Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimi kazanmak ve büyük şehir belediyelerini almak, iktidarı elinde tutmak “Her şey mubahtır”  mantığıyla ciddi gayret ve emek harcamaktadır. 
AKP bu taktiklerle “ bir taşla üç kuş vuracak”
  Birincisi; “HDP artı PKK eşittir şeytan” diyerek ılımlı ve dindar Kürtleri AKP’ye oy verdirecek…  
  İkincisi; MHP ile iş birliğini pekiştirerek “Devletin bekası” diyerek MHP’yi Yerel ve genel seçimlerde “sünger gibi süzerek” iktidarı sürdürecek… 
   Üçüncüsü; CHP ile HDP’nin olası yerel seçimlerdeki ittifakın önüne geçmek veya ittifak sağlandığında CHP’yi PKK yandaşlarıyla iş birliği yaptı diye vatan haini ilan ederek CHP’den oy alma gayesini taşımaktadır.
  AKP bu tür siyasi projeleri sayesinde ayakta kalmayı becermesi “takdire şayandır”
Buradaki en can alıcı soru; CHP başta olmak üzere Parlamentoda temsil edilen HDP, MHP ve İYİ Parti bu “zokayı yutar mı” ?
Bekleyip göreceğiz...
 
Bu yazı toplam 3818 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim