Bugün 30 Nisan 2024 Salı
  • Antalya30 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.149
    %-0.42
  • Dolar
    32.3702
    %-0.61
  • Euro
    34.6846
    %-0.82

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Her an dikkatli olmalıyız

14 Ekim 2020 Çarşamba 00:02

 

            Son olarak Hatay’da meydana gelen orman yangını; bu tür yangın riskine karşı tüm yıl hazırlıklı ve tedbirli olmamızı ‘’kaçınılmaz’’ kılıyor!

            Her orman yangını, içimde tarifsiz acılar bırakır.

            Yemyeşil alanların gözlerimizin önünde cayır cayır yanması kuşkusuz ki içler acısı bir durum.

            Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Antalya’da orman yangını riski de artarken, bu günlerde tedbirlerin en üst düzeye çıkarılması isteniyor.

            Ekim  ayında olduğumuz bugünlerde özellikle Muğla’da çıkan orman yangını Antalyalıları oldukça üzerken, aynı görüntülerin Antalya’da yaşanmaması için herkesin büyük sorumluluk alması isteniyor.

                        Hava sıcaklığı nedeniyle orman yangınları için en kritik günlerin eşiğinde olduğumuz bugünlerde olası yangınlara karşı her zamankinden çok daha dikkatli olunması gerekiyor.

            Bu aylarda özellikle mesire yerlerinde piknik ateşi yakılmasına belirli bir düzen getirilmesini isteyen vatandaşlar, 10 – 15 yılda yetişen ağaçların küçük bir dikkatsiz ve sorumsuzluk sonucu yanıp kül olmaması için önlemlerin en üst düzeyde arttırılması gerektiği konusunda birleşiyorlar.

            Piknik alanları başta olmak üzere ören yerleri ile ormanlık alanlarda mangal ateşi yakılmasına belirli kurallar ve düzen getirilmesini isteyen Antalyalılar, tarla açmak amacıyla kasten çıkarılan yangınlara karşı da cezaların arttırılmasını, önlemlerin de sıklaştırılmasını istediler.

                        Hava sıcaklığı, küresel iklim değişikliği gibi nedenlerle ekolojik dengenin bozulması nedeniyle artık ormanlar neredeyse tüm yıl boyunca risk altında. Dolayısıyla bu aylarda her zamankinden çok daha dikkatli olmak mecburiyetindeyiz. Hatay’daki  son yangın hepimizin yüreğini yaktı. Ormanlarımıza ve geleceğimize hep birlikte sahip çıkmalıyız. Yangınla mücadele sadece Tarım ve Orman Bakanlığı’nın işi olmamalı. Hepimiz sorumlu olmalıyız ve duyarlı olmalıyız. Yeşil alanları gözümüz gibi korumalıyız. Piknik alanlarında yakılan mangal ateşinin tamamen söndürülmemesi, anız yakılması, tarla açmak amacıyla kasten çıkarılan yangınlara karşı mücadele daha etkili olmalı. Bu aşamada herkese büyük görevler düşüyor.

            Bir anlık dikkatsizlik, duyarsızlık, ihmal ve en acısı kasıt; tüm yeşil alanlarımız  için ciddi tehlike…

 

 

Bu yazı toplam 484 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim