




Hurma Fiyatları 20 İle 150 Tl Arasında Değişiyor
Denizli'de hurma fiyatları geçen yıla oranla aynı kalırken, dünyayı sarsan korona virüs (Covid-19) sebebiyle vatandaşların ilgisi adeta geçen seneleri arattı.
Denizli'de aktar ve kuru yemişçilerin tezgahlarını, Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurmalar süsledi. 11 ayın sultanı Ramazan'a günler kala kent genelinde hurma satışı başladı. Geçtiğimiz seneye oranla fiyatlarda fazla artış olmayan hurmalarda gözdeler ise İran ve Kudüs hurmaları oldu. 20 TL'den başlayan hurma fiyatları türlerine göre 150 TL'ye kadar yükseliyor. Her ekonomiye uygun fiyatta bulunan hurmalarda en çok İran ve Irak hurmaları ilgi görüyor. Tezgahlarda en kaliteli ve pahalı olan hurmalar ise 130 - 150 TL arasında değişen Kudüs ve Medine hurmaları oldu.
Ramazan ayının gelmesiyle mutlu olan ve hayırlı dualar eden vatandaş Nurten Özebek, "Ramazanın gelmesinden çok mutluyuz. Bu virüs bizi baya vurdu, üzdü. İnşallah yazın gelmesiyle, ramazanın gelmesiyle milletimize hayırlı uğurlu olur inşallah bütün İslam alemine hayırlı olur ramazan" diyerek konuştu.
Son zamanlardaki salgın ve sokağa çıkma kısıtlamalarının ardından fazla satış yapamayan esnaf Burak Kurumuş, "Ramazanın bereketi olan hurmalarla beraber satışlarımız biraz artmaya başladı. İran, Irak, Medine, Kudüs hurmaları var. Ekonomik olarak düşünüldüğünde 20 TL'lik İran ve Irak hurmalar alıyorlar. Kaliteli almak isteyenler Medine ve Kudüs hurmaları alıyorlar" dedi.
Antalya Son Haber
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- Ölümcül Hastalıkların Nedeni Obeziteye 5 Tedavi Yöntemiyle Savaş Açın
- ASAT’tan su seviyesindeki değişime karşı müdahale
- Bakan Fidan: "Texas’tan Ankara’ya uzanan bir güvenlik ağı oluşturmamız gerekiyor"
- Antalya tarımında kayıtlı istihdama yeni model hazırlığı
- DENİZKURDU-II/2025’te insansız sistemler sahadaydı, komutanlardan "yeni çağ" vurgusu geldi
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim