Bugün 13 Ağustos 2025 Çarşamba
  • Antalya28 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    4389.271
    %0.12
  • Dolar
    40.7352
    %0.07
  • Euro
    47.5755
    %0.20
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kadın kooperatiflerinin mevcut durumu ele alındı.
06 Ağustos 2025 Çarşamba 10:33

Kadın kooperatiflerinin mevcut durumu ele alındı.

Vali Bilgihan, kadın kooperatiflerinin güçlenmesinin yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda sosyal yapının da gelişimine katkı sağlayacağını ifade etti.

Burdur'da kadın kooperatiflerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.Burdur Öğretmenevi istasyon şubesinde düzenlenen toplantıya Vali Tülay Baydar Bilgihan, Ticaret İl Müdürü Aylin Sacide Cankar, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Çakır, İş Kur İl Müdürü Hüseyin Güngör, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Uğur Yurdusever ile kadın kooperatiflerinin üyeleri katıldı.Toplantıda kadın girişimciliğinin desteklenmesi, kooperatifçilik yoluyla kadınların ekonomik hayata daha etkin katılımının sağlanması ve ilde faaliyet gösteren kadın kooperatiflerinin mevcut durumu ele alındı. İlgili kurum temsilcileri tarafından yapılan sunumlarda kooperatiflerin kuruluş süreçleri, teşvik ve destek mekanizmaları ile başarılı uygulama örneklerine dair bilgiler paylaşıldı.

kadin-kooperatiflerine-bilgilendirme-top-850713-252335.jpg

Toplantıda konuşan Vali Tülay Baydar Bilgihan, üretmenin toplumsal kalkınmadaki önemine dikkati çekerek, Burdur'da kadınların üretkenliği, çalışkanlığı ve toplumsal hayattaki belirleyici rolüne vurgu yaptı. Vali Bilgihan, kadın kooperatiflerinin güçlenmesinin yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda sosyal yapının da gelişimine katkı sağlayacağını ifade etti.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 392 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim