Bugün 11 Ocak 2026 Pazar
  • Antalya7 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    6121.517
    %0.00
  • Dolar
    43.0386
    %0.00
  • Euro
    50.336
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KAHRAMANMARAŞ’TA AÇILAN ’KAHRAMAN KADIN AKADEMİSİ’ TANITILDI
10 Ocak 2026 Cumartesi 09:18

KAHRAMANMARAŞ’TA AÇILAN ’KAHRAMAN KADIN AKADEMİSİ’ TANITILDI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde eğitimden üretime, dijital satıştan sosyal etkileşime kadar pek çok alanda güçlenmesini hedefleyen...

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde eğitimden üretime, dijital satıştan sosyal etkileşime kadar pek çok alanda güçlenmesini hedefleyen yapısıyla Türkiye'de bir ilk olarak dikkat çektiği "Kahraman Kadın Akademisi" tanıtıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, KADEM, üniversite iş birliğiyle hayata geçirilen "Kahraman Kadın Akademisi"nin tanıtımı Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün'ün katılımı ile gerçekleşti. Kahraman Kadın Akademisinin, kadınların eğitimden üretime, dijital satıştan sosyal etkileşime kadar pek çok alanda güçlenmesini hedefleyen yapısıyla Türkiye'de bir ilk olarak dikkat çektiği belirtildi. Kahramanmaraş'tan tüm ülkeye örnek olması beklenen bir model olarak hayata geçirilen akdeminin depremzede kadınların Türkiye geneline hatta yurt dışına seslerini duyurabileceği ürünlerini pazarlayabilecekleri, toplumsal hayatta daha güçlü, üretken ve etkin bireyler olarak yer almalarını desteklediği ifade edildi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ilgili kurumların iş birliğiyle hayata geçirilen Kahraman Kadın Akademisi'nin lansman programı gerçekleştirildi. Türkiye'de kadınlara yönelik eğitim, girişimcilik, e-ticaret ve sosyal etkileşimi tek çatı altında buluşturan ilk bütüncül model olma özelliği taşıyan proje, yoğun ilgi gördü. Programda, Kahraman Kadın Akademisi'nin amacı, kapsamı ve uygulama modeli katılımcılara detaylı şekilde aktarıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün de Kahraman Kadın Akademisi'nin yalnızca dijital bir program olmadığını, aynı zamanda afet sonrası toparlanmanın ve kadınlar üzerinden güçlenen bir toplum inşasının simgesi olduğunu dile getirdi. Yenigün, eğitimi, üretimi, dijital satışı ve sosyal etkileşimi bir araya getiren yapısıyla akademinin örnek bir uygulama olduğunun altını çizdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ise konuşmasında, Kahraman Kadın Akademisi ile Türkiye'de ilk kez kadınlara yönelik eğitim, girişimcilik, e-ticaret ve sosyal etkileşimi tek çatı altında buluşturan bütüncül bir vizyonu hayata geçirdiklerini söyledi. Akademinin, kadını yalnızca desteklenen bir birey olarak değil; üreten, yöneten, karar veren ve geleceği inşa eden bir özne olarak ele alan güçlü bir anlayışın ürünü olduğunu belirten Görgel, projenin milli ve manevi değerler ekseninde, ahlakı merkeze alan bir yaklaşımla şekillendiğini ifade etti.

Programa katılan kadın üreticiler de projeye ilişkin görüşlerini paylaştı. Kadın üreticiler, projede yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek hem iş yeri olan hem de evde üretim yapan kadınların bir araya getirilmesinin son derece kıymetli olduğunu dile getirdi.

Programa, Vali Mükerrem Ünlüer, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Tuba Köksal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 116 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim