Bugün 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Antalya30 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Kariyer Fuarı…

31 Mart 2023 Cuma 00:05

 

            Fuarlar, kongreler, paneller ve festivaller şehirlerin kültürel ve sosyal yaşantısının yansımasıdır.

            Bir şehirde böylesi organizasyonlar ne kadar çok gerçekleştirilirse farkındalık yaratma anlamında o denli etkili bir tanıtım olur.

            Antalya’nın ulusal ve uluslar arası arenada turizm kimliğinden öte diğer potansiyellerini ön plana çıkaracak her türlü organizasyonun bu anlamda büyük önemi var.

            Akdeniz Üniversitesi de son yıllarda ulusal ve uluslar arası anlamda farklı temaları içeren konularda etkinlikler düzenliyor.

            Bunlardan birisi de Kariyer Fuarı…

   Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde 13 üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilecek olan Güney Kariyer Fuarı, 10-11 Nisan’da Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde gerçekleştirilecek.

   Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda düzenlenen Bölgesel Kariyer Fuarları kapsamında yer alan “Güney Kariyer Fuarı’’ (GÜNKAF) Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde ve 13 bölge üniversitesinin paydaşlığında kamu ve özel sektör kurumlarını genç yeteneklerle buluşturacak. 27-28 Şubat 2023 tarihlerinde yapılması planlanan “Güney Kariyer Fuarı (GÜNKAF)”, 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş depremi nedeniyle 10-11 Nisan 2023 tarihine alındı. Fuar yeri Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi olarak değiştirildi.

Bu noktadan hareketle; 14 üniversitede öğrenim gören öğrencileri iş dünyası ile buluşturmayı amaçlayan ve Akdeniz Üniversitesi, Alanya Alaattin Keykubat Üniversitesi, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Antalya Akev Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi paydaşlığında hazırlanan fuarda, yüzlerce kamu ve özel sektör kurumu gençlerle bir araya gelecek.

   GÜNKAF’ta firmalar ihtiyacı olan pozisyonlara uygun öğrencileri tanıyıp iş ve staj imkânı sağlayabilecek. Mülakatlar, eğitimler, seminerler, örnek olay çalışmaları ve atölye çalışmaları düzenleyerek öğrencilerin yeteneklerini keşfedebilecek. Öğrencilere kariyer planlaması konusunda destek olabilecek. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda üniversitelerin hizmetine sunulan hızlı ve doğru istihdamın sağlanması için çevrimiçi bir platform olan “Yetenek Kapısı” platformu ile paydaş üniversite öğrencilerine ve mezunlarına erişim sağlayabilecek.

            Tam da bu noktada öğrencilerin kendi yeteneklerinin ‘’farkına’’ varabilmesi, yaşantısına yön verecek kendi özellikleriyle bütünleşik bir yol haritasını çizmesinde yararlı olacak bu tarz organizasyonları önemsiyorum.

 

Bu yazı toplam 393 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim