- IMKB
% - Altın
6276.79
%0 - Dolar
46.7615
%0 - Euro
53.5116
%0
- GÜNCEL
- RESMİ İLANLAR
- SPOR
- SAĞLIK
- POLİTİKA
- EKONOMİ
- YAZARLAR
- EĞİTİM
- KÜLTÜR SANAT
- DÜNYA
- GENEL
- YEREL
- ASAYİŞ
- ÇEVRE VE İKLİM
- 00:38 - İSKENDERUN’DA UĞUR ASLAN RÜZGARI ESTİ
- 00:33 - ANTALYA VE ADANA'DA FUHUŞ OPERASYONU
- 22:38 - ANTALYA MERKEZLİ FUHUŞ OPERASYONUNDA 14 TUTUKLAMA
- 22:23 - ZİHİNSEL ENGELLİ ŞAHIS ÜZERİNE BENZİN DÖKÜP KENDİNİ YAKTI: KORKU DOLU ANLAR KAMERADA
- 21:23 - BAVYERA'NIN EN YÜKSEK NİŞANI DR. BALOĞLU'NA VERİLDİ
- 21:17 - İTFAİYE ERLERİ 13 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU YALNIZ BIRAKMADI
- 21:13 - KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ SAHTE ALTIN OPERASYONUNDA 22 KİŞİ TUTUKLANDI
- 19:08 - ANTALYA’DA 13 YAŞINDAKİ ÇOCUK ÇAKMAKLA OYNARKEN EVİ YAKTI
- 18:54 - ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ'NDE 76 DİŞ HEKİMİ MEZUN OLDU
- 18:48 - BURDUR’DA YAŞLI KADIN EŞİ TARAFINDAN EVDE ÖLÜ BULUNDU
- 18:37 - ORMANA SIÇRAYAN ARAZİ YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ
- 17:43 - KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI KOCAGÖZ’DEN ÇALIŞANLARA BAYRAM İKRAMİYESİ MÜJDESİ
- 17:38 - KAHRAMANMARAŞ’TA BEBEĞE ŞİDDET DAVASINDA ESKİ HEMŞİRENİN TUTUKLU YARGILANMASINA DEVAM EDİLECEK
- 17:28 - BAŞKAN ÖZÇELİK KAZANIN BAŞINA GEÇİP VATANDAŞLARA AŞURE İKRAM ETTİ
- 17:18 - 123 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ EBRAR SİTESİ DAVASINDA MÜTEAHHİDE 17 YIL HAPİS CEZASI
ÖMER YETGİN / BUGÜNLÜK


Kent estetiği ve…
Kent planlamasında Nazım İmar Planının ne denli önemli olduğunu çarpk yapılaşma örneği gördüğünüz yerleşim birimlerinde hemen anlayabilirsiniz.
Örneğin bir Avrupa şehrini gezdiğinizde, kişi başına düşen yeşil alan miktarının ne denli fazla olduğunu, geniş yollar, kent tasarımı, ulaşım ve trafik sorununun yıllar öncesinden çözüldüğünü görürsünüz.
Bisiklet ve yaya yollarına verilen önem ve ayrıntı kadar, kültür ve sanat faaliyetlerinin gerçekleştirildiği geniş meydanları görürsünüz.
İşte bu noktada Antalya Büyükşehir Belediyesi de önemli bir etkinliğe ve girişime adım atmaya hazırlanıyor.
Evet… Antalya Büyükşehir Belediyesi 11-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında “Sürdürülebilir Kent İçi Hareketlilik Ödüllü Proje Yarışması” düzenliyor. Yarışma, Antalya Büyükşehir Belediyesi ulaşım planlamasının ve toplu taşıma sisteminin geliştirilmesi, bisiklet ve yaya yollarının artırılması, vatandaşların bireysel araç kullanımı yerine alternatif ulaşım araçlarıyla seyahat etmesinin teşvik edilmesi ve aktif katılımın sağlanabilmesi amacını taşıyor.
1622 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde belirli bir tema ekseninde kutlanan Avrupa Haftası’nın bu yıl ki teması “Herkes için Sıfır Karbon Salınımlı Hareketlilik” olarak belirlendi. Türkiye’den Avrupa Hareketlilik Haftası’na katılım gösteren 14 büyükşehir belediyesinden biri olan Antalya Büyükşehir Belediyesi de bu kapsamda vatandaşları kent içi çözümlere dahil edebilmek ve özellikle gençlerle işbirliği geliştirmek için “Sürdürülebilir Kent İçi Hareketlilik Ödüllü Proje Yarışması” düzenliyor.
Ödüllü yarışmanın başvuruları 7 Eylül 2020 tarihinde sona eriyor. Yarışmada birinci olana elektrikli scooter, ikinciye bisiklet, üçüncüye de scooter verilecek. Yarışma, vatandaşlarda ve özellikle gençlerde sürdürülebilirlik hakkında farkındalık, ekip çalışması, proje geliştirme, sorun çözme, liderlik, sorumlu vatandaşlık bilinci geliştirmeyi amaçlıyor. Katılımın ücretsiz olduğu yarışmaya Antalya il sınırları içerisinde uygulanabilecek sürdürülebilir fikirler ile katılım sağlanacak. Yaş sınırlamasının olmadığı yarışmaya her katılımcı bir fikir ile katılabilecek. Katılımcılar yarışma ile ilgili detaylı bilgiye ve yarışma katılım formuna matchupantalya.org adresinden ulaşabilecek.
Yarışmanın temel amacı sürdürülebilir kent içi hareketlilikte iyi uygulama örneklerinin Antalya’da uygulanması, bilgi ve deneyim transferi, teknolojik gelişmelerin ve kamuoyunun yeni ulaşım biçimlerini benimseme isteğinin geliştirilmesi, geleneksel özel otomobil sahipliği modelinden yeni toplu taşıma hareketlilik türlerine geçişin benimsenmesi, sürdürülebilir ulaşım hedefleri ve hareketlilik için güncel trendlerin takibi olarak belirlendi.
Bu tarz fikir üretme üzerine projelerin kent geleceği için yeni ufuklar açacağını düşünüyorum.
DİKKAT EKONOMİMİZİ DİKKATLİ KULLANALIMRAZİYE GÖK AKTAŞ
HEP İLE HİÇ ARASINDA BİR ŞİİRMUHARREM YELLİCE
KANT’IN TERAZİSİ, HUME’UN DAMAĞIGÖZDE SARI
ÜÇ ÇEYREK ÖMÜRDE SON DÜZLÜKYALÇIN DUMAN
KONFOR ALANI TUZAĞIMÜJGAN AKBÜLBÜL ÇELİK
DİKİZ AYNASI, HAYAT, GEÇMİŞ VE GELECEKHASAN YAKUP CANGÜVEN
MUSTAFA ERGÜN ANTALYASPOR'A NE VERDİ?VEDAT GÜRHAN
YENİ PARTİ: İMKÂNLAR VE RİSKLEREŞREF URAL
TÜRKLÜK ÜZERİNENURİ SEZEN
TÜRK TURİZMİ 3 YILDIZ GERÇEĞİYLE YENİDEN TANIŞMALINİZAMETTİN ŞEN
IŞIĞINI BULAN OYUNCUGAZANFER ERYÜKSEL
RADON GAZI VE YAŞAM ALANLARIMIZDAKİ RİSKLERAHMET İLBARS
MEZUNİYETLERDEKİ GÖSTERİŞ YARIŞI VE GÖRÜNMEYEN TEHLİKELERDİLEK DEMİRKAN
ENSEMDE GEÇMİŞTEN GELECEĞE UZANAN NEFESBAHAR UYSAL HAMALOĞLU
TONGUÇ’U ANARKENYAVUZ ALİ SAKARYA
KADİR İNANIR'IN ARDINDANTARIK ÇELENK
ANTALYA TURİZMİ BÜYÜYOR; AMA AYNI ANDA TÜKENİYORCEM ARÜV
KADIN VE GÖÇ: BAVULA SIĞMAYAN HAYATLARGÜLŞEN ARAS GÜLMEZ
SÖYLENECEK SÖZÜM VAR: YÖNETMELİKLERİN GÖLGESİNDE HUKUKIŞIK YARGIN
"ŞİİR KİTABI BASMIYORUZ"YUNUS YAŞAR
GÖZYAŞI VAR, UMUT DA VARSÜLEYMAN EKİN
5N 1K KURALINI UNUTAN GAZETECİLER!ALİ İHSAN DİLMEN
TÜRK-ALMAN TURİZMİNDE STRATEJİK BULUŞMAHÜSEYİN BARANER
MUHTARLIKLAR MESELESİAHMET GEDİKAĞAOĞLU
YEŞİL GEÇİŞ İÇİN ORTAK AKIL ÇALIŞTAYI
ATB, HAZİRAN AYI HAL ENDEKSİ'Nİ AÇIKLADI
HALK EKMEK 4 YILDA 30 MİLYON EKMEK ÜRETTİ
SAĞLIĞINA KAVUŞTU, ÇAY HASRETİ SON BULDU
MPS HASTASI EZGİ, BOZUK TOPRAK YOL NEDENİYLE EVE HAPSOLDU
DALIŞTA KUM KÖPEK BALIĞIYLA KARŞILAŞTI
TAHTA ARABALARLA ZORLU YARIŞ
ANTALYASPOR'UN YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜ BÜLENT KORKMAZ OLDU
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim






