Bugün 20 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2520.704
    %0.66
  • Dolar
    32.1973
    %-0.01
  • Euro
    35.0038
    %-0.26

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Konyaaltı ve sosyal donatı alanları

16 Eylül 2022 Cuma 11:56

Okul öncesi eğitimin ne kadar önemli olduğu ortada. Geleceğe yatırımın da ne denli önem taşıdığını her geçen gün daha da iyi anlıyoruz.

Hızla nüfusu artan Antalya’da ilçelerdeki önemli eksikliklerden birisi de kuşkusuz sosyal donatı alanlarının yetersizliği.

Yerleşim birimlerini farklı kılan özellikler arasında sosyal donatı alanlarına yapılan yatırımlardır.

Eğitim ve sağlık kuruluşlarına, merkezlerine yapılan yatırımlar yaşam kalitesini artırırken vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında kilit rol oynuyor.

Konyaaltı ilçesi Antalya’nın giderek yıldızı parlayan bir yerleşim birimi haline geliyor.

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen burada hizmet çıtasını daha da yukarıya taşımak için sosyal donatı alanlarına farklı parantezler açıyor.

İlçedeki kreş sayısı giderek artarken özellikle yabancı uyruklu vatandaşların hızla konut aldığı ve nüfusun arttığı bu bölgede ihtiyaçlar doğrultusunda strateji ve yatırımlar şekilleniyor.

Bu noktada Konyaaltı Belediyesi, Uncalı, Gürsu ve Toros mahallelerinde yer alan kreş ve gündüz bakımevi projelerinden sonra 4’üncü kreşini Hurma Mahallesi’nde tamamlayarak hizmete açtı. Hurma Mahallesi 277 sokak üzerinde 1200 metrekare alana sahip olan Hurma Çocuk Kreşi ve Gündüz Bakımevi, 3-6 yaş grubu öğrenciler için eğitim hizmeti vermeye başladı. 6 adet sınıf, etkinlik sınıfı, yemekhane, idari ofis, rehberlik ofisi, öğretmenler odası ve 4 adet deponun yer aldığı kreşin açılışı, veli ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti. Açılış konuşmasında okul öncesi eğitimin önemine dikkat çeken Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, çocukların özgür, özgüvenli ve bilimsel eğitimler ışığında yetişmeleri gerektiğini söyledi. Bu yüzden okul öncesi eğitimin çok önemli olduğunu söyleyen Esen, okul öncesi eğitim ile çocukları, hayata daha sağlam temellerle hazırladıklarını vurguladı.

Konyaaltı Belediyesi kreşlerinde eğitim kalitesine önem verdiklerini belirten Esen, “Ben ve tüm çalışma arkadaşlarım, en kıymetli varlığınız olan çocuklarınızın bize emanet olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız. Burada çocuklarınız güvende olacak. Çağdaş eğitimin gerektirdiği tüm müfredatları öğrenecekler. Yeteneklerini geliştirebilecekleri atölye çalışmaları yapabilecekler. Bu imkanları sağlayıp kaliteli bir eğitimi vermek için çok büyük bir gayret içinde olacağız. Bundan emin olun’’ dedi.

Kreş ücretlerine zam yapılmaması da dikkat çeken bir ayrıntı.

Yazımın başında vurguladığım gibi hızla nüfusu artan ilçelerin başında gelen Konyaaltı’nda geleceğe dönük yatırımlar büyük önem taşıyor.

Eğitim ve sağlık odaklı yatırımlar, yeni cazibe merkezleri ve alt yapı çalışmalarıyla hedefler şekillenmeli.

Bu yazı toplam 198 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim