- IMKB
% - Altın
4300.541
%0.42 - Dolar
39.3549
%0.13 - Euro
45.5401
%0.24
- 17:47 - KONYSİAD’dan muhteşem gala
- 16:53 - Cittaslow Fikir Maratonu ödül getirdi
- 15:24 - Ali Bahar AOSB Teknik Koleji’nde İlk Mezuniyet Coşkusu
- 15:13 - Başkan Kocagöz’e, Moğol heyetinden ziyaret
- 14:54 - Ferdi Zeyrek İçin Muratpaşa’da helva dağıtıldı
- 10:43 - Yediemin otoparkları araç mezarlığına döndü, 25 yıldır bekleyen araçlar var
- 10:43 - Antalya’da Diz Kireçlenmesine Çift Aşamalı Tedavi: Yürüyemeyen Hasta Ayağa Kalktı
- 10:43 - Alanya’da kurban satış yerleri doldu
- 10:43 - Sigarayı Bırakmak Uzun Vadede Depresyon Ve Anksiyete Belirtilerini Azaltıyor
- 10:43 - Prematüre Bir Bebeğin Yaşam Mücadelesi, Yapay Zekâ Destekli Uygulamaya Dönüştü
- 16:48 - Alanyaspor, Sivasspor maçı hazırlıklarına başladı
- 16:25 - Akdeniz Üniversitesi'nde KAP çalıştayı
- 16:23 - 1. Hukuk Fakültesi Mezunları Pilav Günü
- 15:39 - Meyve fiyatları rekor kırıyor!
- 15:37 - ‘’BU YOLLAR YAKIŞIYOR MU?!’’
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK





Konyaaltı ve sosyal donatı alanları
Okul öncesi eğitimin ne kadar önemli olduğu ortada. Geleceğe yatırımın da ne denli önem taşıdığını her geçen gün daha da iyi anlıyoruz.
Hızla nüfusu artan Antalya’da ilçelerdeki önemli eksikliklerden birisi de kuşkusuz sosyal donatı alanlarının yetersizliği.
Yerleşim birimlerini farklı kılan özellikler arasında sosyal donatı alanlarına yapılan yatırımlardır.
Eğitim ve sağlık kuruluşlarına, merkezlerine yapılan yatırımlar yaşam kalitesini artırırken vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında kilit rol oynuyor.
Konyaaltı ilçesi Antalya’nın giderek yıldızı parlayan bir yerleşim birimi haline geliyor.
Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen burada hizmet çıtasını daha da yukarıya taşımak için sosyal donatı alanlarına farklı parantezler açıyor.
İlçedeki kreş sayısı giderek artarken özellikle yabancı uyruklu vatandaşların hızla konut aldığı ve nüfusun arttığı bu bölgede ihtiyaçlar doğrultusunda strateji ve yatırımlar şekilleniyor.
Bu noktada Konyaaltı Belediyesi, Uncalı, Gürsu ve Toros mahallelerinde yer alan kreş ve gündüz bakımevi projelerinden sonra 4’üncü kreşini Hurma Mahallesi’nde tamamlayarak hizmete açtı. Hurma Mahallesi 277 sokak üzerinde 1200 metrekare alana sahip olan Hurma Çocuk Kreşi ve Gündüz Bakımevi, 3-6 yaş grubu öğrenciler için eğitim hizmeti vermeye başladı. 6 adet sınıf, etkinlik sınıfı, yemekhane, idari ofis, rehberlik ofisi, öğretmenler odası ve 4 adet deponun yer aldığı kreşin açılışı, veli ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti. Açılış konuşmasında okul öncesi eğitimin önemine dikkat çeken Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, çocukların özgür, özgüvenli ve bilimsel eğitimler ışığında yetişmeleri gerektiğini söyledi. Bu yüzden okul öncesi eğitimin çok önemli olduğunu söyleyen Esen, okul öncesi eğitim ile çocukları, hayata daha sağlam temellerle hazırladıklarını vurguladı.
Konyaaltı Belediyesi kreşlerinde eğitim kalitesine önem verdiklerini belirten Esen, “Ben ve tüm çalışma arkadaşlarım, en kıymetli varlığınız olan çocuklarınızın bize emanet olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız. Burada çocuklarınız güvende olacak. Çağdaş eğitimin gerektirdiği tüm müfredatları öğrenecekler. Yeteneklerini geliştirebilecekleri atölye çalışmaları yapabilecekler. Bu imkanları sağlayıp kaliteli bir eğitimi vermek için çok büyük bir gayret içinde olacağız. Bundan emin olun’’ dedi.
Kreş ücretlerine zam yapılmaması da dikkat çeken bir ayrıntı.
Yazımın başında vurguladığım gibi hızla nüfusu artan ilçelerin başında gelen Konyaaltı’nda geleceğe dönük yatırımlar büyük önem taşıyor.
Eğitim ve sağlık odaklı yatırımlar, yeni cazibe merkezleri ve alt yapı çalışmalarıyla hedefler şekillenmeli.
Büyükşehir haşerede yine sınıfta kaldı!Ömer Yetgin
Analitik OkumaGazanfer ERYÜKSEL
ORTADOĞU YENİDEN ALEV ALDIGürsel Kaya
Trump, Evanjelizm ve Yeni Dünya DüzeniMuharrem Yellice
İçim yanıyorKahraman Köktürk
Kaldırım işgalleri meselesiMustafa Yetgin
ÖLDÜRÜLMESİ GEREKEN ÖLÜLEREşref Ural
Bayram tatilleri; kamu ve özel sektör çalışanı arasındaki derin farklarİSA KAVLAK
CUMHURİYET NEDEN İSTENMEZNuri Sezen
SANAL OFİSRaziye Gök Aktaş
NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
Bakü’de iklim anlaşmazlığı: Dünyayı kirletenlerin YüzsüzlüğüMustafa Yıldıran
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEyüp Koçak
Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
Yediemin Otoparkları Araç Mezarlığına Döndü, 25 Yıldır Bekleyen Araçlar Var
Antalya’da Bayram Öncesi Marketlerde Etiket Denetimi
Antalya Ekonomisinin Nabzı Tutuldu
Kepez’de Öğrenci Kent Lokantası Hizmete Girdi
Cw Enerji Bayilik Ağını Genişletiyor
Türkiye Kasaplar Besiciler Et Ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Yardımcı: "İ̇nsanlar Zincir Marketler, Avm’lerin Kilo İle Et Gi
Bayram Tatili 4,5 Güne Düştü, Tatil Planlarını Bütçeler Şekillendirecek
Türkiye Dünyanın En Çok Takip Edilen Turizm Ülkesi Oldu
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim