Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Kütüphaneler ve okumanın önemi

24 Haziran 2022 Cuma 00:05

 

            Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, cep telefonu ve bilgisayar hayatımıza ne kadar girerse girsin kitap okuma alışkanlığını sürdürmek farklı bir konu.

            Kütüphanelerimiz bu bakımdan hem nostaljik önem taşır, hem de sosyalleşmenin karakteristik mekanlarıdır.

            Bu mekanların sayısının arttırılması ne kadar önemliyse, okuma alışkanlığını yaygınlaştırma ekseninde teşvik edici rol üstlenmesi de o denli kıymetlidir.

            Bir romanı, bir şiir kitabını, deneme üzerine kurgulanmış bir eseri, tarihi olayları betimleyen bir eseri içeren kitabı kütüphanenin o kendine has, kendine özgü yapısında okumak ise ayrıcalıklı bir duygudur.

            Şehrimizde son dönemlerde kütüphane sayısının arttırılması ile ilgili çalışmaları oldukça önemsiyorum.

Örneğin Kepez’de 12’ncisi tamamlanan kütüphane  kapılarını kitapseverlere açtı. Bambaşka dünyalara açılan milyonlarca kaynağın yer aldığı 12 kütüphane, kitap tutkunlarına, öğrencilere gelecek hedeflerine ulaşma yolunda sıcacık bir yuva oldu.

  Kepez Belediyesi, tamamlanan 12 kütüphaneyi  kitapseverlerin hizmetine açtı.

    Bu anlamda Kepez ilçesindeki kütüphanelere bakacak olursak; Millet Kıraathanesi Kütüphanesi, Cem Karaca Gençlik Kütüphanesi, Cemil Meriç Kütüphanesi, Osman Gazi Semt Konağı Kütüphanesi, Şehit Yasin Naci Ağaroğlu Kütüphanesi, Varsak Kütüphanesi, Orhan Gazi Semt Konağı Kütüphanesi, Amir Ateş Semt Konağı Kütüphanesi, Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi Kütüphanesi, Duacı Aile Yaşam Merkezi Kütüphanesi, Dr. Burhanettin Onat Çocuk Kütüphanesi, Antalya Orman Kütüphanesi.

            Yazımın başında da vurguladığım gibi kütüphane açmak güzel, bu kütüphanelerin okurlarıyla dolu dolu o ambiansı yaşaması çok daha güzel ve anlamlı.

            Kütüphanelerimiz birer bilgi yuvası olduğu kadar, sosyalleşmenin de, araştırmacılığı geliştirmenin de önemli merkezleri.

            Okulunu bitirdiği halde bir elin parmaklarını geçmeyecek şekilde kitap okumamış kişilerin bugün kendini geliştiremediğine tanık oluyoruz.

            Yeni ufuklar açmada, kendini geliştirmede ve bilgi dağarcığını zenginleştirmede kütüphaneler okul potansiyelini tamamlayıcı bir faktördür.

            Bu ayrıntıyı unutmamak gerekiyor…

Bu yazı toplam 506 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim