




Mersin Ve Adana’nın Nisan Enflasyonu Yüzde 16,80; Zam Şampiyonu Domates
MERSİN (İHA) – Mersin ve Adana'nın nisan ayı enflasyonu, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 16,80 arttı. İki kentte nisan ayının zam şampiyonu domates oldu.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, nisan ayı enflasyon rakamları değerlendirildi. Açıklamada, Türkiye genelinde TÜFE'de 2021 yılı nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1,68, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 5,45, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,14 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 13,70 artış gerçekleştiği bildirildi.
Mersin ve Adana'nın nisan ayı enflasyonu yüzde 16,80 oldu
TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü açıklamasında, Adana ve Mersin illerinden oluşan TR62 Bölgesinin nisan ayı TÜFE değişim oranları da değerlendirildi. Buna göre, Mersin ve Adana'da, TÜFE'de nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1,73, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 4,81, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,80 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 13,47 oranında artış gerçekleşti.
Domates zam şampiyonu oldu
Mersin ve Adana'da nisan ayının zam şampiyonu ise yüzde 27,62 artışla domates oldu. TR62 Bölgesinde aylık olarak fiyatı en fazla düşen ürün de yüzde 20,13 ile patlıcan oldu.
Antalya Son Haber
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- Antalya çiçeklerle açık hava galerisine döndü
- ATSO Meslek Komiteleri, Altıntaş ve Kırcami’yi masaya yatırdı
- Antalya Doğal Yaşam Parkı’nda annesiz misafirlere Anneler Günü kutlaması
- Alanya’da sıcak havayı fırsat bilen turistler Kleopatra Plajı’na akın etti
- Talasemi Konferansında Erken Teşhisin Önemi Vurgulandı
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim