

Mısır Silajında İlk Hasat Yapıldı
Denizli'de çiftçiler yem fiyatlarının fazla olmasından dolayı kış aylarında kaba yem ve hayvan ihtiyacını karşılamak için mısır silajında ilk hasadı yaptı.
Çameli" ilçesinde çiftçiler, yem fiyatlarının yüksek olması nedeniyle daha ucuz maliyette olan ve hayvanların süt verimini artıran mısır silajı yapmaya başladı. Ektikleri mısırları römorklara takılan silaj makineleri yada el yardımı orak ile biçmeye başladı. Silaj makineleri ile yada orak yardımıyla biçilen mısırlar daha sonra yere dökülüp üstünün örtülmesiyle kış aylarında hayvanlara yedirmek için saklanıyor. Yem fiyatlarının yüksek olmasından dolayı ucuz maliyetli olduğu için mısır silajı yaptırdıklarını söyleyen ve hayvancılıkla uğraşan Ramazan Kasal, "Hayvanlarımızın yiyeceği için ektiğimiz mısırlarımızı silaj yaptırıyoruz. Yemlerin çok pahalı olmasından dolayı maliyeti az olan silajı yaptırarak hayvanların kaba yem ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Silaj yaparak hem hayvanların yem ihtiyacını karşılıyoruz hem de hayvanın süt verimi artıyor.
"Güzel bir şekilde örtüldüğü takdirde 1 yıl boyunca saklanabilir"
Silajın süt verimini etkilediğini söyleyen Kasal, "Silajı yere döküp üstünü kapatarak iyice ezip hava almayacak şekilde örterek saklıyoruz. Güzel bir şekilde örtüldüğü takdirde 1 yıl boyunca saklanabilir. İlk silajı yaptıktan sonra bir ay sakladıktan sonra hayvanlara yedirmeye başlıyoruz. Çok uzun süre açık kalmayacak şekilde alarak yedirmeye başlıyoruz. Uzun süre açık kalmaması durumunda hiçbir bozulma olmuyor. Mısırın hayvanın süt verimine ve besisine faydası vardır" dedi.
Antalya Son Haber
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- 30 METREKARELİK ATÖLYEDE 36 YILDIR ALANYA ŞALVARINI DÜNYAYA TANITIYOR
- AVM'DEN ŞİKAYETÇİ OLDU
- LAĞIM ÇUKURLARI İÇİN SUÇ DUYURUSU
- PARK HALİNDEKİ ARACA ÇARPARAK MOPEDDEN YERE SAVRULAN BİRİ ÇOCUK 2 KİŞİ, SÜRÜCÜNÜN DİKKATİYLE EZİLMEKTEN KURTULDU
- KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURMAYI BAŞARAN SEREBRAL PALSİ HASTASI ADA SU’NUN ANNESİNE KENDİ ELLERİYLE VERDİĞİ ÇİÇEK YÜREKLERİ ISITTI
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim


































