Bugün 12 Mayıs 2024 Pazar
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2444.587
    %0.00
  • Dolar
    32.193
    %0.00
  • Euro
    34.7877
    %0.00

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Muratpaşa’nın iki yüzü…

25 Ekim 2022 Salı 15:34

 

            Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Alanya ve Manavgat  Antalya’nın nüfus artışı bakımından dikkat çeken ilçeleri.

            Bu ilçelerimize yoğun göç devam ederken, alt yapı eksiklikleri ile görüntü kirliliği gibi faktörler ilk başta göze çarpan çelişkiler.

            Muratpaşa ilçesi Kepez ile birlikte nüfus yoğunluğu en fazla olan ilçeler olarak ön plana çıkıyor.

            Durum böyle olunca artan nüfusa orantılı ‘’karakteristik’’ sıkıntılar da ortaya çıkıyor.

            Diğer taraftan Muratpaşa ilçesi sınırlarındaki Antalya’nın eski yerleşim mekanlarından birisi olan Kışla, Tahılpazarı, Elmalı, Balbey, Altındağ, Deniz mahallesi gibi mahallelerin yanı sıra  Kaleiçi bölgemizde görüntü ve gürültü kirliliği önemli sorunlar arasında yer alıyor.

            Ve bu bildik sorunların halen çözümlenememiş olması düşündürücü…

Bu bağlamda; Antalya’nın en eski yerleşim birimlerinden birisi olan Balbey mahallesindeki en önemli sorun olarak görüntü kirliliği gösteriliyor.

            Antalya’nın tarihine ışık tutan yerleşim alanlarının başında gelen Balbey’deki sorunların çözümü için daha etkili çalışmalar yapılması isteniyor.

            Görüntü kirliliği başta olmak üzere otopark ve çöp toplama sorunlarının eksik olmadığı Balbey mahallesinde oturan vatandaşlar çöplerin zamanında toplanmasını istiyorlar.

   Bu bağlamda; Antalya’nın tarihi semtlerinin başında gelen Balbey’deki sorunlar her geçen gün artarken, adeta kaderine terk edilen mahallede görüntü kirliliği başta olmak üzere  otopark sorunu her geçen gün artıyor.

            Görüntü kirliliğinin revaçta olduğu Balbey’de özellikle otoparka dönüşen ara sokaklarda yürümenin neredeyse imkansız hale geldiğini söyleyen mahalle sakinleri, bu sorunun çözümü için artık somut adımlar atılmasını istiyorlar.                     Görüntü kirliliği başta olmak üzere otopark ve çöp toplama sorunlarının eksik olmadığı tarihi mekanda özellikle akşam saatlerinde bu semtten geçen vatandaşlar aydınlatmanın yetersiz olmasından dolayı tedirginlik yaşıyor.

            Tıpkı diğer eski yerleşim birimleri gibi Balbey’deki bu tarz sıkıntılar bir an önce çözüme kavuşmalı…

            Muratpaşa; genel görüntü itibariyle çelişkiler ilçesi…

            Bir tarafta Fener, Yeşilbahçe, Çağlayan, Güzeloba, Meltem, Bayındır; diğer tarafta sorunlarla boğuşan Balbey, Kaleiçi, Tahılpazarı, Altındağ, Kışla, Elmalı, Muratpaşa, Cumhuriyet, Etiler, Konuksever, Zerdalilik, Sinan ve Deniz mahallesi… Kırcami bölgesindeki mahalleleri zaten belirtmeme gerek yok.

            Muratpaşa’da öylesine kaderine terk edilen mahalleler var ki…

            Görüntü kirliliği, otopark, kaldırım işgalleri ve eski yerleşim birimleri olmasından kaynaklı  sorunların süratle çözüme kavuşması gerekiyor artık…

Bu yazı toplam 347 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim