- IMKB
% - Altın
4016.841
%0.00 - Dolar
38.5383
%0.00 - Euro
43.6193
%0.00
- 20:23 - Joao Pereira: "Bundan sonraki deplasman maçımızda 3 puan almak için oynayacağız’’
- 19:38 - Sergej Jakirovic: "Aldığımız 1 puanla tatmin olmamız gerekiyor"
- 19:23 - Trendyol Süper Lig: Alanyaspor: 1 - Kayserispor: 1 (Maç sonucu)
- 17:23 - Trendyol Süper Lig: Alanyaspor: 1 - Kayserispor: 0 (İlk yarı)
- 13:23 - Uluslararası Açık Su Yüzme Yarışı X-WATERS Antalya’da gerçekleşti
- 11:23 - Kumluca Atatürk Stadyumu’nun resmi açılışı gerçekleştirildi
- 10:43 - Alanyaspor, ALKÜ ile işbirliği protokolü imzaladı
- 23:43 - Recep Uçar: "Kendi kendimizi cezalandırdığımız bir maç oldu"
- 23:43 - Emre Belözoğlu: "Matematiksel olarak henüz hiçbir şey bitmiş değil"
- 23:23 - 27. Uluslararası U17 Zafer Kupası’nda ilk gün tamamlandı
- 22:23 - Trendyol Süper Lig: Antalyaspor: 1 - Konyaspor: 0 (Maç sonucu)
- 21:43 - Trendyol Süper Lig: Antalyaspor: 0 - Konyaspor: 0 (İlk yarı)
- 18:23 - Alanyaspor, Kayserispor maçı hazırlıklarını tamamladı
- 18:23 - Kuşlar üzerinde izinsiz araştırma yapan 4 şahıs yakalandı
- 17:48 - TFF Başkanı’ndan Manavgat Belediye Başkanı’na ziyaret
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK





Nekropol Müzesi Projesi
Şehrimizdeki çekim merkezlerinin arttırılması ile ilgili son yıllarda yapılan çalışmalar var.
Bazı caddelerdeki düzenleme çalışmalarına ek olarak eski stadyum alanında yapılan düzenleme, Ali Çetinkaya caddesindeki cadde yenileme çalışması ve diğer çalışmalar ilk etapta aklıma gelenler.
Bunlara ek olarak Doğu Garajı’nda devam eden Nekropol Müzesi Projesi de çekim alanı olabilecek nitelikte.
Vatandaşlar ile esnafların bitmesini sabırsızla bekledikleri bu projede çalışmalar ise devam ediyor.
Bununla birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi yapımında sona geldiği Nekropol Müzesi Projesi ile 2 bin 300 yıllık tarihi halkla buluşturacak. Proje turizm başkenti Antalya’yı müzeler kentine dönüştürerek yerli ve yabancı ziyaretçilerin bu tarihe tanıklık etmesini sağlamak açısından da büyük önem taşıyor.
Nekropol Müzesi Projesi’nde çalışmalar sona yaklaşıyor. Nekropol Müzesi antik mezarları ve arkeolojik eserleri ile misafirlerini 2 bin 300 yıllık tarihi bir yolculuğa çıkaracak.
13 yıl önce Doğu Garajı’nda yürütülen inşaat çalışması sırasında antik mezarlar ile kent tarihini aydınlatacak 2 bin 300 yıllık nekropol alanı ortaya çıktı. 9 bin 136 metrekarelik bir alanda yürütülen proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı ve Antalya Müzesi Müdürlüğü ortak kazı çalışması yürütüyor. Arkeologlar ve sanat tarihçileri nezaretindeki kazı çalışmaları neticesinde Helenistik dönem, Roma ve Doğu Roma dönemine ait bine yakın mezar bulundu. Antik dönemde ‘ölüler şehri’ anlamına gelen nekropolde birçok farklı tipte mezar tipi yer alıyor. Arkeolojik kazılarda mezarlıklardan çıkartılan gözyaşı şişeleri, pişmiş toprak kaplar, gömüler ve sikkeler gibi eserler koruma altında sergilenecek.
Kültür turizmine büyük katkı sağlayacak Nekropol Müzesi’ne gelen ziyaretçiler yürüyüş yolları ile tarihi mezar alanlarını yakından görüp inceleyebilecek. Tarihle iç içe bir atmosfer sunulacak müzede sergi alanı, seyir terası, konferans salonu, dinleti çanağı ve antik dönemdeki cenaze törenlerinin çağdaş müzecilik teknikleriyle canlandırıldığı bir bölüm yer alacak. Teknolojik görüntü, ses ve ışık sistemleri kullanılarak karanlık bir odada ziyaretçilere antik dönem cenaze merasimi sahneleri yaşatılacak. Ayrıca çeşitli dönemlere ait farklı türdeki mezarlıklar aydınlatılarak görsel bir görüntü sunulacak.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını titizlikle yürüttüğü Nekropol Müzesi Projesi’nde arkeolojik buluntuların yağmur ve güneş ışınlarından korunması için nekropol alanı çatısı çelik konstrüksiyonla örtülerek yalıtım ve izolasyon işlemi yapıldı. Alan üzerine ziyaretçilerin tarihi mezar alanlarını yakından görebilmesine imkan sunacak cam yürüyüş yolları ve korkuluklar yapıldı.
Nekrolpol Müzesi Projesi’nin tamamlanması ile söz konusu alan, çağdaş müzecilik ve korumacılık açısından sergileme, açık hava müzeciliğine ilişkin dünya literatürlerinde yerini alacak ve Antik Dönem Antalya’sının dini-etnik-ekonomik ve sosyo-kültürel yapısını tanıtacak. Proje turizm başkenti olan Antalya’yı müzeler kentine dönüştürerek yerli ve yabancı ziyaretçilerin bu tarihe tanıklık etmesini sağlamak açısından da büyük önem taşıyor.
Evet. Bir Dünya şehri tanımlaması yapılan Antalya’da bu tarz projeler etki yapacak güce sahip.
Yeni projelerin de devreye girmesi dileğimle.
Antalya piyazı ve...Ömer Yetgin
Roma Yolunu YürüdükKahraman Köktürk
YENİ TREND; SEKÜLER MİLLİYETÇİLİKEşref Ural
Fuarlar ve sosyal faaliyetlerMustafa Yetgin
Deprem gerçeği ve toplanma alanlarıİSA KAVLAK
İDİL URAL ÇOĞRAFYASI’NIN KADİM SAHİPLERİMuharrem Yellice
SANAL OFİSRaziye Gök Aktaş
HEYBEDEKİ BÜYÜK TURP:TÜRKİYEGürsel Kaya
NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
Bakü’de iklim anlaşmazlığı: Dünyayı kirletenlerin YüzsüzlüğüMustafa Yıldıran
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEyüp Koçak
Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
Matso Başkanı Güngör: "Kentimize Değer Katacak Projeler İçin Çalışıyoruz"
Antalya’da Turistlerin Pazar Keyfini Yağmur Bile Bozamadı
Atb Meclis Başkan Vekili Bülbül: "İ̇hracat İçin Radikal Politikalar Geliştirilmeli"
Kamp, Karavan, Outdoor, Tiny House Sektör Liderleri Antalya’da
Şakiroğlu: "Avrupa’da Elektrik Kesintileri Bölgemize İlgiyi Artırır"
Gençosd’nin Yeni Başkanı Ebubekir Tulpar Oldu
Tzob Genel Başkanı Bayraktar: "Gençleri Tarımda Tutamıyoruz, Mülteciler Olmasa Bu İşi Götüremeyeceğiz"
Kardelen Soğanlarının Doğadan Sökümü Yasaklandı
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim