Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Olgunlaşma Enstitüsü göz kamaştırdı
08 Haziran 2023 Perşembe 16:57

Olgunlaşma Enstitüsü göz kamaştırdı

1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Türkiye Yüzyılı 100. yıl "Eğitimde, Sanatta, Kültürde Kelebek Etkisi" özel sahne sunumu gerçekleştiren Antalya Olgunlaşma Enstitüsü’nün ortaya çıkardığı eserler göz kamaştırdı.

Antalya Olgunlaşma Enstitüsü, 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Türkiye Yüzyılı 100. yıl "Eğitimde, Sanatta, Kültürde Kelebek Etkisi" özel sahne sunumu gerçekleştirdi. Enstitü binası bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe Antalya Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı, Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş ve davetliler katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, öğretmenler, öğrenciler ve kursiyerler tarafından ortaya çıkarılan eserlerin sergilendiği defile göz kamaştırdı. Etkinlikte, "Yer Gök Kırmızı Beyaz Bayrak Giysisi Özel Tasarımları" ve Antalya’nın endemik kelebeklerinin giysi tasarımına dönüştüğü "Antalya’nın Kelebekleri" dünyada örneği olmayan özel koleksiyonun eşsiz örnekleri ilk defa sanatseverlerle buluştu. Antalya’nın endemik kelebekleri ve ay yıldızlı tasarımlar sanatseverlerden büyük beğeni aldı. Etkinlikte ayrıca Antalya Olgunlaşma Enstitüsü öğrenci defilesi ve öğrenci sergisi de gerçekleştirildi. Mezun olan öğrencilere ise üstün başarı belgeleri verildi.

sam-3389.jpg

“GELENEKSEL VE KÜLTÜREL ÇALIŞMALARI ANTALYAMIZA HEDİYE ETMEKTEN ONUR DUYUYORUZ”

Antalya Olgunlaşma Enstitüsü’nün, Teke Yöresi Antalya, Isparta ve Burdur’un geleneksel kültürünü yaşatma, araştırma ve proje temelli eğitim faaliyetlerini sürdürme misyonuyla 1987 yılından bu yana faaliyet sürdürdüğünü hatırlatan Antalya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Emine Erkal, “Selçuklu ve yörük temalı 20 projemiz başarıyla tamamlanarak kitaba dönüştürüldü. Geleneksel kültür ve sanatımızın izinde Teke yöremize ait 1200 özel ürünümüz tasarım, tescil hakkını elde etti. Kurumumuz bu sene 2 marka üzerinde çalışarak marka hakkını aldı ve ürünlerinde yansıtıyor. Bütün bu yapılan geleneksel ve kültürel çalışmaları Antalyamıza hediye etmekten onur duyuyoruz” dedi.

sam-3381.jpg

“TASARIM HAKKINI ALDIK”

Gerçekleştirdikleri olgunlaşma eğitimleri ve sanat atölyeleri ile yetişkinlerin yaşam boyu öğrenme süreçlerine katkı sağladıklarının altını çizen Erkal, “Bunun yanı sıra 27 kadrolu, 90 usta öğretici, değerli kursiyer ve öğrencilerimizle Türkiye 100 yılına güvenli adımlarla yürümekten onur duymaktayız. Antalya Olgunlaşma Enstitüsü olarak geleneksel kültürümüzü yaşatmak, sanatımızı geleceğe taşımak, Türkiye’nin muasır medeniyetler yolunda ilerlemesine katkıda bulunmak için özveriyle çalışmaya devam ediyoruz” dedi. Erkal, Enstitü öğretmenlerinin tasarladığı ve ilk kez sergilenen Yer Gök Kırmızı Beyaz Bayrak özel serisinin tasarım hakkını aldıklarını da sözlerine ekledi.

sam-3410.jpg

“DÜNYADA BİR İLK”

Türkiye'nin muasır medeniyetler yolunda emin adımlarla ilerlediği, öz değerlerini ve kimliğini koruma misyonunu vurgulayan etkinlik kapsamındaki Yer Gök Kırmızı Beyaz Bayrak Giysisi Özel Tasarımlarında yer alan giysiler, Türk bayrağının kırmızı-beyaz renklerini ve hilal- yıldız kullanarak özgün ve dikkat çekici tasarımlarla harmanlandı. "Antalya’nın Kelebekleri" adlı koleksiyon ise Antalya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından özenle hazırlanan bir koleksiyon. Uzun saatler süren çalışmalar sonucunda ortaya çıkan koleksiyon, dünyada bir ilk olarak nitelendiriliyor. Enstitü, Antalya ve çevresinde yaşayan 300'ün üzerinde kelebeği inceleyerek, aralarından seçilen 3 endemik ve 12 farklı kelebeğin kanat şekillerini birebir ipek üzerine işleyerek bu özel koleksiyonu oluşturdu. Bu koleksiyon, doğanın zarafeti ve kelebeklerin eşsiz güzelliğiyle buluşturularak özgün ve etkileyici elbiselerin ortaya çıkmasını sağladı. HABER: YUSUF KATRAĞ

sam-3399.jpgsam-3391.jpgsam-3400.jpgsam-3422.jpg

Bu haber toplam 1221 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim