Bugün 04 Temmuz 2025 Cuma
  • Antalya34 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    4268.765
    %0.21
  • Dolar
    39.8368
    %0.05
  • Euro
    46.9639
    %0.28
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Pandemi Döneminde Topraksız Tarıma Ve Domatese İlgi Arttı
30 Ocak 2021 Cumartesi 12:08

Pandemi Döneminde Topraksız Tarıma Ve Domatese İlgi Arttı

Pandemi döneminde domates tüketimin artmasıyla birlikte üreticiler topraksız tarıma yöneldi.

Pandemi döneminde domates tüketimin artmasıyla birlikte üreticiler topraksız tarıma yöneldi. Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde topraksız tarım seralarının sayısı her geçen gün artıyor.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde jeotermal enerjiyle ısınan seralarda toraksız tarım uygulamasına geçilerek artan talep karşılanmaya çalışıyor. Üreticiler pandemi döneminde vatandaşların evde kalması nedeniyle domates tüketimin arttığını belirterek, bu talebi karşılamak için topraksız tarıma yöneldiklerini belirttiler. Yeni yeni seraların kurulduğu ilçelere hem iç pazara hem de ihracata yönelik topraksız tarım ile domates üretiliyor.

Topraksız tarım uygulaması ile domates üreten Ziraat Mühendisi Serkan Vural, pandemi döneminde talep artınca yeni seraların kurulduğunu belirterek, "Topraksız tarıma talep artınca gereksinimde arttığı için şuan yeni seralar kuruluyor. Bu ihtiyacı karşılamak için dekar başına verimde artıyor. İnsanlar sokağa çıkma yasağının olduğu zamanlarda Evde daha fazla vakit geçirdikleri için domates üretimi artıyor. Yurtdışı ihracatı da aynı şekilde ihracatımız da arttı. Kış döneminde olmamız nedeniyle ihtiyaca bağlı olarak yeni seralar kuruluyor" diye konuştu.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 1244 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim