- IMKB
% - Altın
6178.589
%-1.17 - Dolar
42.9259
%0.04 - Euro
50.5974
%-0.03
- GÜNCEL
- RESMİ İLANLAR
- SPOR
- SAĞLIK
- POLİTİKA
- EKONOMİ
- YAZARLAR
- EĞİTİM
- KÜLTÜR SANAT
- DÜNYA
- GENEL
- YEREL
- ASAYİŞ
- ÇEVRE VE İKLİM
- 11:28 - ANTALYA’DA EVİNDE ÖLÜ BULUNAN YAŞLI KADININ KIZI VE ERKEK ARKADAŞI TUTUKLANDI
- 11:23 - POLİSİN BİR KADINI ÖLÜMÜN UCUNDAN ALDIĞI OLAYDA SÖZLERİYLE PES DEDİRTEN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
- 11:23 - ADANA KAN BAĞIŞINDA HER ZAMAN İLK ÜÇTE
- 11:23 - GENÇ RESSAMIN HAYALLERİ, ENGELSİZ SANAT PROJESİ İLE RENKLENDİ
- 11:13 - MERCEK’TE YENİ YIL COŞKUSU RENKLİ ATÖLYELERLE YAŞANDI
- 11:08 - GOLD TOWN İŞLETMELER VE GASTRONOMİ GİRİŞİMCİLERİNİ BİR ARAYA GETİRDİ
- 11:03 - İKİYE BÖLÜNEN TOFAŞ’IN SÜRÜCÜSÜ 9 GÜNLÜK YAŞAM MÜCADELESİNİ KAYBETTİ
- 10:54 - LİSELİLER SESLERİYLE KİTAPLARA HAYAT VERİYOR
- 10:43 - ADANA MERKEZİNDEKİ ARAZİ, ÇÖP VE MOLOZ DOLDU
- 10:28 - BALIK AVLAMAYA GELEN VATANDAŞLAR MANAVGAT IRMAĞINDA ERKEK CESEDİ BULDU
- 10:23 - ÇEYREK FİNALDE ELENDİLER
- 10:18 - YÜREĞİR BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİNDEN YILBAŞI ÖNCESİ SIKI DENETİM
- 10:13 - HATAY’DA REFÜJE ÇARPAN MOTOSİKLETTEKİ 2 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ
- 10:08 - AMANOSLAR BEYAZA BÜRÜNDÜ
- 10:03 - HATAY’DA YILBAŞI ÖNCESİ 1020 LİTRE EL YAPIMI ALKOL ELE GEÇİRİLDİ

ÖMER YETGİN / BUGÜNLÜK


Pandemi ve denetimler
Kovid-19 salgınıyla mücadele devam ediyor. Bu salgın döneminde kuşkusuz ekonomik yönden sıkıntılar yaşıyoruz.
Özellikle dar gelirli ailelerimiz, işsizler ve asgari ücretli çalışanlarımız temel tüketim maddelerinden diğer ihtiyaçları için harcama yaparken çarşıda, markette devamlı artan fiyatlardan şikayetçi.
Bazı marketlerdeki fahiş fiyatlar da vatandaşlarımızın en fazla şikayetçi olduğu hususların başında geliyor.
Bu tarz şikayetlerin önüne geçmek maksadıyla Ticaret bakanlığı nezdinde denetimler sıklaştırıldı.
Bu anlamda Ticaret Bakanlığı'na iletilen vatandaş başvuruları ve resen yapılan çalışmalar neticesinde serbest piyasa ekonomisine zarar vermeden gıda ve temel ihtiyaç ürünlerinde arz-talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışlarının tespiti amacıyla 81 ilde bulunan market, pazar yeri, çarşı ve toptancı hallerinde Bakanlık il müdürlükleri ve Teftiş Başkanlığının katılımıyla denetimler gerçekleştirildi. Bu kapsamda sadece son bir haftada 1674 işletme bazında 22 bin 535 ürün Bakanlıkça denetlendi.
Denetleme sonucu elde edilen tespitler Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirilecek ve firmaların savunmalarının alınmasının ardından haksız fiyat artışında bulunduğu tespit edilenler hakkında 10 bin 911 liradan 100 bin 910 liraya, stokçuluk faaliyetinde bulunduğu belirlenenlere ise 54 bin 555 liradan 545 bin 550 liraya varan idari para cezası yaptırımı uygulanacak.
Öte yandan, Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Adalet, Hazine ve Maliye, Sanayi ve Teknoloji ile Tarım ve Orman bakanlıkları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) temsilcileriyle üretici ve tüketici örgütleri, perakende sektörü temsilcilerinden oluşan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunun dün gerçekleştirilen toplantısında, 120 firmaya 3 milyon 595 bin lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi.
Kurul tarafından bugüne kadar 3 bin 386 dosya karara bağlanarak, gıda ve temel ihtiyaç maddelerinde fahiş fiyat artışı yaptığı değerlendirilen 495 firmaya toplam 15 milyon 480 bin lira idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı.
Yapılan denetimler sonucu en çok sebze meyve ile ayçiçeği yağı, tavuk, yumurta ve un gibi temel gıda ürünlerinde fahiş fiyat artışı yapıldığı tespit edildi.
Fahiş fiyat artışları ile stokçuluk eylemlerinin yakından takibi amacıyla Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda denetimler aralıksız devam edecek.
Pandemiyi fırsat bilerek fahiş fiyat uygulanmasının önüne geçmek amacıyla yapılan denetimlerin devam etmesi dileğimle.
ATSIZ’IN REJİM KADROLARININ UYGULAMALARINA TAVIRLI OLUŞU ÜZERİNEALİ YILDIZ
MEHMET AKİF İTTİHATÇI, İSLAMCIMUHARREM YELLİCE
2026 HOŞ GEL NE OLUR...MÜJGAN AKBÜLBÜL ÇELİK
BENDE SAKLI KALMASINOYA BOYSAN
USTA, ÇIRAK, KURGU VE RUHGAZANFER ERYÜKSEL
GÖRSEL ESTETİKNURİ SEZEN
KÜLTÜR SANAT VE YÖNETİMLERHALİL ERDEM
TURİZMDE İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİ VE YANSIMALARAYDIN ÖZDEMİR
ŞEMSİYEMİZ MARKALI MI?RAZİYE GÖK AKTAŞ
DURUM VAHİM AMA…ALİ İHSAN DİLMEN
28 BİN 75 TL: RAKAM BÜYÜK, HAYAT KÜÇÜKSÜLEYMAN EKİN
EĞER BENİ UNUTURSAN...BAHAR UYSAL HAMALOĞLU
CAMİLİ KABAĞI MI KIYAFET Mİ???KAHRAMAN KÖKTÜRK
DİSİPLİN Mİ ÖZGÜRLÜK MÜ?ŞÜKRAN KAYA
YILIN KELİMESİ/KAVRAMIŞENER METE
ŞEREF KAVRAMI VE İKİ YÜZLÜLÜĞÜN SIRADANLAŞMASIPROF DR SAMİ SELÇUK
İNTERNETTEN EKSİK ÜRÜN GELMESİAV İBRAHİM GÜLLÜ
YAŞAMAK, ZOR KULLANMAK VE HAYATIN TADIHASAN YAKUP CANGÜVEN
ORMAN YANGINLARI ÜZERİNE-4AHMET GEDİKAĞAOĞLU
ANTALYASPOR İÇİN VAKİTTURGAY ALP
CAMİANIN UMUDU TÜKENMİŞVEDAT GÜRHAN
KAPATIN DÜKKANI GİTSİN KARDEŞİM!GÜRSEL KAYA
AKADEMİK BAŞARISIZLIK VE ÖRTME YÖNTEMLERİPROF DR RAMAZAN DEMİR
ANTALYA TRAFİĞİ: KONTROLDEN ÇIKAN KRİZİN AYAK SESLERİERDOĞAN KAHYA
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim













