Bugün 06 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2398.482
    %0.35
  • Dolar
    32.2398
    %-0.23
  • Euro
    34.6949
    %-0.22

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

Pir Abdal Musa Sultan Etkinlikleri Tekke Köyü

06 Ağustos 2018 Pazartesi 05:10

Alevi inanç ve öğretisine göre Antalya’nın Elmalı İlçesindeki Tekke Köyünde Pir Abdal Musa Sultan Etkinliklerinin 34’üncü Ulusal Anma Etkinlikleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile On Binlerce vatandaş coşku ile karşıladı.
Pir Abdal Musa Sultan Dergâhın dedesi, Postnişini Hüseyin Eriş ’in açılış duası ile başlayan etkinlikler Semazenlerle devam etti.
Pir Abdal Musa Sultan etkinliği, geçen yıllara göre daha derli toplu, nizamlı intizamlı, düzgün ve temiz oluşu ziyaretçileri ziyadesiyle memnun etti. 
Antalya’nı CHP belediye başkanları muhittin Böcek, Ümit Uysal ve Maltepe B. Başkanı Ali Kılıç’ın katkılarıyla ilk defa Alevilere yakışır bir etkinliğin yapılması tabii ki Ülkem ve Aleviler için sevindiricidir.
Tekke Köyü Abdal Musa Dernek Başkanı Ali Eriş ve yönetimi ile daha önce yapılan etkinliklerde ki eksiklerini gidermiş olmaları takdir ve memnuniyetle karşılandı.
Özellikle Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Şubesi başkanı Nurettin Erdoğan ve Yöneticilerinin anma etkinliklerine semah ekibi ve kadınlardan oluşan müzik topluluğu sunmuş olduğu bir birinden güzel deyişlerle ziyaretçilerin hayranlığını kazanmayı bildiler…
Ama bu etkinliğin ve protokolün daha düzeyli ve kaliteli geçmesi, gelen ziyaretçilerin memnuniyetini düşünen, maddi ve manevi olanakları yaratmak için insanüstü caba sarf eden, etkinlik sırasında kamuoyu ve siyasi arenada ve Alevi camiasının bilinen ve tanınan aynı zaman da Antalya şube başkanlığı yanı sıra genel merkez genel sekreterliğini de başarıyla tamamlayan Zeynel Can’ın can siper hane gayretleri sonucu ilk defa hiçbir şey aksamadan en güzel şekilde başta ziyaretçiler olmak kaydıyla sanatçılar dâhil herkesin memnun olarak ayrılmasının karamanı Zeynel Can’dır.
“Birlikten dirlik doğar” sözü sanıyorum bu sene Pir Abdal Musa Sultan etkinliğine Türkiye ve dış ülkelerden gelen ziyaretçilerin bilhassa memnuniyetlerin belirtmeleri de bunun bir göstergesidir.
Ayrıca Tekke köyü sakinlerini kutlamadan geçemeyeceğim. Zira tüm köylüler bilhassa ziyarete gelen hasta, yaşlı, bakıma muhtaç olan herkesi hiçbir menfa hat gözetmeksizin evlerinde yedirerek, içirerek ve yatırarak Türk Milletinin misafir perverliğini her sene göstermeye devam etmeleri gelen ziyaretçilerin gönüllerini kazanmaya bildiler. Tüm tekkelilere şahsım adına teşekkür ederim…

Bu yazı toplam 5965 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim