Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Piyano Festivali ve…

25 Kasım 2022 Cuma 13:02

 

            Antalya’nın gelenekselleşen, ancak bir türlü ivme kazanamayan sanatsal organizasyonlarından bir tanesi Piyano Festivali…

            Çok yerinde bir kararla gelenekselleşen ve zaman içerisinde Antalya’nın özgün değerlerinden bir tanesi olan Piyano Festivali için ‘’tanıtım’’ anlamında çok daha kapsamlı çalışma yapılması gerektiğini düşünüyorum.

            Uluslar arası boyuta taşındıktan sonra etki alanını biraz daha genişleten ve sanatsal gücünü pekiştiren Uluslararası Piyano Festivali’ne sinerji katacak, toplumun geniş katmanlarına duyuracak bir dokunuşa gereksinim var sanki…

            Bu noktadan hareketle bu yıl gerçekleştirilecek etkinliğin yansımalarını şimdiden merak ediyorum.

   Tam da bu noktada Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli sanat etkinliklerinden biri olan Uluslararası Antalya Piyano Festivali, bu yıl 22'nci kez sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

  3-11 Aralık tarihleri arasında yıldızlar geçidine sahne olacak festivalde; Pianotainment, Robert Lakatos, Tanini Trio, Evrim Turan, Diego Valdivia ve Ufuk&Bahar Dördüncü gibi yerli ve yabancı birbirinden ünlü isimler sahne alacak.

   2000 yılından bu yana Antalya'nın uluslararası "Sanat Şehri" kimliğine katkıda bulunan, Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyesi Uluslararası Antalya Piyano Festivali, bu yıl 3 -11 Aralık tarihleri arasında yapılacak. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in ev sahipliğinde 22'ncisi gerçekleşecek olan festival, bir kez daha klasik müzik, caz ve flamenko dünyasından birçok yıldızı müzikseverlerle buluşturacak. Müzikseverlere sanat dolu günler yaşatacak olan 22. Uluslararası       Antalya Piyano Festivali, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleşecek.

Festival coşkusu bu yıl; yere kurulan ve ayaklarla çalınan midi bir klavyeyle yaptıkları şov ile videoları milyonlarca izlenen, dünyanın her yerinde binlerce insana ulaşan Il Grande Piano'nun 26-27 Kasım tarihlerinde şehirde yapacağı gösterilerle başlayacak. Türkiye'nin en önemli sanat etkinliği açılışını; 3 Aralık'ta, Almanya'nın en iyi performans sanatçıları olan Stephan Weh ve Marcel Dorn'dan oluşan Pianotainment'ın eğlenceyi ve virtüözlüğü buluşturdukları muhteşem dört el piyano gösterisi ile yapacak.

Öte yandan müzik şöleni; 4 Aralık'ta hem caz hem de klasik müzikte olağanüstü yetenekli bir piyanist olarak kabul edilen Robert Lakatos'u, 7 Aralık'ta Tahir Aydoğdu (Kanun), Bilgin Canaz (Ney) ve Burçin Büke (Piyano) tarafından kurulan, Doğu ve Batı müzik kültürleri arasında köprüler kurarak dünya insanları arasında dostluk ve barışı pekiştirmeyi amaçlayan Tanini Trio'yu; 9 Aralık'ta Şef Gints Glinka'nın yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın eşliğinde piyanist Evrim Turan'ı; 10 Aralık'ta piyanosuyla yepyeni bir flamenko füzyonu yaratan ve eleştirmenler tarafından övgüyle söz edilen Diego Valdivia'yı ve 11 Aralık'ta ise dünyaca ünlü piyano ikilisi Ufuk&Bahar Dördüncü'yü  ağırlayacak.

   Antalya'nın kültür ve sanatın da başkenti olması yolunda atılan her adımı önemli ve yerinde buluyorum.

            Ancak yukarıda da belirttiğim üzere söz konusu sanatsal etkinlik için çok daha kapsayıcı ve somut bir tanıtım dokunuşuna gereksinim var.

            Piyano Festivali bu bakımdan önemli.

            Sanatla kalın…

Bu yazı toplam 381 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim