Bugün 20 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2511.269
    %0.28
  • Dolar
    32.2117
    %0.03
  • Euro
    35.01
    %-0.23

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Rektör Özkan ve yurt müjdesi…

20 Eylül 2022 Salı 00:05

 

            Eğitimde önemli sorunlar ve bu sorunların uzantısında öğrencilerin yurt konusu önemli bir yer tutuyor.

            Kiralık ev fiyatlarının astronomik biçimde yükseldiği, yurt sıkıntısının doruk noktaya çıktığı günümüzde öğrencilerin kalabilecekleri bir ev ya da yurt bulmak gerçekten çok zor hale geldi.

            Ailelerin yüksek eğitim giderleri yanında bir de barınacak ev veya yurt bulabilme konusundaki endişeleri artarken özellikle kiralık ev fiyatlarının ciddi anlamda arttığı şehrimizde ailelere yönelik güzel haber Akdeniz Üniversitesi’nden geldi.

            1+1 ev kiralarının bile 5-6 bin liraya çıktığı Antalya’da ailelerin ev arayışı ile ilgili sıkıntılarına önümüzdeki yıllarda biraz da olsa çare olacak protokol ile ilgili girişimler start aldı.

   Tam da bu noktada Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversite yerleşkesinde öğrencilere yapılacak yeni bir yurdun müjdesini verdi. Yurt yapımı için 10 bin metrekarelik arazi tahsisi yapıldı.

 

  Akdeniz Üniversitesi yerleşkesine Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından öğrenci yurdu yapılmasına ilişkin Gençlik İl Spor Müdürlüğü ile protokol imzalandı. Akdeniz Üniversitesi Rektörlük Yönetim Kurulu Odasında Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan katılımıyla yapılan imza töreninde Rektör Özkan, Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin barınması için yeni bir yurt yapılacağını duyurdu. İmzalanan iş birliği protokolü ile üniversite yerleşkesi içerisinde 10 bin metrekarelik bir alan öğrenci yurdu için tahsis ediliyor.

    Akdeniz Üniversitesi kampüsünde yeni bir öğrenci yurdu için ilk adımı attıklarını belirten Rektör Özkan,  öğrencilerin barınma sorununun çözümüne yönelik yurt yapılması için Gençlik ve Spor Bakanlığına 10 bin metrekarelik bir araziyi tahsis ettiklerini ifade etti. Ailelerinden uzakta eğitim alan öğrencilerin temel ihtiyacı olan barınma konusu öncelikle çözülmesi gereken konuların başında geldiğini söyleyen Rektör  Özkan, “Belki ilk kez anne ve babalarından ayrı yaşamaya başlayan öğrencilerimizin, huzur ve güvende hissedebileceği bir ortam sunulması gerekiyor. Ayrıca bunun da ailelere ekonomik anlamda çok yük olmadan yapılabilmesi önemli.” dedi.

Öte yandan bu yıl için yurt başvurusu yapan tüm öğrencilerin yerleşmiş durumda olduğunu söyleyen Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, barınma ile ilgili karar değiştirenler yahut okulu geç başlayacak olanlar için tekrar yurt başvurusu açacaklarını duyurdu.

            Yazımın başında da vurguladığım üzere öğrencilerin kalacağı ev ve yurt sorununun çözümü konusunda atılan her adım büyük önem taşıyor.

            Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın bu yöndeki girişimi son derece olumlu.

 

Bu yazı toplam 418 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim