Bugün 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Sahilde kirlilik…

22 Ağustos 2023 Salı 15:43

 

    649 kilometre uzunluğunda eşsiz kıyılara sahibiz. Böylesine uzun bir sahil şeridine sahip olmamızın yanı sıra mavi bayraklı plajlarımızın sayısı artsa da, son yıllarda sahillerimizdeki kirlilik son derece düşündürücü…

Öyle ki; Dünyaca ünlü Konyaaltı sahilindeki görüntü kirliliği ile çöp atıkları görenleri hayrete düşürüyor.

            Hava sıcaklığının rekor derecede arttığı, nem oranının yünde 75’lere dayandığı bugünlerde sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşlar denizde serinlemenin çarelerini ararken, Konyaaltı sahili de vatandaşların en çok tercih ettiği bölgelerin başında geliyor.

            Yerli ve yabancı turistlerin serinlemek ve dinlenmek için akın ettiği alanlardan birisi olan Dünyaca ünlü Konyaaltı sahili bölgesindeki çöp atıkları, görüntü kirliliği ve kaldırım işgalleri görenleri hayrete düşürüyor.

            Özellikle bu yıl ciddi oranda görüntü kirliliğinin arttığını, sahil yolundaki bankların, oturma guruplarının ve yolların çöp atıklarıyla dolup taştığını söyleyen vatandaşlar, bu görüntülerin Dünya kenti Antalya’ya yakışmadığını sık sık dile getiriyorlar.

            Sorumsuz ve duyarsız kişilerin çöp atıklarını çöp konteynerleri ya da kutularını atmak yerine orada bırakması , gelişi – güzel bırakılan çöp atıklarının da çok kötü bir görüntü oluşturduğuna ben de tanıklık ettim.

            Tam da bu noktada bildiğiniz üzere Konyaaltı sahili ve Lara sahili bugünlerde oldukça revaçta. Çünkü hava sıcaklığı ve nem dayanılmaz boyutta. Durum böyle olunca sahillere ciddi bir talep var. Kalabalık arttıkça maalesef kirlilik ve çevre kirliliği de artıyor. Konyaaltı sahilindeki kirlilik ve görüntü kirliliği düşündürücü boyutta. Etrafta çöp kutuları ve çöp konteyneri olmasına rağmen çöpler gelişi – güzel atılmış vaziyette. Sahillerde ve sahil yolunda çöp atıklarından geçilmez durumda. Daha sık aralıklarla çöplerin temizlenmesi lazım. Çöplerin zamanında ve kısa aralıklarla bu mevsimde temizlenmesi gerekiyor. Kumsallar ise sigara izmaritlerinden ve atıklardan geçilmiyor. Aynı şeyler falez bölgelerinde de geçerli. Muratpaşa’da Tevfik Işık Caddesi bölgesindeki falezler bölgesi çöp yığınlarına dönüşmüş durumda.

    Şurası bir gerçek ki, bu görüntüler gerçekten Antalya’ya yakışmıyor…

                                   

            

Bu yazı toplam 397 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim