Bugün 12 Mayıs 2024 Pazar
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2444.587
    %0.00
  • Dolar
    32.193
    %0.00
  • Euro
    34.7877
    %0.00

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Scooterlar ve artan endişe…

03 Kasım 2022 Perşembe 00:05

 

            Geçtiğimiz günlerde Antalya’da yaşanan ve hepimizin yüreğini yakan ölümlü scooter kazasından sonra bu sorun gündemdeki yerini korurken kent merkezindeki scooterlerin sayısı da hızla artmaya devam ediyor.

            Bu konu ile ilgili bir de manşetten haber yapmıştık.

            Bu habere gazetemiz okuyucuları büyük ilgi gösterdi ve konu ile ilgili ‘’endişelerini’’ dile getirdiler.

            Tam da bu noktada elektrikli scooter kazasıyla gündeme gelen Antalya’da başta yerel yöneticiler scooter kullanımına ilişkin yasal düzenlemenin güncellenmesi gerektiği ile ilgili görüşlerini ifade ederken, aileler giderek artan tehlikeye karşı bir an önce kararlı adımların atılmasını bekliyor.

            Kentte hızla sayıları artan elektrikli scooterlerin hem kullanıcıları, hem de diğer araç sürücülerini riske atması sonrasında trafiğin daha sorunlu hale gelmesi kent planlamasındaki eksiklikleri de gün yüzüne çıkarmış oldu.

            Ölümlü trafik kazalarındaki artış ile birlikte sayıları hızla artan elektrikli scooterlerin trafiği daha da karmaşık hale getirdiğini söyleyen Antalya’lılar, yasal düzenleme yapılmaması durumunda çok daha üzücü olayların yaşanacağına dikkat çekiyorlar.

            Özellikle gençlerin rağbet ettiği scooterlerin pratik, ekonomik ve her yerde kullanılabilmesi nedeniyle kullanışlı olması nedeniyle tercih edilmesi Antalya’da trafik sorununu tetiklediğini ifade eden vatandaşlar, ilgili bakanlık, Antalya Valiliği, yerel belediyeler ve sivil toplum kuruluşları ile bu sorunun acilen çözümlenmesi gerektiğini belirtiyorlar.

  Yazımın başında da vurguladığım üzere hayatının baharında 2 genç fidanımızın feci şekilde scooter kazası sonrasında hayatlarını kaybetmesi kuşkusuz hepimizi derin bir üzüntüye boğdu.  Artık bu sorunun ‘’kararlı’’ biçimde çözüme kavuşturulması gerekiyor. Maalesef Antalya’nın plansız ve kuralsız bir kent olduğu bu kazalarla ve üzücü sonuçlarla bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Ne yeterince bir bisiklet yolu var, ne kaldırım, ne de araç yolu. Öyle bir noktaya geldik ki; motosiklet, bisiklet ve elektrikli scooterler zaten mevcut trafiği daha da işin içinden çıkılmaz boyuta getirdi. Maalesef öyle bir duruma geldik ki, caddelerde, mahallelerde, sokaklarda, evlerimizin, dükkanlarımızın önünde her yerde scooterler var. Deyim yerindeyse mantar gibi çoğalıyorlar…

            Öte yandan elektrikli scooter kullananların genellikle kasksız bu alete binmesi,  bazen de 2’şerli, 3’erli olarak binilmesi trafiği daha da sorunlu hale getiriyor…

            Acilen ‘’kararlı’’ adımlar atılmalı…

           

           

 

Bu yazı toplam 374 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim