Bugün 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Antalya29 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Scooterlar ve trafik…

05 Nisan 2023 Çarşamba 00:05

 

            Havalar ısınırken trafikte elektrikli scooter kullanan kişilerin de sayısı artmaya başladı.

            Elektrikli scooterlar uzun zamandan beri tartışılan bir konu ve özellikle trafiği sorunlu şehirler için ciddi bir tehlike oluşturduğu dile getiriliyor.

            Bisiklet yolları oluşturulmamış ya da yeteri kadar bölüm ayrılmamış şehirlerde elektrikli scooter kullanımı ham yayalar için, hem de araçlar için tehlike oluşturuyor.

            Bu tartışmalar sadece bizim ülkemizde yapılmıyor elbette.

            Farklı ülkelerde elektrikli scooter kullanımının kriterleri, kapsamı ve özellikle işlek noktalarda oluşturduğu risk mercek altına alınıyor.

            Bu konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde Fransa’nın başkenti Paris’te, elektrikli scooter kiralama hizmetinin devam edip etmemesi için referandum yapıldı.

            Yapılan referandumda yüzde 89.3 ‘’hayır’’ çıktı.

            100 bin kişi oy kullanırken, 1 Eylül’den itibaren kentte elektrikli scooter kiralama hizmetlerinin yasaklanacağı belirtildi.

            Görüleceği üzere bu konu ile ilgili Avrupa ülkeleri başta olmak üzere farklı ülkelerde gelişmeler yaşanıyor.

            Gelelim bir diğer soruna…

                Son günlerde şehir içi trafiğinde özellikle toplu taşım araçlarına tutunarak seyahat eden patenli gençler hem kendi hayatlarını tehlikeye atıyor, hem de kazalara davetiye çıkarıyorlar…

            Kay kay tabir edilen patenle seyahat ederken cep telefonlarına göz atan, hatta mesaj çeken gençlerin trafikte korkulu anlar yaşattıklarını söyleyen bir çok okurumuz durumu bana iletirken, herhangi bir ölümlü ya da yaralanmalı kaza olmadan bu sorumsuzluğa karşı önlem alınmasını istedi.

            Paten kullanırken toplu taşıma araçlarına tutunan, kamyonetlere tutunan yaşları 15 ila 18 arasında değişen çocukların bu davranışlarının “alışkanlık” yapması gerçekten üzerinde durulması gereken bir ayrıntı.

            Bu tarz olumsuz davranışların olmaması için başta trafik polisi olmak üzere ilgililerin dikkatini çeken okurlarımızın bu duyarlılığı gerçekten önemli.

            Çünkü; şehir içindeki trafik akışının giderek karmaşık hale geldiği günümüzde böylesi olumsuzluklar sürücülerin dikkatini dağıtıyor.

            Ve gelelim hız magandalarına…

            Uygun gördükleri her alanı yarış pistine çeviren trafik magandalarına karşı artık caydırıcı önlem alınmalı.

            Yüzüncü Yıl’da, Meydan’da, Portakal Çiçeği Bulvarında, Batı Çevre Yolu’nda, Konyaaltı Caddesi’nde, Burhanettin Onat kavşağında yoğunluklu olmak üzere makas atan, drift yapan hız magandalarına dur denilmeli…

            

Bu yazı toplam 370 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim