Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2503.831
    %0.79
  • Dolar
    32.5998
    %0.14
  • Euro
    34.8195
    %0.15

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Sosyal projeler şart!

01 Şubat 2023 Çarşamba 00:05

 

            Son günlerde şehrimizdeki  sığınmacıların da işlek caddelerde dilenmeye başlamasıyla birlikte Antalya çelişkiler şehri olurken, vatandaşlar bu görüntülerin ortadan kalkmasını istiyor.

            Antalya’nın imajını zedeleyen görüntülerin turizme büyük zarar verdiğini söyleyen vatandaşlar, özellikle küçük yaşta çalışmak zorunda kalan çocukların durumunun kanayan bir yara haline geldiğini söylerken, özellikle marketlerin önünü mesken tutan dilencilere çözüm bulunmasını istiyor.

            Evet… Son yıllarda maalesef Antalya dilencilerin arttığı, küçük yaşta çalışmak zorunda kalan çocukların sayısının arttığı, görüntü kirliliğinin doruk noktaya ulaştığı bir şehir haline geldi. Bu durum turizme ve Antalya’nın imajına zarar veriyor. Sosyal sorumluluk projeleri üretilerek bu olumsuz tablo önlenmeli.

  Geçtiğimiz günlerde bir alışveriş merkezinin hemen önündeki çöp konteynerinin yanında bulunan küçük yaştaki çocukların yiyecek bulmak için çöp konteynerinin içine girme girişimleri içimi sızlattı.

            AVM’den çürüdüğü için çöp konteynerine dökülen portakal ve mandalina gibi meyveleri çöp konteynerinin içinden karıştırarak poşetlere dolduran küçük yaştaki çocukların bu görüntüleri artık sıradan görüntüler olamaya başladı.

            Bir yanda ağır hayat koşulları, bir yanda ekonomik zorluklar nedeniyle çalışmak zorunda kalan çocukların sayısındaki artışla birlikte sosyal ve ekonomik sorunlar da artıyor.

            AVM’lerden hırsızlık olaylarının artış yaşandığını da bizzat marketlerde çalışan kasiyerlerden duyuyorum.

  Sokakta çalışan çocukların sayısının hızla artması, turizmin gözbebeği Antalya’da sosyal projelerin bir an önce start almasını artık  gerekli kılıyor…

            Özellikle mülteciler ve sığınmacıların da yerleşmesiyle nüfusu ciddi oranda artan Antalya’da kronikleşen sorunlar da artıyor.

            Dilenci sayısının neredeyse rekor derecede arttığı, kağıt toplayan çocukların sayısının giderek arttığı şehrimizde küçük yaşta çalışmak zorunda bırakılan çocukların durumu gerçekten üzerinde durulması gereken bir konu.

            Böyle bir ortamda turizmin amiral gemisi olarak adlandırılan Antalya’da sokakta çalışan küçük yaştaki çocukların sayısı hızla artmaya başlarken, bu kronikleşen sorun ile ilgili  sosyal projelerin bir an önce başlatılması gerek.

                        Bu anlamda  sokakça çalışan çocukların sayısında gözle görülür biçimde bir artış meydana gelirken, da dilenmeye başlamasıyla ilginç görüntüler oluşuyor.

                        Şehrin işlek noktalarında küçük yaşta çalışmak zorunda kalan çocukların sayısındaki ürkütücü artış dikkat çekerken, bu tip görüntülerin artış nedeni ise merak konusu olmaya başladı.

            Öte yandan Antalya Valiliği’nin bu konuda geçmişte özellikle sokakta çalışmak zorunda kalan çocuklarla ilgili çalışmalar yaptığını biliyorum. Bu çalışmalar yeterli değil ve projelerin kapsamı daha da genişletilmeli.

                       

 

Bu yazı toplam 391 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim