Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Su kaynaklarımız ve koordinasyon

04 Temmuz 2022 Pazartesi 00:05

 

 

        Su kaynaklarımız, akarsular, göller, dereler ve denizlerimiz hayatımızın önemli bir parçasını oluşturuyor.

        Antalya gibi turizm ve tarım şehrinde bu doğal güzelliklerin de farkında olmamız artık şart.

        Antalya’mız ile özdeşleşen su kaynaklarımızın gelecek yıllara taşınması, korunması ve temiz kalması da bu manada çok önemli gerçekten.

        Diğer taraftan Antalya’nın sembol yerlerinden birisi olan Düden Çayı’nın kurumadan ve temiz kalarak korunması oldukça önem taşıyor.

  Bu konu ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Kurulu’nun “Düden Çayı” konusunda oluşturduğu alt komisyon çalışmalarını sundu. Mayıs ve Haziran ayında Düden Çayı’nın denize döküldüğü noktalardan alınan numunelerde mikrobiyolojik değerlerinin yüzme suyu kalite kriterlerine göre “mükemmel” düzeyde çıktı.

 Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Kurulu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Lokman Atasoy başkanlığında 5 Nisan 2022 tarihli toplantısı ile gündeme aldığı “Düden Çayı” konusunda oluşturduğu alt komisyon çalışmalarını değerlendirmek üzere toplandı. Toplantıda, Antalya Büyükşehir Belediyesi, ASAT Genel Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Kepez Belediyesi, Döşemealtı Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi, Jeoloji Mühendisleri Odası, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası, Antalya Kent Konseyi, Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü, Çevre Mühendisleri Odası, Kimya Mühendisleri Odası’ndan oluşan “Su Kalitesi İzleme Komisyonu” ile “Ruhsat, İzin ve Altyapı Komisyonu” Düden Çayı ve çevresinden alınan numune ve analiz sonuçlarının detaylı olarak değerlendirilmesi ve devamında yürütülecek su kalitesi izleme çalışmalarının planlanmasına yönelik hazırladıkları raporları sundu.

Mayıs ve Haziran ayında yapılan deniz suyu analiz sonuçlarının da değerlendirildiği toplantıda Düden Çayı’nın denize döküldüğü noktalardan alınan numunelerin mikrobiyolojik değerlerinin yüzme suyu kalite kriterlerine göre “mükemmel” düzeyde çıktığı belirtildi.

Söz konusu toplantıda konuşan Çevre Kurulu Başkanı Lokman Atasoy, Düdende 2021 yılı başında yaşanan balık ölümlerinin tekrar yaşanmaması, bölgede koruyucu, önleyici tedbirlerin alınması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Toplantıda konuşulanların ve kurul üyelerinin her söylediğini dikkate alarak ilerleyeceklerini belirten Lokman Atasoy,  “Bölgedeki riskler nedeniyle konu yaşandı bitti diyeceğimiz bir durum değildir. Birilerine cezalar kesildi, birileri suçlandı, birileri aklandı, birileri topu başkalarına attı ama bu şekilde olmaz. Bu hepimizin ortak sorunu. Benzer bir durumun tekrar yaşanmayacağını kimse garanti edemez. Bölgenin jeolojik yapısı ve geçmişten gelen bazı ihmaller nedeniyle kirletici kaynakları bulmak zor gibi görünse de bizim mutlaka kalıcı, koruyucu ve önleyici radikal tedbirleri almamız gerekiyor.” Dedi.

        Bu tarz koordineli çalışmaların önemli olduğunu düşünüyorum.

        Belirli aralıklarla bu tarz toplantılar ve analizler eksiksiz yapılmalı.

       

 

Bu yazı toplam 358 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim