- IMKB
% - Altın
4000.865
%-0.02 - Dolar
38.5584
%0.27 - Euro
43.5912
%0.11
- 18:23 - Alanyaspor, Kayserispor maçı hazırlıklarını tamamladı
- 18:23 - Kuşlar üzerinde izinsiz araştırma yapan 4 şahıs yakalandı
- 17:48 - TFF Başkanı’ndan Manavgat Belediye Başkanı’na ziyaret
- 17:23 - "Akademisyen Anne" Kepez Kitap Fuarı’nda
- 17:23 - Çamyuva’ya anaokulu müjdesi
- 17:23 - MATSO Başkanı Güngör: "Kentimize değer katacak projeler için çalışıyoruz"
- 16:43 - Alanya’da engelli bireyler sporla güçleniyor
- 16:03 - TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’ndan Hasan Çavuşoğlu’na taziye ziyareti
- 14:23 - Başkan Kotan şampiyon sporcuları ağırladı
- 12:43 - Konyaaltı Sahili’nde Kıyı Kanunu’na uymayan işletmelere 3 gün süre
- 12:23 - İzmir’den Antalya’ya yolcu otobüsüyle çöp poşetinde 300 kilo et gönderdiler
- 10:23 - Kemer Barınağında Nisan ayında 210 hayvan kısırlaştırıldı
- 10:23 - Alanya’da süs havuzları yaz sezonuna hazırlanıyor
- 10:23 - Isparta’da 18 haftalık eğitimle Bayraktar TB2 pilotları yetiştiriliyor
- 08:13 - Tehlikeye dubalı önlem
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK





Şükrü Sözen'in sitemi...
Manavgat; Antalya’nın hızla gelişen, değişen ve nüfusu artan bir turizm merkezi… Turizmin yanı sıra tarımın da, hayvancılığın da merkezi diyebilirim…
2009, 2014 ve 2019 yıllarında yapılan yerel seçimlerde belediye başkanı seçilen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in gündeme dair değerlendirmelerini takip etmek amacıyla geçtiğimiz hafta sonu bir grup gazeteci meslektaşımla Manavgat’taydık.
Periyodik olarak yapılan halk buluşmaları kapsamında vatandaşla buluşan ve gündemdeki gelişmelere yönelik vatandaşların görüş ve önerilerini alan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘’Manavgat Hepimizin’’ başlıklı toplantı düzenledi.
Doğalgazla ilgili yaşanan sıkıntıdan tutun da, ilçede halen bir üniversite olmaması, tam kapasiteli bir devlet hastanesi olmaması, ve Mayıs ayı itibariyle ilçenin sembolü olan Manavgat Şelalesi’nin ellerinden alınarak ilgili bakanlığa devri ile ilgili yaşanan gelişmeler Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in ana başlıklar altında dile getirdiği sorunlar oldu.
Doğalgazda yüklenici firmanın yapacağı tahribatın da yapılan yeni düzenlemeyle Manavgat Belediyesi’ne yüklenilmesi ve bu rakamın 400 milyon liralık bir ek masrafı getirecek olması en çok tartışılan ve toplantıda öne çıkan konu oldu.
İlçe halkının bilgilendirerek, bir yol haritası belirleme noktasında start veren Şükrü Sözen; ilçenin yıllardır süregelen sorunları ve karşılaştıkları sıkıntıları anlatırken kürsüye hakim tavrı ve hitabeti yine başarılıydı.
3 dönemdir Manavgat gibi bir ilçede belediye başkanlığı yapan ve farkındalık oluşturma noktasında başarılı icraatları olan Sözen’in vatandaşla olan diyaloğu olumlu kareler içeriyor.
Geçtiğimiz yıl meydana gelen ve hepimizin yüreğini yakan orman yangınlarında ilçe yaralarını sararken, bir taraftan da yeniden ağaçlandırma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
Ülke ekonomisine yılda 3 milyar dolar turizm geliri sağlayan bu ilçemizde vatandaşın beklentileri de giderek artıyor.
Bu noktada Alanya’dan sonra nüfusu en kalabalık ikinci il olan Manavgat’ın gerçekten çözüm bekleyen konuları var.
Sözen’in de halk buluşmasında dile getirdiği gibi bu ilçemizde üniversite eksikliği var.
Tam teşekküllü bir devlet hastanesi eksikliği var.
Manavgat Belediye başkanı Şükrü Sözen; ‘’Bu yatırımlar komşu ilçemiz Alanya’da var, bizde niye yok? Biz bu hizmetleri hak etmiyor muyuz?’’ diye sitem ediyor.
Aynı şekilde il olma hayali ve hedeflerinin her geçen gün arttığına vurgu yapıyor.
Yazımın başında da vurguladığım gibi, Manavgat turizm, tarım ve hayvancılığı neredeyse aynı istikrarla yürüten ilçelerimizden biri.
Ve Dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi’nin Mayıs ayı itibariyle işletmesinin belediyeden alınarak ilgili bakanlığa geçecek olması önümüzdeki günlere damgasını vuracak gibi görünüyor.
Mayıs ayında tahsisi sona erecek olan Manavgat Şelalesi’nin işletmesinin ihale ile özel bir firmaya verilmesinin gündemde olduğunu söyleyen Manavgat Belediye başkanı Şükrü Sözen’in bu ifadesi salonda şok etkisi yarattı.
Doğalgaz konusu, Manavgat Şelalesi ile ilgili gelinen süreç, devlet hastanesi ve üniversite beklentisi, ilçede ekosistemin plansız tarım faaliyetleri ile giderek bozulması toplantıya damga vuran ana başlıklardı.
Şurası bir gerçek ki, Şükrü Sözen’in vatandaşla olan diyaloğu oldukça başarılı ve dikkat çekici.
Hitabeti, konulara hakimliği ve yapıcı üslubunu hizmetle bütünleştirmesi de önemli bir ayrıntı.
Görünen o ki; önümüzdeki günlerde Manavgat’ı ve ilçe halkını yine yoğun bir gündem bekliyor…
Antalya piyazı ve...Ömer Yetgin
Roma Yolunu YürüdükKahraman Köktürk
YENİ TREND; SEKÜLER MİLLİYETÇİLİKEşref Ural
Fuarlar ve sosyal faaliyetlerMustafa Yetgin
Deprem gerçeği ve toplanma alanlarıİSA KAVLAK
İDİL URAL ÇOĞRAFYASI’NIN KADİM SAHİPLERİMuharrem Yellice
SANAL OFİSRaziye Gök Aktaş
HEYBEDEKİ BÜYÜK TURP:TÜRKİYEGürsel Kaya
NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
Bakü’de iklim anlaşmazlığı: Dünyayı kirletenlerin YüzsüzlüğüMustafa Yıldıran
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEyüp Koçak
Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
Matso Başkanı Güngör: "Kentimize Değer Katacak Projeler İçin Çalışıyoruz"
Antalya’da Turistlerin Pazar Keyfini Yağmur Bile Bozamadı
Atb Meclis Başkan Vekili Bülbül: "İ̇hracat İçin Radikal Politikalar Geliştirilmeli"
Kamp, Karavan, Outdoor, Tiny House Sektör Liderleri Antalya’da
Şakiroğlu: "Avrupa’da Elektrik Kesintileri Bölgemize İlgiyi Artırır"
Gençosd’nin Yeni Başkanı Ebubekir Tulpar Oldu
Tzob Genel Başkanı Bayraktar: "Gençleri Tarımda Tutamıyoruz, Mülteciler Olmasa Bu İşi Götüremeyeceğiz"
Kardelen Soğanlarının Doğadan Sökümü Yasaklandı
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim