Bugün 21 Mayıs 2024 Salı
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2512.416
    %0.33
  • Dolar
    32.1816
    %0.03
  • Euro
    34.9689
    %-0.27

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Tanıtım ve alt yapı eksiklikleri

06 Eylül 2022 Salı 00:05

 

            Tanıtım, planlama ve alt yapı çalışmaları… Birbiriyle bağlantılı bu kavramlarda tanıtımın güçlü olabilmesi için vitrine çıkarılan değerin eksikliklerinin giderilmesi gerek…

            Antalya öylesine zengin tarihi ve doğal güzelliklerle iç içe geçmiş bir şehir ki, bu güzelliklerin tanıtıma çok güçlü bir sinerjiyle aktarılması gerek.

            Oliympos Çıralı da eşsiz güzellikte bir mirasımız…

            Öylesine özgün, öylesine benzersiz güzellikleri bünyesinde barındıran bir turizm merkezimiz ki, bu değerin vitrine çıkarılması için ekstra bir çalışma yapılması gerekmez.

            Ancak; böylesine güzel bir tarihi mirasımızın alt yapı eksikliklerini de gidermek zorundayız…

   Öyle ki; Antalya’nın parlayan turizm merkezlerinden birisi olan Olimpos  Çıralı’daki alt yapı yetersizlikleri tepkilere neden olurken, turistler bu eksikliklerin acilen  giderilmesini istiyor.

   Dünyanın en iyi tatil merkezleri arasında gösterilen Olimpos ile Çıralı, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı tatilciyi ağırlarken turizm merkezine olun ulaşım sıkıntısı ve alt yapı yetersizlikleri eleştirilene neden oluyor.
   Temiz denizi, el değmemiş doğası ve milattan öncesine uzanan tarihiyle tatilcilerin vazgeçilmezi Olimpos sahiline ulaşımda sıkıntılar yaşadıklarını söyleyen turistler, doğa harikası olan bu yerleşim biriminin tarihi eserlerinin tanıtımında büyük eksiklikler bulunduğunu söylüyorlar.

Antik Kent'ten girilen Olimpos sahilinin karayoluyla bağlantısının bulunmaması tatilcileri tedirgin ederken, turizm bölgesindeki görsel kirlilik görenleri hayrete düşürüyor.

Olimpos Antik Kenti’nin çok daha iyi tanıtılmasını isteyen yerli ve yabancı turistler; “Antalya bir doğa harikası. Bununla birlikte tarihsel zenginliği göz kamaştırıyor. Ancak maalesef bu güzelliklerin tanıtımı yetersiz. Üstelik sahile girişin ücretli olması büyük bir eksiklik. Bununla birlikte etraftaki görüntü kirliliği ile çöp yığınları bir turizm merkezinde olmaması gereken görüntüler… “ şeklinde görüşlerini dile getiriyor.

            Bu aksaklıkların ve görüntü kirliliğinin ortadan kalkması dileğimle.
 

Bu yazı toplam 369 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim