Bugün 30 Nisan 2024 Salı
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2430.881
    %-0.31
  • Dolar
    32.3957
    %-0.53
  • Euro
    34.7576
    %-0.63

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Tarım ve üretim deyince…

01 Mart 2021 Pazartesi 00:27

 

         Ülkemizin çok önemli bir tarım merkezi olan Antalya aslında her yönüyle potansiyeli yüksek bir şehir.

         Hem tarım, hem turizm, hem de besicilik, balıkçılık ve ticaret merkezi.

         Bu anlamda ülkemizin meyve ve sebze üretim merkezi olan bu şehir son yıllarda bu özelliğinden hızla uzaklaştığını görmek üzücü.

         Özellikle geride bıraktığımız yıla damgasını vuran ve halen geniş çaplı mücadelemizi verdiğimiz Korona virüs salgınında aslında Antalya’nın önemi bir kez daha ortaya çıktı.

         Tarım ve turizm kimliği ile ne denli önemli bir merkez olduğu ortaya çıkan Antalya’da özellikle tarımın ‘’canlandırılması’’ için yerel belediyelerin ortaya koyduğu çalışmaları ve projeleri önemsiyorum.

         Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra  Muratpaşa, Konyaaltı, Manavgat ve Kepez Belediyesi’nde tarımı canlandırmaya yönelik adımlar umut verici.

         Örneğin; Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Elmalı ve Korkuteli’de ekime müsait alanların tarıma kazandırılması için çiftçilere Kasım ayında dağıtılan ata buğday tohumları çimlendi. Kar yağışları da çiftçiyi ayrıca mutlu etti.  

 

   Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma desteği artarak devam ediyor. Antalya’nın tarım potansiyelini en iyi şekilde kullanması ve çiftçilerin kalkınması için projeler yürüten Büyükşehir Belediyesi, ekilemeyen alanların tarıma kazandırılması amacıyla üreticiye ata tohumu ve gübre desteği sağlıyor. 

   Ekime müsait alanların tarıma kazandırılması amacıyla ilk olarak Gündoğmuş’ta başlatılan ata buğday tohumu ekimi Korkuteli ve Elmalı ilçelerinde de meyvelerini vermeye başladı. Çiftçilere ücretsiz dağıtılan ata buğday tohumları çimlendi. Kasım ayında ekimi yapılan tohumlar çiftçinin yüzünü güldürdü. Elmalı ve Korkuteli’ne son günlerde yaşanan kar yağışları da çiftçileri ayrıca mutlu etti. Kış yağışlarını seven buğday karın bereketiyle de buluştu.

         Böylesi çalışmalar ve projeler gerçekten üreticileri yüreklendiriyor.

         Bunu bire bir gözlemliyorum.

         Olumlu geri dönüşler var.

         Emeği geçenleri kutluyorum.

 

 

Bu yazı toplam 679 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim