- IMKB
% - Altın
7610.33
%2.36 - Dolar
43.9501
%0.04 - Euro
51.5416
%-0.83
- GÜNCEL
- RESMİ İLANLAR
- SPOR
- SAĞLIK
- POLİTİKA
- EKONOMİ
- YAZARLAR
- EĞİTİM
- KÜLTÜR SANAT
- DÜNYA
- GENEL
- YEREL
- ASAYİŞ
- ÇEVRE VE İKLİM
- 00:24 - KENT ARAŞTIRMALARI MERKEZİ'NİN TAŞINMA KARARINA TEPKİ
- 23:50 - POYD İLE KAPADOKYA ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ
- 23:36 - 'ALO FETVA HATTI' NA GELEN ÇAĞRI SAYISI 2 KATINA ÇIKTI
- 23:13 - AKSU’DA SAHİPSİZ HAYVAN BAKIMEVİ VE DOĞAL YAŞAM ALANI’NIN TEMELİ ATILDI
- 22:58 - KADINLAR GÜNÜ'NE ÖZEL SUDA LALE
- 22:49 - SAHİLDE DENİZ, ZİRVEDE KAYAK KEYFİ
- 22:13 - İNCİRLİK’TEKİ CANLI YAYIN SORUŞTURMASINDA 5 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI
- 21:57 - NİYAZİ NEFİ KARA AMELİYAT OLDU
- 21:33 - CORENDON ALANYASPOR, GALATASARAY MAÇI HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI
- 21:25 - BAKAN GÖKTAŞ: "BAĞIMSIZ GELECEK, SAĞLIKLI NESİLLER"
- 20:43 - YÜREĞİR BELEDİYESİ TARİHİ TAŞKÖPRÜ’DE HALK İFTARI DÜZENLEDİ
- 20:08 - ANTAKYA’DA TRAFİK KAZASI: 1 YARALI
- 20:03 - DEFNE’DE UYUŞTURUCU TACİRİ TUTUKLANDI
- 20:03 - İSKENDERUN’DA SPA VE MASAJ SALONLARI DENETLENDİ
- 20:03 - HATAY’DA HAPİS CEZALARI NEDENİYLE ARANAN 3 KİŞİ TUTUKLANDI

EYÜP KOÇAK / MUHABİR TÜRK- KONUK YAZAR


Telefonunuza ne indirdiğiniz önemli!
Cep telefonunuza indirdiğiniz uygulamalara dikkat edin. Uygulama yüklerken, sizden istenen izinlere özellikle bakın. Şüpheli olduğuna inandığınız uygulamaları dikkate almayın, yüklemişseniz derhal bu uygulamaları telefonunuzdan kaldırın. Çünkü verdiğiniz izinler, gelecekte sizin başınızı ciddi ölçüde ağrıtabilir.
Geçtiğimiz haftalarda Facebook, milyonlarca kişinin kişisel bilgilerini başkalarına sattığı için soruşturma geçirmişti. Soruşturma henüz sonuçlanmış değil. Bu soruşturma sonucunda Facebook suçlu bulunursa, çok yüklü bir miktarda cezaya çarptırılacak.
Dünyanın popüler iletişim ağı ile ortaya çıkan gerçek, cebimizde taşıdığımıza her zamankin daha fazla dikkat etmemiz gerektiğini ortaya koyuyor. Teknolojinin gelişmesiyle hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan akıllı telefonların tümü, özel hayatın gizliliği cephesinden bakıldığında birer tehdit. Bu modern sanal casuslar her şeyimizi biliyor ve takip ediyorlar. Nerede olduğumuzu, ne yaptığımızı, neyi beğendiğimizi, neyi beğenmediğimizi, kime mesaj atıp atmadığımıza kadar her şeyi kendi verilerinde depoluyorlar. Sanal alışveriş sitelerinin verdiği reklamlar bile akıllı telefon uygulamalarından toplanan bilgiler ölçeğinde belirleniyor. Dünyanın en önemli güvenlik mekanizmaları tarafından denetlenen sanal şirketler bile bunu yaparsa, güvenilir olmayan uygulamaların ortaya koyacağı performansı siz düşünün.
IOS işletim sisteminin uygulama yükleme mağazası Apple Store ve Android İşletim Sisteminin Uygulama Mağazası Google Play’de binlerce uygulama var. IOS bu uygulamaların büyük çoğunluğunu kontrol ediyor. Ama Android bu konuda çok sıkıntılı. Bu yüzden Android işletim sistemli cep telefonu kullanıyorsanız, hayatınızı kolaylaştırdığını düşündüğünüz uygulamaları yüklerken bir değil iki defa düşünün.
Facebook ile ortaya çıkan özel hayatın gizliliği ihlali, BTK’yı da harekete geçirdi. Ankara 1’nci Sulh Ceza Mahkemesi’ne yapılan başvuru ile sayıları 70’i bulan rehber uygulamalarına erişim kısıtlaması getirildi. GetContact, CIA, UpCall, Truecaller, CallApp, Kim Arıyor gibi popüler uygulamaların, kullanıcı bilgilerini izinsiz sattığı söyleniyor. İddialar ne kadar gerçek ne kadar değil bilmiyoruz. Fotoğraf düzenleme uygulamaları ve rehber uygulamalarının cep telefonunuzdan istediği izinler sıradan izinler değil. Dikkatli olmanızı öneririm.
Hepimiz, bir şekilde cep telefonundan aranıyoruz. Bir bakıyorsunuz bir Telekom şirketi, bir bakıyorsunuz bir klima şirketi tarafından günde birkaç defa aranıyoruz. Eminim telefon şirketlerinin reklam aramaları hepimize bir noktada gına getiriyor. Hani soruyoruz ya bu insanlar bizi nasıl arıyor diye, işte cep telefonunuza indirdiğiniz uygulamalar aracılığı ile arıyorlar. Sizin bilgilerinizi işte bilinmeyen ve güvenilir olmayan cep telefonu uygulamaları para karşılığında satıyor.
Artık her zamankinden daha fazla dikkatli olmak da yarar var.
BÖLGEMİZDE GERÇEKLEŞEN HUKUKSUZ SALDIRGANLIK ÜZERİNEALİ İHSAN DİLMEN
SAYIŞTAYAHMET GEDİKAĞAOĞLU
EMEĞİN SON DÖNÜŞÜMÜ: MAKİNELEŞMEDEN YAPAY ZEKA ÇAĞINACEM ARÜV
BU BENİM HAYATIM MI, GERÇEKTEN?GÜRSEL KAYA
CUMHURİYETİMİZ VE LÂİKLİK İLKESİMUHARREM YELLİCE
İLYAS ALİ DAŞTAN İLE PEHLİVAN EMİNE ÜZERİNE SÖYLEŞİGAZANFER ERYÜKSEL
SAVAŞIN KANLI ELLERİ: NEYİ PAYLAŞAMIYORUZ?DİLEK DEMİRKAN
AKLIMA GELİR, ÜZÜLÜRÜM!BAHAR UYSAL HAMALOĞLU
TÜKETİCİYE ET YOKAV İBRAHİM GÜLLÜ
YOLDA ZARAR ETTİKRAZİYE GÖK AKTAŞ
VALİZİ HAZIR BİR NESİLMÜJGAN AKBÜLBÜL ÇELİK
BİR 28 ŞUBAT YAZISITARIK ÇELENK
METİN ALTIOK İLE BİR YILBAŞI GÜNÜYUNUS YAŞAR
ALEVİLİĞİN SOLCULAŞTIRILMASIEŞREF URAL
ALANYASPOR HAKEME YENİLDİKAHRAMAN KÖKTÜRK
İŞ BİLMEMEK AYIP DEĞİL, ÖĞRENMEMEK AYIPVEDAT GÜRHAN
AKIŞKAN DÜNYADA YAŞAMAKNİNA ŞAHİN
'HASAN HÜSEYİN KORKMAZGİL' ANISINA...HAKAN ERCAN
SADAKAT VE MENFAAT İLİŞKİSİ ÜZERİNE BİR ANALİZPROF DR RAMAZAN DEMİR
TANITIMDA ROMANTİZM Mİ GERÇEKLİK Mİ?NİZAMETTİN ŞEN
BENDE SAKLI KALMASIN -7OYA BOYSAN
SANAT VE ELEŞTİRİHALİL ERDEM
DEĞİŞKEN HİTAPLARŞEBNEM YAPA ÖZTOPRAK
HAYIR İŞİNDE DE BÖLÜNDÜK!..ERDOĞAN KAHYA
ÖZDAĞ: "HERKESİN YASALAR ÖNÜNDE EŞİT OLDUĞU BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ"
'HASSAS KENTLEŞME ŞART'
ALANYASPOR-BAŞAKŞEHİR: 1-2
'ORMAN YANGINLARINDA ATIKLARIN ROLÜ' PROJESİNDE SON TOPLANTI YAPILDI
DTİK'İN ALMANYA ÇALIŞTAYI ANTALYA'DA YAPILDI
'BURDUR EĞİTİM ÇALIŞTAYI' BAŞLADI
OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜ VE EŞİ HAYATINI KAYBETTİ
73 YAŞINDA, DAĞCILIK YAŞAM BİÇİMİ OLDU
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim





