Bugün 23 Kasım 2025 Pazar
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    5537.048
    %0.00
  • Dolar
    42.4296
    %0.00
  • Euro
    48.9079
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TESK İSTİŞARE, EĞİTİM VE DAYANIŞMA TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
23 Kasım 2025 Pazar 15:33

TESK İSTİŞARE, EĞİTİM VE DAYANIŞMA TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Türkiye Esnaf Ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) tarafından düzenlenen İstişare, Değerlendirme, Eğitim ve Mesleki Dayanışma Toplantısına katıldı.

Serik ilçesi Belek bölgesinde yapılan toplantıya Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, siyasi parti temsilcileri, esnaf başkanları ve esnaf odaları üyeleri katıldı.

whatsapp-image-2025-11-22-at-17-26-02-2.jpeg

Esnaflarımıza Yönelik Önemli Çalışmalar Gerçekleştirdik

Toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye ekonomisi büyüdükçe, üretim ve ticaret arttıkça esnafın da büyüdüğünü ifade eden Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, “Esnaf sayımız 1 milyon 300 binlerden 2 milyon 285 bine yükseldi. Esnaflarımıza verdiğimiz kredi desteklerinde bu yıl yüzde 46 artış var. Bu yıl 148 milyar lira sizlere finansman desteği sağladık. Yıl başından itibaren finansman maliyetini bir adım daha aşağıya çekmek için çalışmalar yapacağız. 3 Kasım 2002'den bu yana 4 milyon 600 bin defa kredi kullandırmayla esnafımıza 704 milyar lira, bugünkü kurdan bile hesaplasak yaklaşık 17 milyar dolar destekleri hükümetimiz sağladı. Niçin 'esnafımız güçlensin, gelişsin, işleri rahat olsun, huzurlu olsun' diye. Ekonomi büyüdükçe, üretim arttıkça, ticaret arttıkça esnafın da işi yükseliyor, büyüyor." dedi.

whatsapp-image-2025-11-23-at-15-41-32-1.jpeg

Esnafımız Güçlü Olursa Milletimiz de Güçlü Olur

Güçlü bir esnaf sisteminin ülkemize önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Vali Hulusi Şahin, “Esnaflarımız, ülkemizin özü ve esası; millî ekonomimizin ve millî kültürümüzün temel direklerinden biridir. Esnafı güçlendirdiğinizde millet de güçlenir ve yükselir. Mahallemizde cenazemize, düğünümüze koşarak gelen; ekmeğimizi, peynirimizi güvenle aldığımız, her şeyine kefil olduğumuz o güvenilir esnafların varlığının sürmesini diliyorum.” sözlerine yer verdi.

whatsapp-image-2025-11-23-at-15-41-32.jpeg

Kaynak: HABER MERKEZİ
Bu haber toplam 81 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim