Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya14 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türk firma dünyanın en iyisi seçildi
13 Mart 2024 Çarşamba 10:23

Türk firma dünyanın en iyisi seçildi

Akıllı ulaşım sistemleri alanında dünyaya kendi geliştirdiği teknolojiyi ihraç eden Türk firması Kentkart, "Küresel Ulaşım Biletleme" birincilik ödülünü...

Akıllı ulaşım sistemleri alanında dünyaya kendi geliştirdiği teknolojiyi ihraç eden Türk firması Kentkart, "Küresel Ulaşım Biletleme" birincilik ödülünü kazandı.

Yerli ve milli marka Kentkart, teknoloji alanında dünyanın en prestijli yarışmalarından biri olan Londra'da düzenlenen, Global Transport Ticketing Awards yarışmasında dünya devlerini geride bırakarak birinci oldu. Yerli marka, ulaşım alanındaki teknoloji yarışmalarının olimpiyatı da sayılan yarışmada, Türkiye'de ve yurt dışında geliştirdiği 4 farklı projesiyle finale kalarak hem kendini dünyaya kanıtladı, hem de bu alandaki bir ilke de imza attı.

Katar 2022 FIFA Dünya Kupası için geliştirilen sistem birincilik getirdi

Milli marka Kentkart, Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nda stadyum girişlerinde kullanılan ve şehir içi ulaşım için özel olarak tasarlanmış projesi ile birinci oldu. Stadyum girişlerinde kullanılan Hayya Card ile entegre edilmiş bir toplu taşıma sistemini içeren bu proje sayesinde, 2022 yılındaki turnuva süresince 1 milyondan fazla yolculuk gerçekleşti. Bu başarı, sadece markanın değil, aynı zamanda Türkiye'nin teknoloji ve inovasyon kapasitesinin uluslararası alanda tanınmasına da önemli katkıda bulundu.

Kentkart Pazarlama Müdürü Dr. Volkan Şen, yarışma öncesinde hedeflerinin toplu taşıma sektörüne öncülük etmek ve devrim yapmak olduğunu belirtti. Teknoloji odaklı yerli ve yabancı yatırımlarıyla, Türkiye'nin geleceğine de katkıda bulunarak, dünyanın lider markası olma yolunda kritik bir eşiği aştıklarını vurguladı. Dr. Volkan Şen, Kentkart olarak amaçlarının insanların gündelik hayatlarını kolaylaştırmak üzere yeni teknolojiler geliştirmek olduğunu belirtti.

Teknolojileri dünyanın her yerinde kullanılıyor

Katar'ın Başkenti Doha'daki dünya kupası öncesinde ulaşım stratejisini geliştiren Kentkart, birinci olan bu projelerinin yanında ayrıca, 2023 yılında Doha'da düzenlenen Formula-1 Yarışları ve Asya Kupası gibi önemli etkinliklerde de akıllı ulaşım sistemleri ile toplu taşımanın kilit bir parçası oldu.

1999 yılında toplu ulaşım sektörüne sunduğu akıllı kart teknolojisi ile faaliyetlerine başlayan Kentkart, kendi bünyesinde geliştirdiği yazılım ve donanım çözümleri ile hem yurt içinde hem yurt dışında büyümeye devam ediyor.

Türkiye'de 8'i büyükşehir olmak üzere 24 şehirde, dünya genelinde 17 ülke, 57 şehirde yerli ve milli teknolojiler geliştirerek faaliyetlerine devam eden Kentkart, Türkiye'de ilk defa toplu taşımada kredi kartı kullanımı, NFC ve mobil QR kod ile ödeme teknolojileri gibi yenilikleri getirmesiyle biliniyor.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 946 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim