- IMKB
% - Altın
6276.2
%1.46 - Dolar
46.797
%0.04 - Euro
53.5663
%-0.09
- GÜNCEL
- RESMİ İLANLAR
- SPOR
- SAĞLIK
- POLİTİKA
- EKONOMİ
- YAZARLAR
- EĞİTİM
- KÜLTÜR SANAT
- DÜNYA
- GENEL
- YEREL
- ASAYİŞ
- ÇEVRE VE İKLİM
- 21:23 - BAVYERA'NIN EN YÜKSEK NİŞANI DR. BALOĞLU'NA VERİLDİ
- 21:17 - İTFAİYE ERLERİ 13 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU YALNIZ BIRAKMADI
- 21:13 - KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ SAHTE ALTIN OPERASYONUNDA 22 KİŞİ TUTUKLANDI
- 19:08 - ANTALYA’DA 13 YAŞINDAKİ ÇOCUK ÇAKMAKLA OYNARKEN EVİ YAKTI
- 18:54 - ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ'NDE 76 DİŞ HEKİMİ MEZUN OLDU
- 18:48 - BURDUR’DA YAŞLI KADIN EŞİ TARAFINDAN EVDE ÖLÜ BULUNDU
- 18:37 - ORMANA SIÇRAYAN ARAZİ YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ
- 17:43 - KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI KOCAGÖZ’DEN ÇALIŞANLARA BAYRAM İKRAMİYESİ MÜJDESİ
- 17:38 - KAHRAMANMARAŞ’TA BEBEĞE ŞİDDET DAVASINDA ESKİ HEMŞİRENİN TUTUKLU YARGILANMASINA DEVAM EDİLECEK
- 17:28 - BAŞKAN ÖZÇELİK KAZANIN BAŞINA GEÇİP VATANDAŞLARA AŞURE İKRAM ETTİ
- 17:18 - 123 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ EBRAR SİTESİ DAVASINDA MÜTEAHHİDE 17 YIL HAPİS CEZASI
- 17:08 - ANAMUR ADLİYESİNDE GÖREV YERİ DEĞİŞEN YARGI MENSUPLARINA VEDA PROGRAMI
- 17:08 - ADANA’DA NARENCİYE PAKETLEME TESİSİNDE YANGIN
- 17:03 - OTOGARIN DIŞINDAKİ ÇUVALA GİZLEDİĞİ BIÇAĞI ALIP 2 GÜVENLİK GÖREVLİSİNİ YARALADI
- 16:33 - ERZİN’DE 250 GRAM METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
ÖMER YETGİN / BUGÜNLÜK


Tütüncü ve projeleri…
31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde heyecan giderek artarken, partilerin adayları da proje tanıtım toplantılarına devam ediyor.
Geçtiğimiz hafta hem CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muhittin Böcek, hem de Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, trafikten ulaşıma, kentsel dönüşümden çevreye kadar 200’ün üzerindeki projelerini tanıttı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, önceki dönem Dışişleri Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, önceki dönem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belediye başkan adayları, il ve ilçe teşkilatları ile çok sayıda vatandaşın katıldığı tanıtım toplantısında Tütüncü, projelerini açıkladı.
Tütüncü, projelerini Ulaşım, Altyapı, İmar ve Şehircilik, Temel Belediyecilik, Turizm, Yerel Kalkınma, Tarım-Hayvancılık, Bilim-Teknik, Kültür-Sanat, Sosyal Belediyecilik, Çevreci Belediyecilik ve Spor Projelerinden oluşan ana başlıklar altında katılımcılara aktardı.
Ulaşım Planında; Yeni Yolların Açılması, Kavşak Düzenlemeleri, Katlı Kavşak Düzenlemeleri, Toplu Taşıma Hatlarının Rehabilitasyonu, Raylı Sistemler, Nostaljik Tramvay Hattının İyileştirilmesi, Toplu Ulaşıma Özendirme ve Kolaylaştırma Projesi, Park Et Bin Noktaları, Elektrikli Otobüsler, Yaya ve Bisiklet Yolu Ana Planlarının Yapılması, Yaya Üst Geçitlerin Artırılması, Kaleiçi ve Şehir Merkezinin Yayalaştırılması, Yapay Zeka Destekli Ulaşım Yazılımları, Elektronik Trafik Yönlendirme Levhaları, Otopark, Lara-Manavgat Sahil Yolu Düzenlemesi, D- 400 yolunun iyileştirilmesi, Antalya-Alanya Oto Yolunun İlçelere Bağlantısı, Yeni Otobüs Terminalleri Projeleri yer aldı.
Projelerin tanıtımında Büyükşehir Belediye başkanlığı adaylığı için isimleri geçen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, önceki dönem Dışişleri Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, önceki dönem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Tütüncü’ye desteği, birlik ve beraberlik vurgusu dikkat çekiciydi.
Tütüncü’nün proje tanıtım toplantısında bir detay dikkatimi çekti.
Tanıtım toplantısında Antalya genelinde plajlar ile ilgili olarak; ‘’Millet Plajlarını Açacağız’’, ‘’Aile Plajları Kuracağız’’, ‘’Engelsiz Plajlar ve Özel Kadın Plajları Açacağız’’, ‘’Falezlerde Bulunan Yüzme Alanlarını Yenileyeceğiz’’ teması adı altında projeler katılımcılara tanıtıldı.
Seçim vaadi olarak Antalya genelinde böyle bir sınıflandırmaya ve plajları biçimlendirmeye gerek var mıydı?
Bence yoktu.
Öte yandan ulaşım ve trafik sorununu çözmeye yönelik yeni güzergahların açılacak olması, katlı kavşaklar, raylı sistem ağının genişletilmesi, toplu ulaşım sisteminin geliştirilmesi, ilçeler odaklı olarak mevcut güzergahların iyileştirilmesi, ilçe ana ulaşım planlarının hazırlanması gibi ayrıntıları olumlu buldum.
Aynı şekilde tarıma desteğin genişletilmesi, yeni evlenecek kira desteği, üniversite öğrencilerine ilk 1 yıl ulaşımın bedava olacak olması, TEKNOKENT, Bilişim Vadisi, OSB’lerin yanında işçi konutlarının yapılacak olması, emeklilere yönelik ulaşım desteği, BİLİMFEST ve sosyal projelerin artırılması gibi ana başlıklar kent ve kent yaşayanı adına değer katacak çalışmalar.
Sonuç olarak hem CHP Büyükşehir adayı Muhittin Böcek’in hem de Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü’nün proje tanıtım toplantısında ulaşım ve trafik sorununu çözmeye yönelik vaatlerini kıyasladığımda ‘’benzeşen’’ yönler buldum.
Oysa ki; ulaşım ve trafik hafif metro, katlı kavşaklar, yeni güzergahlar ve raylı sistem ağı ile bu şekliyle çözümlenecek gibi görünmüyor.
Metro olgusu pahalı bir yatırım olmasına rağmen Antalya’nın ulaşım ve trafik sorununu çözme noktasında belirleyici olacaktır. Bunun dışındaki yaklaşımlar ve uygulamalar belki bugünü kısmen kurtarır ama önümüzdeki birkaç yıl için yine ulaşım kaosunu maalesef yıllarca yazar ve çizeriz…
DİKKAT EKONOMİMİZİ DİKKATLİ KULLANALIMRAZİYE GÖK AKTAŞ
HEP İLE HİÇ ARASINDA BİR ŞİİRMUHARREM YELLİCE
KANT’IN TERAZİSİ, HUME’UN DAMAĞIGÖZDE SARI
ÜÇ ÇEYREK ÖMÜRDE SON DÜZLÜKYALÇIN DUMAN
KONFOR ALANI TUZAĞIMÜJGAN AKBÜLBÜL ÇELİK
DİKİZ AYNASI, HAYAT, GEÇMİŞ VE GELECEKHASAN YAKUP CANGÜVEN
MUSTAFA ERGÜN ANTALYASPOR'A NE VERDİ?VEDAT GÜRHAN
YENİ PARTİ: İMKÂNLAR VE RİSKLEREŞREF URAL
TÜRKLÜK ÜZERİNENURİ SEZEN
TÜRK TURİZMİ 3 YILDIZ GERÇEĞİYLE YENİDEN TANIŞMALINİZAMETTİN ŞEN
IŞIĞINI BULAN OYUNCUGAZANFER ERYÜKSEL
RADON GAZI VE YAŞAM ALANLARIMIZDAKİ RİSKLERAHMET İLBARS
MEZUNİYETLERDEKİ GÖSTERİŞ YARIŞI VE GÖRÜNMEYEN TEHLİKELERDİLEK DEMİRKAN
ENSEMDE GEÇMİŞTEN GELECEĞE UZANAN NEFESBAHAR UYSAL HAMALOĞLU
TONGUÇ’U ANARKENYAVUZ ALİ SAKARYA
KADİR İNANIR'IN ARDINDANTARIK ÇELENK
ANTALYA TURİZMİ BÜYÜYOR; AMA AYNI ANDA TÜKENİYORCEM ARÜV
KADIN VE GÖÇ: BAVULA SIĞMAYAN HAYATLARGÜLŞEN ARAS GÜLMEZ
SÖYLENECEK SÖZÜM VAR: YÖNETMELİKLERİN GÖLGESİNDE HUKUKIŞIK YARGIN
"ŞİİR KİTABI BASMIYORUZ"YUNUS YAŞAR
GÖZYAŞI VAR, UMUT DA VARSÜLEYMAN EKİN
5N 1K KURALINI UNUTAN GAZETECİLER!ALİ İHSAN DİLMEN
TÜRK-ALMAN TURİZMİNDE STRATEJİK BULUŞMAHÜSEYİN BARANER
MUHTARLIKLAR MESELESİAHMET GEDİKAĞAOĞLU
YEŞİL GEÇİŞ İÇİN ORTAK AKIL ÇALIŞTAYI
ATB, HAZİRAN AYI HAL ENDEKSİ'Nİ AÇIKLADI
HALK EKMEK 4 YILDA 30 MİLYON EKMEK ÜRETTİ
SAĞLIĞINA KAVUŞTU, ÇAY HASRETİ SON BULDU
MPS HASTASI EZGİ, BOZUK TOPRAK YOL NEDENİYLE EVE HAPSOLDU
DALIŞTA KUM KÖPEK BALIĞIYLA KARŞILAŞTI
TAHTA ARABALARLA ZORLU YARIŞ
ANTALYASPOR'UN YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜ BÜLENT KORKMAZ OLDU
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim






