Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Vali Yazıcı ve eğitim…

28 Eylül 2022 Çarşamba 00:05

 

Antalya Valisi Ersin Yazıcı gazetecilerle Döşemealtı Polis Tesisleri’nde bir araya gelerek gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

    Vali Yazıcı basın toplantısında eğitimden sağlığa, turizmden trafiğe kadar çok geniş bir alanda ortaya koydukları projeleri ve gelinen noktadaki rakamları açıkladı.

         Özellikle turizmde Eylül ayının sonlarına yaklaştığımız bugünlerde gelen turist sayısının 10 milyon rakamını geçtiğini, bunun da 2020 yılındaki pandeminin etkisiyle ciddi anlamda azalan turist sayısından sonra oldukça sevindirici bir durum olduğunu vurguladı.

                   Antalya Valisi Ersin Yazıcı’nın konuşmalarında satır aralarına iliştireceğim en dikkat çekici yaklaşımı; eğitime verdiği önemin yansımaları oldu.

         Çünkü eğitim konusuna ayrı ve uzun bir parantez açtı.

         Daha önce de kaleme aldığım bir yazıda; eğitimi önceleyen bu yaklaşımı gerçekten önemli ve değerli buluyorum.

         Daha nitelikli bir eğitim için Antalya genelinde tüm okullarda yürüttükleri projelerin ise mutlaka pozitif anlamda karşılık bulacağına inanıyorum.

         Özellikle mesleki teknik lisesi öğrencilerine yönelik sürdürülen eğitim odaklı projenin kaçınılmaz gereklilik olduğunu düşünüyorum.

         Öte yandan ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında ise Antalya’nın ilk sıralarda yer almasının üzücü olduğunun altını çizen Antalya Valisi Yazıcı; farkındalık yaratma anlamında hep birlikte bu sorunun çözümü için çalıştıklarını vurgularken, artan araç sayısının uzantısında özellikle motosikletlerin karıştığı kazaların arttığını, kask kullanmayan sürücülerin büyük tehlike oluşturduğunu belirtti.

         Bir diğer konu ise; son aylarda sayıları hızla artan elektrikli scooterlerin ciddi anlamda trafikte risk taşıdığını, kazaların arttığına dikkat çekti.

           Evet… Antalya’nın hızla artan nüfusunun uzantısında ölümlü ve yaralanmalı kazaların meydana geldiği şehirler arasında ilk sıralarda yer alması; üzerinde durulması gereken bir konu..

         Kent genelinde uyguladıkları denetim ve kontrollerin artmasıyla birlikte geçtiğimiz yıllarda meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında bu yıl itibariyle yüzde 2’lik bir azalma meydana geldiğinin altını çizen Vali Yazıcı, kararlı bir şekilde bu sorunun üzerine gittiklerini vurguladı.

         Büyükşehir Belediye Meclisi’nin önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek meclis toplantısında elektrikli scooterlerle ilgili yeni düzenlemeler getirileceğini, mevzuattan kaynaklanan scooter artışının ciddi anlamda tehlike oluşturmaya devam ettiğini belirtti.

         Vali Ersin Yazıcı’nın da belirttiği üzere her türlü önleme ve denetime rağmen trafik kazalarındaki artışın en önemli nedeni bana göre eğitimsizlik.

         Yani, trafik eğitiminin yeterli olmaması.

         Eğitimin yetersizliği zaten başlı başına genel bir sorun!

         Toplu ulaşım araçlarının bile hız yaptığı şehir içi yollarda servis araçlarının da sıkı şekilde denetlenmesi lazım.

         Modifiye edilmiş araçların çevreyi rahatsız etmesine müsaade edilmemeli. Kasksız motor kullanan sürücüler ile scooterlerin yarattığı tehlike ile ilgili olarak denetimler sıklaştırılmalı.

         Antalya Valisi Sn. Ersin Yazıcı; dün gerçekleştirilen basınla buluşma toplantısında basın mensuplarından en çok soru sığınmacılarla ilgili oldu. Sürekli değişen ve artan rakamlar nedeniyle Antalya’da şu an itibariyle 177 bin kişiye geçici ikamet izni verildiğini söyledi.

         Basın toplantısında sık sık Antalya’nın bir Dünya kenti olduğunu ‘’anımsatan’’ Vali Yazıcı; mevcut sorunların çözümü ile ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla istişare içinde olduklarına vurgu yaptı.

         Sürekli nüfusu artan Antalya’nın sorunlarının çözümünde tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde olunması artık kaçınılmaz bir gerçek. Bu sorunların çözümü ancak somut projeler oluşturarak giderilebilir.

Bu yazı toplam 479 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim