- IMKB
% - Altın
4369.816
%0.58 - Dolar
39.4065
%-0.23 - Euro
45.3883
%0.22
- 17:47 - KONYSİAD’dan muhteşem gala
- 16:53 - Cittaslow Fikir Maratonu ödül getirdi
- 15:24 - Ali Bahar AOSB Teknik Koleji’nde İlk Mezuniyet Coşkusu
- 15:13 - Başkan Kocagöz’e, Moğol heyetinden ziyaret
- 14:54 - Ferdi Zeyrek İçin Muratpaşa’da helva dağıtıldı
- 10:43 - Yediemin otoparkları araç mezarlığına döndü, 25 yıldır bekleyen araçlar var
- 10:43 - Antalya’da Diz Kireçlenmesine Çift Aşamalı Tedavi: Yürüyemeyen Hasta Ayağa Kalktı
- 10:43 - Alanya’da kurban satış yerleri doldu
- 10:43 - Sigarayı Bırakmak Uzun Vadede Depresyon Ve Anksiyete Belirtilerini Azaltıyor
- 10:43 - Prematüre Bir Bebeğin Yaşam Mücadelesi, Yapay Zekâ Destekli Uygulamaya Dönüştü
- 16:48 - Alanyaspor, Sivasspor maçı hazırlıklarına başladı
- 16:25 - Akdeniz Üniversitesi'nde KAP çalıştayı
- 16:23 - 1. Hukuk Fakültesi Mezunları Pilav Günü
- 15:39 - Meyve fiyatları rekor kırıyor!
- 15:37 - ‘’BU YOLLAR YAKIŞIYOR MU?!’’
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK





Vicdan da iflas ederse!.
İnsanın içine kadar işleyen soğuk bir günde oturduğum sitenin önünden geçerken bir aracın durduğunu fark ettim. Az ileride aç olduğu her halinden belli olan üşümüş köpeğe direksiyondaki kişinin seslendiğini ve küçük bir poşetin içerisinde yiyecek attığını gördüm.
Hiç tereddüt etmeden tam bir masumane tavırla atılan poşete sevinircesine atıldı yiyecek arayan köpek. Dolgun kulaklı, beyaz renkli ve çok üşüdüğü belliydi.
İçimden; ‘’Hayvan sever bir insan her koşulda fark ediliyor. Bu soğuk havada bile erken saatlerde üşümüş ve acıkmış bir köpeği besliyor. Ne kadar güzel!’’ dedim. Birlikte yaşadığımız bu canlılara ilgi, şefkat, merhamet kuşkusuz ki çok özge bir davranıştı. Bu düşüncelerle kızımı bırakacağım durağa doğru giderken, köpeğin poşetteki yiyeceği yediğinden emin olan araç sürücüsü de oradan uzaklaşıp gitti.
İhtiyacım olan erzakları marketten alırken bile aklım bu karede kalmıştı. Yardımsever duyguların ne kadar özge bir yaklaşım olduğunu düşünerek geldim eve. Döndüğümde manzara biran tuhaftı! Dakikalar önce sitenin bahçesinin hemen önünde araçtan sarkıtılan yiyecekle karnını doyuran zayıf bünyeli köpeğin yerde uzandığını, tekrar ayağa kalktığını, sendelediğini, kendi etrafında döndüğünü görünce bu hareketlerinin normal olmadığını anladım.
Yolun tam ortasında oluşu ve dakikalar önceki canlılığından eser kalmaması; olası bir ezilme tehlikesini de yaratıyordu.
Bir süre sonra güçlükle ayakta durduktan sonra yere yıkıldı. Artık bacakları ile doğrulamıyor, sendeliyor ve titriyordu… Belli ki, yediği poşetli yiyecek zehirliydi. Başımdan kaynar sular boşaldı!. Ağzından köpük geliyor ve gözleri kısılıyordu.
Ona doğru yöneldiğimi fark edince göz kapaklarını araladı.
Bir taraftan sanki insanların bu merhametsizliğine isyan eder gibi bakarken, diğer taraftan kurtar beni der gibiydi!.
Öylece dona kaldım.
Alıp veterinere yetiştireyim derken, titremesinin durduğunu, kesik kesik soluduğunu fark ettim. Hıçkırıkları ve boğuk sesi birbirine karıştı, göz kapakları kırmızıya dönüştü. Göz bebeklerindeki yaşlarla birlikte beliren ışıltı donuklaştı.
Artık hareket etmiyor, nefes almıyordu…
Boğazımda bir şeyler düğümlendi, sanki benim de nefesim kesildi. Ne yapacağımı, ne diyeceğimi bilemedim. Eğildim; zayıf, körpe bedenine dokundum. Sıcacık bedenini kucakladım ve yoldan geçen araçlar tarafından ezilmemesi için kaldırıma taşıdım.
Acımasızca, merhametsizce, insafsızca zehirlenen bir sokak köpeğinin trajik öyküsüydü bu…
Bir canlının açlığına, masumiyetine kurulan alçakça bir tuzaktı!
Az önce yardım sever diye düşündüğüm, insanlıktan nasibini almamış kişinin sevgisizliğine, insafsızlığına, vicdansızlığına serzenişte bulundum.
Kendi acımasızlığımız, merhametsizliğimiz ve doyumsuzluğumuzda aslında gittikçe yalnızlaştığımızı düşündüm.
Bencilliğin ve sevgisizliğin geldiği boyutu düşündüm.
Ne söylesem, ne düşünsem azdı!.
Ben gözlerimden yaşlar akarak yaşamı elinden alınmış sokak köpeğini kaldırıma bırakırken ve ilgililere haber verirken, sabah yürüyüşüne çıkan bir hayvan severin tasmasıyla başka bir köpeği gezdirişine tanıklık ettim.
Sahiplenmiş ve korunmaya alınmış bu köpek belli ki şanslıydı. Sevgisini, ilgisini her fırsatta gösteren sahibi ile oynarken kuru ayazın güneşli bir güne evrildiği zaman diliminde aynı zamanda sabah yürüyüşünün tadını çıkarıyordu.
Az önce yaşamı vicdansızca elinden alınan körpecik sokak köpeği ise o kadar şanslı değildi!..
Büyükşehir haşerede yine sınıfta kaldı!Ömer Yetgin
Analitik OkumaGazanfer ERYÜKSEL
ORTADOĞU YENİDEN ALEV ALDIGürsel Kaya
Trump, Evanjelizm ve Yeni Dünya DüzeniMuharrem Yellice
İçim yanıyorKahraman Köktürk
Kaldırım işgalleri meselesiMustafa Yetgin
ÖLDÜRÜLMESİ GEREKEN ÖLÜLEREşref Ural
Bayram tatilleri; kamu ve özel sektör çalışanı arasındaki derin farklarİSA KAVLAK
CUMHURİYET NEDEN İSTENMEZNuri Sezen
SANAL OFİSRaziye Gök Aktaş
NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
Bakü’de iklim anlaşmazlığı: Dünyayı kirletenlerin YüzsüzlüğüMustafa Yıldıran
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEyüp Koçak
Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
Yediemin Otoparkları Araç Mezarlığına Döndü, 25 Yıldır Bekleyen Araçlar Var
Antalya’da Bayram Öncesi Marketlerde Etiket Denetimi
Antalya Ekonomisinin Nabzı Tutuldu
Kepez’de Öğrenci Kent Lokantası Hizmete Girdi
Cw Enerji Bayilik Ağını Genişletiyor
Türkiye Kasaplar Besiciler Et Ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Yardımcı: "İ̇nsanlar Zincir Marketler, Avm’lerin Kilo İle Et Gi
Bayram Tatili 4,5 Güne Düştü, Tatil Planlarını Bütçeler Şekillendirecek
Türkiye Dünyanın En Çok Takip Edilen Turizm Ülkesi Oldu
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim