Bugün 02 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2412.296
    %-0.62
  • Dolar
    32.3677
    %-0.44
  • Euro
    34.7308
    %-0.31

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Yakışmıyor!

07 Temmuz 2023 Cuma 00:05

 

            Bugün her geçen gün dikkat çekici biçimde artan bir sorundan söz edeceğim. Özellikle araç sürücülerinin çok sık karşılaştığı bu sorun öyle bir noktaya geldi ki olağan görüntüler olup çıktı!

Tam da bu noktada Antalya’da sayıları giderek çoğalan dilenciler şehrimizin görüntüsünü olumsuz etkilemeye devam ederken vatandaşlar bu konuda somut adımlar atılmasını istiyor.

            Dünya kenti tanımlaması yapılan Antalya’nın son yıllarda nüfusu ‘’rekor’’ derecede artarken dilencilerin de sayısı rekor derecede arttı.

            Her trafik ışığının yanında yer almaya başlayan dilencilerin sayısı o kadar çoğaldı ki, bazen aracın başına 3-4 kişi birden gelebiliyor.

            Öte yandan turizm şehri Antalya’da dilencilerle mücadele devam ederken, sayıları azalacağı yerde sürekli artıyor.

            Yardımlaşma duygularımızı istismar eden dilencilere yönelik zaman zaman emniyet güçleri ve zabıtalarca operasyonlar ve caydırıcı çalışmalar yapılsa da bu sorunun artarak büyümesi vatandaşların tepkisine neden oluyor.

            Özellikle Yüzüncü Yıl, Hürriyet Caddesi, Mevlana, Burhanettin Onat Caddesi, Yeşilırmak ve Gazi Bulvarı gibi işlek noktalar başta olmak üzere şehrin her noktasında boy gösteren dilenciler zaman zaman araç sürücüleriyle tartışmaya neden oluyor.

   Bazen dilencilere yönelik yapılan denetimlerde ve operasyonlarda dilencilerin  üzerinden çıkan paralar gerçekten çok düşündürücü. Dilencilik öyle bir noktaya geldi ki artık bir meslek oldu. Neredeyse her caddede trafik ışıklarının yanında adım başı dilenciler var. Kimi bir şey satmak bahanesiyle, kimi araçların camını yıkama bahanesiyle, kimisi de yardıma muhtaç olduğunu söyleyerek para istiyor. Bu durum hem trafiği aksatıyor, hem de görüntü kirliliğine neden oluyor. Günümüzde dilencilerin üzerinden çıkan 15-20  bin lira gibi paralar herkesi şaşkına döndürüyor. Durum böyle olunca başka bir yerde çalışmak onların zoruna gidiyor. Manevi duyguları kullanarak dilenenlerin sayısı da doğal olarak hızla artıyor.

            Bu tip görüntüler gerçekten hiç hoş değil.

            Acilen önlem alınmalı.

                       

           

 

Bu yazı toplam 455 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim