Bugün 14 Ağustos 2025 Perşembe
  • Antalya30 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    4405.51
    %0.14
  • Dolar
    40.767
    %0.02
  • Euro
    47.8279
    %0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yarbaşçandır Yayla Şenliği ikinci kez ana vatanında
13 Ağustos 2025 Çarşamba 17:33

Yarbaşçandır Yayla Şenliği ikinci kez ana vatanında

KONYAALTI Belediyesi, yöre kültürünü yaşatmak ve birlik beraberliği pekiştirmek amacıyla, Yarbaşçandır Yayla Şenliği’ni bir kez daha ana vatanında düzenleyecek.

Şenlikte katılımcılara, meşhur Çandır fasulyesi ikram edilecek. Vatandaşları şenliğe davet eden Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, "Gelin, yaylamızın serinliğinde, türkülerimizle, oyunlarımızla ve dostluğumuzla bu güzel günü birlikte yaşayalım" dediKonyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan'ın yerel seçimler öncesinde bölge halkına verdiği söz üzerine geçtiğimiz yıl ilk kez ana vatanında yapılan ve yoğun ilgi gören Yarbaşçandır Yayla Şenliği, yeni yerinde ikinci, toplamda ise sekizinci kez gerçekleştirilecek. Önceki yıllarda HayatPark'ta yapılan şenlik, bölge halkının talebi üzerine Yarbaşçandır Mahallesi'nde yapılmaya başlandı. Yöresel ezgilerden halk oyunlarına kadar pek çok güzelliğin bir araya geleceği etkinlik, bölge halkını ve misafirlerini buluşturacak.

TÜRKÜLERLE BİRLİKTE FASULYE İKRAMI

16 Ağustos Cumartesi günü saat 18.00’de Yarbaşçandır Yaylası’nda başlayacak etkinlik, sanatçı Cengiz Balcı, yöresel ezgilerle katılımcılara unutulmaz bir müzik şöleni sunacak. Ardından Konyaaltı Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun sahneleyeceği renkli halk dansı gösterisi olacak. Programın sonunda ise sanatçı Arzu Gök sahne alacak. Bölgenin hem ekonomi hem de tanınırlığına katkı sunan ve Meşhur Antalya Piyazı'nın vazgeçilmez lezzeti Çandır fasulyesinden hazırlanmış kuru fasulye yemeği misafirlere ikram edilecek.

BAŞKAN KOTAN’DAN ŞENLİĞE DAVET

Bu tür etkinliklerin dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirdiğini belirten Başkan Kotan, "Yarbaşçandır Yayla Şenliğimiz, hem kültürümüzü yaşatmak hem de birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek adına bizim için çok önemli ve değerli. Yaylalarımızın temiz havasında, doğanın içinde, yöresel müzikler ve halk oyunları eşliğinde, hem geçmişimizin mirasını yaşatacağız hem de geleceğe güzel hatıralar bırakacağız. Şenliğimizde sadece eğlenmeyeceğiz; aynı zamanda kültürümüzün en güzel lezzetlerinden biri olan Çandır fasulyemizi tadacak, bu lezzeti paylaşarak birlik duygumuzu pekiştireceğiz. Tüm hemşehrilerimi ve misafirlerimizi, aileleriyle birlikte bu güzel günde aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 200 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim