Bugün 20 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2511.269
    %0.28
  • Dolar
    32.2117
    %0.03
  • Euro
    35.01
    %-0.23

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Yayla ilçelerinde yol sorunu

07 Temmuz 2022 Perşembe 13:50

Alt yapı meseleleri gelişen ve gelişmekte olan şehirlerin ortak meseleleridir.

Antalya gibi hızla kalabalıklaşan ve turistlerin ilgi göstermekte olduğu illerde bu manada alt yapı konusu, yol, su ve elektrik gibi sorunların gündemde olmaması lazım.

Sıcak ve nemli bir iklime sahip ilimizde bilhassa yayla ilçelerimiz büyük rağbet görüyor.

Rağbet gören yayla ilçelerinde de bozulan yolların bakımı, onarımı ve yeni yolların açılması lazım.

Bu manada Antalya Büyükşehir Belediyesi, yaz sezonuyla birlikte vatandaşların yaylalara rahat ulaşımı için yayla yollarında çalışmalarını sürdürmekte.

İlimizde havaların ısınması ve okulların tatil olmasıyla birlikte yayla göçleri hız kazandı. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri vatandaşların yaylalarına daha rahat gidebilmeleri için kırsal mahalle ve yayla yollarındaki çalışmalarını yoğunlaştırdı. Çalışmalar kapsamında Alanya’nın Konya sınırındaki yaylalarında ve Akseki Süleymaniye Mahallesi’nin Hadım Yaylası yolunda bakım onarım çalışması yapılıyor.

Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri Alanya’nın Konya sınırındaki Barcın ve Küçüklü yaylalarında yol bakım ve onarım çalışması gerçekleştiriyor. Taşatan Yolu ve Keşbeleni Yaylaları ile Bayır Mahallesi’nde ise çalışmalar tamamlandı. İshaklı Mahallesi’nde de yağmur giderleri açılırken, yol kenarındaki çalı ve otlar temizlendi.

Akseki’de ise yaylalara göç eden vatandaşların sıklıkla kullandığı Hadım Yaylası yolu güvenli hale getiriliyor. Akseki Süleymaniye Mahallesi ve Seydişehir arasında vatandaşların aktif olarak kullanmakta olduğu asfalt bağlantı yollunun Konya sınırına kadar olan bölümünde de bakım, onarım çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Diğer yayla ilçelerimizdeki sorunlu yollarda da bu tarz çalışmaların yoğunlaşması lazım.

Sağlıcakla kalın.

Bu yazı toplam 179 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim