Bugün 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Yerel belediyecilik deyince...

07 Nisan 2023 Cuma 00:05

 

  Anımsayacağınız üzere özellikle pandemiden önce belediye başkanlarının her hizmet yılının bir değerlendirilmesinin yapıldığı hizmet toplantıları düzenlenirdi.

            Bu toplantılarda ortaya konan hizmetlerin yıl odaklı olarak değerlendirmesini yapma şansımız olurdu.

            Pandemi ile birlikte hizmet tanıtım toplantıları da ‘’askıya’’ alındı ve bu şekilde devam ediyor.

            Hizmet tanıtım toplantıları olabildiğince görkemli olurdu ve vatandaşlar da bu toplantılara katılmaya çalışırdı.

   Aynı şekilde belediye başkanlarının hizmet tanıtım toplantılarında bir mahallenin sokağının asfaltlanmasının bile slayt gösterilerinde yer aldığını gördüğümdeki şaşkınlığımı yıllar yılı üzerimden atamamış birisi olarak, hizmette bütünlüğün kalıcı olmasına her zaman değer verdim.

            Festivallerde, dayanışma gecelerinde, pikniklerde, güreş organizasyonlarında siyasilerin işi gücü bırakarak bu tür etkinliklere katılmasını da çoğu zaman yadırgamışımdır.

            Ancak… Siyasetin temel fonksiyonlarının yıllardır değişmediği gerçeğinden hareketle, hizmet üretirken, vatandaşla bir bütün olabilmenin başarıda büyük bir etken olduğunu da kabullenmek gerekiyor.

            Belediye başkanlarının hizmet tanıtım toplantılarında hizmet anlamında ortaya koydukları rakamlara bakarken,  belleğimde sözü edilen bölgelere giden ve gitmeyen hizmetlere takılır kalırım çoğu zaman…

            Hizmet turu gezileri, hizmet değerlendirme toplantıları gösterişlidir… Yapılan hizmetler en ince ayrıntısına kadar mercek altına alınır. Katılımcılara bilgiler verilir. Bazen de normal bir stabilize asfaltlama, önemli bir projeymiş gibi gündeme taşınır.

            Elbette bu hizmetleri takdir edecek olan vatandaş.

            Vatandaş; doğal olarak kendi gözüyle gördüğü veya göremediği hizmetleri çok iyi mukayese ediyor.

            Kendi oturduğu mahallenin alt yapı çalışmalarına, sosyal donatı alanlarına, park, kaldırım, çocuk parkı, kapalı semt pazarı, sağlık ocağı, okul, ve ticari alanlara bakıyor. Yeşil dokuya ne kadar öncelik tanındı, ne kadar insan odaklı hizmet üretildi?

            Tüm bunlar; vatandaşın süzgecinden geçiyor.

            Eğer; yeterli hizmeti görmeyen vatandaş olaya siyaseten bakıp da, bir sonraki seçimde hizmetini yeterli görmediği kişiye oy veriyorsa; bu noktada kaybeden öncelikle o hizmet gitmeyen bölgedir. Kaybeden; kaderine terk edilmiş o mahalledir…

            Ve kaybeden Antalya’dır…

            Olaya bu persfektifle bakınca doğruyu bulmak kolay oluyor…

            14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimleri var. Bu süreçten sonra 2024 Mart ayında yerel seçim heyecanı var. Aslında şimdiden bu heyecan artmaya başladı.

            Seçmen 14 Mayıs seçimlerine odaklanırken, diğer taraftan da 2024 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimleri de şimdiden süzgecinden geçirmeye başladı.

Bu yazı toplam 388 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim