Bugün 21 Mayıs 2024 Salı
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2512.416
    %0.33
  • Dolar
    32.1816
    %0.03
  • Euro
    34.9689
    %-0.27

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Yerel belediyecilikte duyarsızlık mı?

21 Temmuz 2022 Perşembe 01:40

  Hızla gelişen ve değişen şehirlerin başında gelen Antalya’da öyle cadde ve bulvarlar var ki, kelimenin tam anlamıyla kaderine terk edilmiş durumda.

            Yerel belediyecilikte alt yapı çalışmaları, mega projeler kadar düzenli asfaltlama ve görüntü kirliliği ile mücadele de önemli bir yer tutar.

            Hele hele günde binlerce aracın ve yayanın geçtiği işlek bir noktada kaderine terk edilmiş bozuk yolların durumu çok daha vahimdir…

    Tam da bu noktada Antalya’nın en işlek merkezlerinden birisi olan Kazım Özalp Caddesi’ndeki (Kapalı Yol) geçiş noktasındaki alanın görüntüleri  vatandaşlar ve  esnafların tepkisine neden oluyor.

            Kent merkezinin en işlek noktalarından birisi olan (Kapalı Yol) olarak da bilinen Kazım Özalp Caddesi’ndeki trafik sinyalizasyonu ile ayrılan bölümdeki yayalar ve sürücülerin kullandığı geçiş yolundaki yolun içler acısı görüntüsü görenleri hayrete düşürüyor.

            Yayalar ile araçların sık kullandığı geçiş noktasındaki yol bakımsızlığa terk edilirken, parke taşlarının kırık ve dökük görüntüleri vatandaşların tepkisine neden oluyor.

            Çevre esnafı ile yayaların tepki gösterdiği alandaki yolda çökme meydana gelirken, yetkililerin bu sorunu aylardır çözmemeleri ise şikayetlerin odak noktasını oluşturuyor.

            Yaya ve araç geçişinin en yoğun olduğu bölgelerin başında gelen Elmalı mahallesindeki geçiş noktasındaki yolun fiziki durumunun içler acısı olduğunu söyleyen vatandaşlar, aylardan beri buradaki yolun düzeltilmediğini, çukurlaşan bölümün ise kaderine terk edildiğini belirtiyorlar.

            Yaya yollarının bakımsızlığa ve ilgisizliğe terk edildiğini, özellikle şehir merkezindeki yolların genel anlamıyla durumunun içler acısı olduğunu söyleyen vatandaşlar, hem Büyükşehir Belediyesi’ni, hem de Muratpaşa Belediyesi’ni göreve davet ediyorlar.

                        Gözlemlediğim üzere hergün binlerce aracın ve yayanın geçiş yaptığı,  en işlek noktada bu görüntüler gerçekten inanılır gibi değil. Maalesef aylardır bu alan bakımsızlığa ve ilgisizliğe terk edildi. Parke taşlarını onarmak ve bozuk asfalta dolgu yaparak yeniden asfaltlamak bu kadar mı zor? Gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum.  Yayalar buradan geçerken bazen dengesini kaybediyor ve yere düştüklerini belirtiyorlar ve oldukça tepkililer.  Bu alanlarda çalışma yapmak için daha ne kadar zaman geçmesi gerekecek? 

   Büyükşehir Belediyesi’nin ana yollardaki bozuk yollarda artık kapsamlı bir çalışma yapmasının zamanı geldi, hatta geçiyor…

                                                          

           

Bu yazı toplam 320 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim