Bugün 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Antalya29 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Yerel seçim heyecanı artıyor

16 Ocak 2024 Salı 00:05

 

            31 Mart yerel seçimleri öncesinde süre daralmaya başlarken, aday adayları ile adayların da heyecanı artıyor.

            Özellikle aday olmayı hedefleyen aday adayları listeler açıklandıkça heyecanın yerini seçim stratejisine yönelmeye başladılar.

            Antalya’da anımsayacağınız üzere İYİ Parti dışında Büyükşehir adayları açıklanmamıştı. Bununla birlikte bazı ilçe belediye başkan adaylığı listeleri belli olmadı.

            Hem AK Parti, hem CHP, hem de diğer siyasi partilerin hangi isimleri aday göstereceği ile ilgili kamuoyunda oluşan meraklı bekleyiş devam ediyor.

            AK Parti’nin Büyükşehir Belediye başkan adayının kim olacağı ile ilgili tahminler, öngörüler farklılık gösterse de, siyasi kulislerde AK Parti’nin Büyükşehir Belediye başkan adayının Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy olacağı ile ilgili görüşler ağırlık kazanmaya başladı.

            Son günlerde ziyaretlerini sıklaştıran, şehrin farklı meslek grubuna mensup işletmeleri, STK’ları, esnafları ziyaret eden Ersoy’un aday gösterilmesi hiç de sürpriz olmayacak gibi görünüyor.

  Diğer tarafta CHP’nin Büyükşehir Belediye başkanı adayının kim olacağı sorusu yanıtını bulmuş değil.

            Mevcut belediye başkanı Muhittin Böcek’in anketlerde geride olması, diğer Büyükşehir Belediye başkan adayı Ümit Uysal’ın kırsalda tanınmaması, Böcek'e göre anketlerde ilçelerde geride olması, bunun yanı sıra 2 dönem yaptığı Muratpaşa belediye başkanlığında mega projeler üretememesi CHP genel merkezini ikilemde bırakmış durumda. CHP Büyükşehir Belediye başkanı adaylığı için nasıl bir karar alacak? Gerçekten bu soru yanıtını bulamazken, genel merkezin her türlü şartları değerlendirip mevcut başkan Muhittin Böcek'in ''yeniden'' aday gösterileceğini düşünüyorum. 

            Gözlerin çevrildiği bir diğer nokta ise Muratpaşa adayı kim olacak?

Bu noktada eski ATSO başkanı Davut Çetin diğer adaylara göre daha şanslı görünüyor. Siyasi kulislerde Davut Çetin'in Muratpaşa adaylığının kısa süre içerisinde açıklanacağı dillendiriliyor.

            Öte yandan hem AK Parti, hem CHP’nin aday listelerini açıklamadığı ilçelerden bir tanesi de Korkuteli idi.

 MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadir Durmaz, parti yetkili kurullarının yaptığı değerlendirme ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin onayları sonucunda 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde 3'üncü etap adaylıklarının belirlendiğini ifade etti. Durmaz, bu kapsamda, 3 il ve 10'u büyükşehir ilçesi olmak üzere 52 ilçede daha adayların belirlendiğini kaydetti. Cumhur İttifakı Korkuteli ilçesinde  MHP aday adayı Sadık Önal’ı aday olarak ilan etti.

            Böylece Korkuteli ilçesinde mevcut belediye başkanı Ömer İşlek yeniden aday gösterilmezken, MHP’den Sadık Önal Korkuteli belediye başkan adayı olarak belirlendi.

            31 Mart öncesinde gerçekten siyasi partiler ince eleyip sık dokuyorlar.

            Antalya’da Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ile Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in yeniden aday gösterilmemesi, Korkuteli’de de Ömer İşlek’in yeniden aday gösterilmemesi şimdiden yerel seçim öncesi seçmenlerin en çok gündemde tuttuğu ayrıntılar olarak karşımızda duruyor.

            Bakalım bu gelişmeleri hangi sürpriz kararlar takip edecek?

Bu yazı toplam 389 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim