Bugün 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Antalya30 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Yerel seçimler ve isimler...

04 Ocak 2024 Perşembe 18:00
 
Yerel seçimler öncesinde Antalya'da siyasi hareketlilik giderek artıyor. 
  Büyükşehir Belediye başkanlığı konusunda aday adaylarının seçim çalışmaları devam ederken AK Parti’de adaylık konusunda siyasi kulislerde farklı isimler dillendirilse de Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Menderes Türel ile Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ismi ön planda.
 İki isim arasında gidip gelen  kesin adaylık tahminlerinde bu kez Hakan Tütüncü ismi daha ağır basıyor.
 CHP kanadında ise Büyükşehir Belediye başkanlığı konusunda aday mevcut başkan Muhittin Böcek ismi ön plana çıkmış durumda. 
  Siyasi kulislerde Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in 31 Mart'taki seçimler öncesinde yeniden aday gösterileceği netlik kazanmaya başladı. Ümit Uysal'ın Büyükşehir'e aday gösterilmeyeceği, özellikle kırsalda oy oranının düşük olduğu anketlere de yansımış durumda.  
 Muratpaşa ilçesinde ise özellikle CHP'de büyük bir yarış gözlemliyoruz.
 Muratpaşa Belediye Başkanlığı’na adaylık konusunda farklı isimler dillendirilse de CHP Genel merkezi işi sıkı tutuyor. Son günlerde Muratpaşa için Önder Kurnaz ismi gündeme getirilse de Davut Çetin ismi ağır basıyor. CHP'de Kepez için Mesut Kocagöz'de karar kılındığı, bu yüzden Önder Kurnaz'ın da başka bir ilçede adaylık için değerlendirilebileceği siyasi kulislerde dile  belirtiliyor. Dengelerin sağlanması, tabanın küstürülmemesi ve Büyükşehir Belediye başkanlığı seçiminin riske edilmemesi için CHP'nin hem Muratpaşa'da, hem Konyaaltı'nda, hem de Döşemealtı ve Aksu'da alacağı karar merakla bekleniyor. Muratpaşa’da bu noktada Davut Çetin ismi en güçlü aday gibi görünüyor. Toparlayıcı, uzlaşmacı, proje odaklı hareket eden ve başarılı icraatları ile Davut Çetin’in adaylık konusunda daha şanslı olduğunu düşünüyorum. Konyaaltı'nda ise çok farklı sürprizler olabilir. Aynı şekilde Döşemealtı'nda da sürpriz bir isim açıklanabilir. 
 CHP Aksu'da ise İsa Yıldırım ismi netleşti. Finike'de Mustafa Geyikli, Gazipaşa'da Murat Özçelik ismi netleşmiş durumda.
 AK Parti'de Kepez Belediye başkanlığı konusunda büyük bir yarış var. Bu yarış Rıza Sümer ve Bahattin Bayraktar arasında geçiyor.
 Yerel seçimler öncesinde Antalya'da siyasi hareketlilik giderek daha da farklı bir boyuta gelmiş durumda. En hareketli parti AK Parti ve çalışmalar yoğun tempoda sürüyor.
  7 ve 15 Ocak'ta AK Parti Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlığı için adayları açıklayacak.
 Gelişmeleri hep birlikte gözlemleyeceğiz.
Bu yazı toplam 544 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim